به گزارش ایرنا افزون بر ۷۰ درصد از وسعت شهرستان دزفول را بخشهای کوهستانی و سختگذری تشکیل میدهند که به علت دسترسی دشوار از کمترین امکانات بیبهرهاند و دانشآموزان آن در فقر امکانات به سر میبرند.
با توجه به فرموده امام خمینی(ره) رهبر کبیر انقلاب اسلامی مبنی بر اینکه "عشایر ذخایر انقلاب هستند" توجه و رسیدگی به این قشر ضروری است و مسوولان و خیران باید برای رفع مشکلات آنها تمام تلاش خود را بکار گیرند.
این روزها دانشآموزان عشایری مستقر در مناطق سختگذر شهرستان دزفول در سرمای هوا بدون سرپناه در حال تعلیم هستند و از خبر ارسال کانکس برای برپایی کلاسهای درس خود سر از پا نمیشناسند.
طبق هماهنگیهای صورت گرفته قرار است ۱۰ کانکس آموزشی به مناطق سختگذر شهرستان دزفول ارسال شود تا بخشی از مشکلات و کمبودهای آموزشی دانشآموزان عشایری این شهرستان برطرف شود.
ارسال این کانکسها با توجه به سختگذر بودن منطقه با تریلر ممکن نیست و باید با بالگرد انجام شود لذا نیاز است مسوولان مربوطه اقدام لازم را برای تامین بالگرد جهت انتقال کانکسها در دستور کار قرار دهند.
مدیرکل آموزش و پرورش عشایر استان خوزستان درخصوص لزوم ارسال این کانکسها به مناطق سختگذر شهرستان دزفول به خبرنگار ایرنا گفت: مقام معظم رهبری همواره بر رعایت عدالت اجتماعی و آموزشی و استفاده برابر از فرصتهای آموزشی برای آحاد مردم تاکید دارند لذا برای رفع مشکل فضای آموزشی مناطق عشایری شهرستان دزفول نامهای به ایشان ارسال شده است.
حمید قنبری با اشاره به پیوست تصاویری از مناطق احمد فداله و مودو شهرستان دزفول در این نامه افزود: مردم این مناطق سختگذر مردمی نجیب، سلحشور و مولد هستند و در حوزه اقتصاد مقاومتی نقش پر رنگی داشتهاند.
وی با بیان اینکه این مردم با مشکل کمبود فضای آموزشی دست و پنجه نرم میکنند، اظهارداشت: بحث انتقال کانکسها را در نامه به رهبر معظم انقلاب مطرح کردیم و از ایشان تقاضا کردیم دستور اعزام بالگرد برای انتقال ۱۰ کانکس آموزشی به مناطق سختگذر شهرستان دزفول را به فرماندهی ارتش یا قرارگاه خاتم الانبیاء صادر کنند.
مدیرکل آموزش و پرورش عشایر خوزستان افزود: خوشبختانه ایشان موافقت خود را اعلام کردند و به استانداری خوزستان دستور دادند بالگرد در اختیار آموزش و پرورش عشایر قرار گیرد تا این کانکسها به مناطق سختگذری که مدرسه دارند ولی سرپناه مطمئنی ندارند، منتقل شوند.
وی گفت: هفته گذشته نیز هماهنگی لازم با مسئول مربوطه انجام شد و اکنون مراحل اداری انتقال کانکسها از طریق بالگرد در حال انجام است و امیدواریم این کار هرچه سریعتر انجام شود.
قنبری با بیان اینکه استانداری خوزستان قرار است مقدمات انتقال کانکسها با بالگرد را انجام دهد، اظهار داشت: مصوبهای نیز از طریق شورای عشایری استان خوزستان داشتیم که براساس آن سایر کانکسهای مازاد آموزش و پرورش استان در اختیار آموزش و پرورش عشایر قرار داده شوند.
مدیرکل آموزش و پرورش عشایر خوزستان افزود: آموزش و پرورش عشایر در دزفول، سردشت و مناطق عشایری بیش از یکهزار و ۲۰۰ دانش آموز را با حدود ۲۰۰ معلم در ۷۵ واحد آموزشی تحت پوشش قرار داده است.
قنبری اظهارداشت: پارسال و امسال در نقطه صفر مرزی لرستان و خوزستان در منطقه مودو و آرپناه ۶ معلم اعزام شد و حدود ۶۰ دانشآموز بیسواد در آنجا تحت تعلیم قرار گرفتند.
وی افزود: بیش از ۹۹ درصد از دانشآموزانی که در مناطق عشایری استان خوزستان در دوره ابتدایی باید تحت تعلیم قرار میگرفتند، پوشش تحصیلی داده شدهاند ولی در دوره متوسطه اول و دوم شرایط خاصی وجود دارد و برای برپایی مدرسه باید تعداد دانشآموزان به حدنصاب لازم برسد.
مدیرکل آموزش و پرورش عشایر خوزستان گفت: خوشبختانه بخش عمدهای از دانشآموزان بازمانده از تحصیل در دوره متوسطه اول در مدارس شبانهروزی سردشت و شهیون ثبتنام کردند.
وی افزود: بیش از ۶۰ نفر از دانشآموزانی که بدلایل مختلف از آموزش محروم بودند با ورود به این مدارس از نعمت خواندن و نوشتن بهرهمند شدهاند.
قنبری با اشاره به دیدار خود با سرپرست فرمانداری ویژه دزفول اظهارداشت: نگاه ویژه و مثبتی در فرمانداری ویژه دزفول برای رفع مشکلات آموزش و پرورش عشایر این شهرستان وجود دارد که این موضوع میتواند به رفع اختلاف طبقانی بین جامعه عشایری و شهری کمک کند.
بخشهای سردشت و شهیون دزفول از مناطق سختگذر و کوهستانی این شهرستان به شمار میروند و مردم این مناطق از کمبود امکانات رنج میبرند.