گروه اطلاع رسانی ایرنا براساس وظایف آگاهی بخشی خود رسانه های مختلف را در هفته گذشته مورد واکاوی قرار داد و برجسته ترین و مهم ترین موضوعات را رصد و بررسی کردهاست.
واکاوی اصلاحات اقتصادی و پرداخت یارانه معیشتی
اصلاحات اقتصادی که از جمله آن آزادکردن تدریجی قیمت کالاهای سوبسید دار است از جمله پرمخاطره ترین تصمیماتی بود که دولت حسن روحانی به تازگی یکی از مراحل مهم آن یعنی اصلاح قیمت بنزین و واریز یارانه معیشتی را انجام دادهاست. چرایی و چگونگی این طرح در روزهای اخیر محل بحث و تبادل نظر بسیاری در رسانه ها بوده است: «دسترسی به ریز حسابهای بانکی، شرط دولت برای پرداخت یارانه معیشتی از ماه بعد است». این خبری است که احمد میدری، معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی آن را اعلام کرده است، خبری که هر چند در فضای نهایی شدن فهرست افرادی که باید حمایت معیشتی دریافت کنند، مطرح شده اما میتواند یک تحول مهم در رابطه دولت و اقتصاد ایران به وجود آورد. در سالهای گذشته چه در حوزه اخذ مالیات از فعالان اقتصادی و چه در زمینه حذف پولدارها از فهرست یارانهبگیران، یکی از گزینههایی که از سوی برخی صاحبنظران مطرح شده، موضوع ورود دولت به تراکنشهای مالی و حسابهای بانکی بوده است.
بر خلاف تجربه بسیاری از کشورهای توسعه یافته که در آنها ورود دولت به حسابهای بانکی از سالها قبل پذیرفته شده و یکی از راهکارهایی است که با استفاده از آن فرار مالیاتی به حداقل کاهش پیدا میکند در ایران هیچگاه موضوع ورود دولت به ریز اطلاعات بانکی افراد به مرحله اجرا نرسیده و در ماههای گذشته که بحث مقابله با فرار مالیاتی و حذف پولدارها از یارانه مطرح بود نیز دولت زیر بار اجرای این موضوع نرفت. حالا اما با صحبتهای میدری به نظر میرسد، روال کار فرق خواهد کرد و پس از رصد ریز حسابهای بانکی، یارانه معیشتی پرداخت خواهد شد.
سعید لیلاز، اقتصاددان و فعال اقتصادی در این خصوص میگوید، امروز حتی دولت کشورهایی که بیشترین ادعای دموکراسی و آزادی دارند نیز به ریز حسابهای شهروندانشان دسترسی دارند و اگر دولتی ادعایی جز این داشته باشد، افسانهسرایی کرده است. به اعتقاد او هر چند در شرایط فعلی کشور باید از اتخاذ هر تصمیمی که به تلاطمهای جدید اقتصادی و اجتماعی منجر میشود، خودداری کرد اما برای کسانی که یارانه نقدی یا بسته حمایت معیشتی دریافت نکرده و به این موضوع معترض هستند، میتوان از راهکار ورود به حسابهای بانکی استفاده کرد. لیلاز طبقهای را که از آن به نام بورژوای ایران نام میبرد اصلیترین نیرویی که در مقابل این تصمیم مقاومت میکنند، دانسته و معتقد است با شکستن مقاومت این طبقه نه تنها مشکلاتی مانند شناسایی اقشار کمدرآمد و فراریان مالیاتی آسان خواهد شد که حتی میتوان به موضوع سود سپرده و حل معضل تورم در اقتصاد ایران نیز دست یافت.
راهپیمایی ۴ آذر تهرانی ها در محکومیت اغتشاشات اخیر
خبر راهپیمایی مردم تهران از جمله مهمترین رویدادهای هفته گذشته بود: مردم تهران دوباره برای دفاع از امنیت و نظام جمهوری اسلامی به میدان آمدند. راهپیمایی ۴ آذر تهرانی ها ادامه راهپیمایی مردم مشهد، اصفهان، اهواز، تبریز، زنجان و دیگر شهرهای کشور در روزهای گذشته بود. راهپیمایی دیروز مردم تهران برای پایان دادن به آشوب ها، تخریب اموال عمومی و تلاش دشمن برای دخالت در امور داخلی کشور بود. حضور مردم در خیابان از بین برنده حدود ده روز غارت و تخریب اموال عمومی است. ده روز که از زمان اعلام افزایش قیمت سوخت در ۲۴ آبان ماه شکل گرفته بود.
اما راهپیمایی ها و حضور مردم در چند روز گذشته ثابت کرد آن ها هنوز مدافع و پای کار نظام جمهوری اسلامی هستند، اتفاقی که در چهار دهه گذشته بارها اتفاق افتاده است. از پیروزی انقلاب اسلامی تا جنگ تحمیلی، از ۲۲ بهمن تا روز قدس هر سال، از تیرماه ۷۸ تا دی ماه ۸۸ و ... همیشه مردم حضور داشته اند. مردم همیشه بوده اند و اتفاقاً بسیار نیز هزینه داده اند حتی زمانی که بعضاً مسئولان نیز در میدان نبوده اند. اصولاً اقتدار و مشروعیت نظام جمهوری اسلامی در چهل سال گذشته بر مبنای همین بودن مردم در صحنه شکل گرفته و ادامه یافته است.
اما در این وضعیت چه کسی باید قدردان و شکرگذار حضور همیشگی مردم صبور و نجیب در عرصه های مختلف باشد؟ قرار نبوده و نیست هر وقت زمان هزینه دادن باشد مردم در وسط میدان باشند اما هر موقع، زمان عمل به وعده ها و کاستن از آلام و دردهای همین مردم باشد مسئولان ساکت و بدون دغدغه گوشه ای بایستند و خبری از آنها نباشد.
این وضعیت زمانی تلخ تر می شود که باید گفت یکی از آرمان های اصلی انقلاب اسلامی، بها دادن به مستضعفان و قشر ضعیف جامعه بوده اما در این شرایط چه کسی می تواند پنهان کند فشار اقتصادی چند سال اخیر بیشترین ضربه ها را به این قشر وارد کرده است. اتفاقاً آمریکایی ها در چند سال اخیر تمام هدف سیاست گذاری خود را در راستای تشدید نارضایتی همین طبقه قرار داده است. اصولاً تحریم برای همین موضوع ایجاد شد و تداوم و افزایش یافت. عجبا که برخی سیاست ها و تصمیمات داخلی نیز بدون بها دادن و در نظر گرفتن این طبقه، اخذ و اجرایی می شود. شاهد مثال این گفته همین تصمیم اخیر که بدون شک بیشترین فشار را بر روی مردم و طبقه ضعیف وارد خواهد کرد.
استیضاح وزرا
استیضاح و استعفای چند وزیر دولت روحانی در روزهای اخیر یکی دیگر از موضوعات مورد توجه رسانه ها در هفته گذشته بود که بازتاب گسترده ای داشت: ۶ استعفا و دو استیضاح در دو سال، پرونده چندان خوشایندی در تعامل مجلس و دولت دوازدهم نیست و نکته قابل تامل آن است که این روند ادامه دارد. از یک سو پایداریها درصدد استیضاح وزیر نفت هستند و از سوی دیگر برخی نمایندگان مانند علی مطهری بر طبل استیضاح رحمانی فضلی وزیر کشور میکوبند. احمد امیرآبادی فراهانی، عضو هیاترئیسه مجلس، در حاشیه جلسه عصر دیروز به میان خبرنگاران آمد و از ارائه طرح استیضاح وزیر نفت به هیاترئیسه با ۵۰ امضا خبرداد. به گفته امیرآبادی، محورهای این استیضاح شامل «علت حذف کارت سوخت و راهاندازی مجدد آن، افزایش قاچاق سوخت، ارائه اطلاعات غلط در مورد افزایش قیمت بنزین، عدم صداقت درباره علت گرانشدن نرخ بنزین، ناکارآمدی در انعقاد قراردادهای میادین مشترک گازی و نفتی، اتخاذ برخی تصمیمات نادرست در واگذاریها و عدم توجه به توسعه پالایشگاهها و پتروشیمیها و فراوردههای نفتی» میشود. روز شنبه استیضاح وزیر نفت تقدیم هیاترئیسه شد، اما اعلام وصول نشد، چراکه بعد از اعلام وصول حداکثر تا ۱۰ روز باید جلسه استیضاح برگزار شود. دیروز اما اکبر رنجبرزاده، عضو هیاترئیسه، از اعلام وصول یک سؤال از وزیر نفت خبر داد. گفتنی است، علت استیضاح زنگنه «حذف کارت سوخت» و «عدم اجرای قانون هدفمندی یارانهها» عنوان شده است. استیضاح کنندگان وزیر نفت عدم اجرای موارد مذکور در دوران مدیریت زنگنه را عامل افزایش قاچاق بنزین ذکر کردهاند.
سوم آذر ماه جاری بار دیگر موضوع استیضاح رحمانی فضلی مطرح شد و این بار یک عضو فراکسیون امید از طرح سوال از وزیر کشور در مورد علت عدم پیشبینیهای اجتماعی و امنیتی لازم با اجرای طرح اصلاح قیمت بنزین خبر داد و گفت که در همین رابطه طرح استیضاح وزیر کشورکلید خورده است. حجتالاسلام احمد مازنی اظهار کرد: آقای رحمانی فضلی به عنوان وزیر کشور، رئیس شورای امنیت کشور است. حوادث اخیر نشان میدهد ایشان تمهیدات اجتماعی و امنیتی لازم برای اجرای طرح افزایش قیمت بنزین را فراهم نکرده بود.
قطع اینترنت و محدویت های دسترسی به فضای مجازی
قطع چند روزه اینترنت، مشکلاتی که برای مشاغل و استارتاپ ها و عموم مردم به وجود آورد از جمله مهم ترین اتفاقاتی به شمار می آید که اخبار مربوط به آن در رسانه های داخلی انعکاس فراوانی داشته است: دسترسی روزنامهها و رسانهها به اینترنت را نمیتوان یک رویکرد در برنامههای دولت دانست، بلکه برای دولت هم بدیهی بود که نمیتوان این ابزار کار را از رسانهها گرفت و نمیتوان اینترنت را به روی روزنامهنگاران بست. از طرفی در شرایط اضطرار نمیتوان با قطع اینترنت این حداقل ابزار کار را از اهل رسانه گرفت، با اینکه شاید در روزهای اخیر رسانههای ما در پوشش میدانی وقایع ضعیف عمل کردند، اما همین حضور حداقلی آنها هم واجب و ضروری است و نمیتوان آن را حذف کرد یا نادیده گرفت.
همانقدر که قطع اینترنت میتواند در گردش آزاد اطلاعات تاثیرگذار باشد، آزادی بیان میتواند تاثیرات به مراتب بیشتری داشته باشد، حتی اگر دسترسی به اینترنت محدود باشد. به برکت آزادی بیان میتوان مطالبات مردم را شنید و به آنها ترتیب اثر داد اما اینترنت نامحدود بدون آزادی بیان صداهای بسیاری را ناشنیده خواهد گذاشت. علاوه بر این، رسانهها میتوانستند استراتژی اطلاعرسانی اقناعی را پیش بگیرند نه اینکه اطلاعرسانی کنند. دولت میتوانست با سرلوحه قرار دادن اطلاعرسانی اقناعی و شفافیت موانع و مشکلات خود را با مردم مطرح کند، از بدعهدیهای امریکا در پایبندی به تعهداتش در برجام بگوید و مسائل اقتصادی را با مردم در میان بگذارد و مردم و بخش خصوصی را به مشارکت بطلبد، این کاری بود که میتوانست به رسانهها واگذار شود و رسانهها مردم را اقناع کنند. با این حال امکان استفاده رسانهها از اینترنت حداقل تصمیمی بود که میشد در قبال رسانهها گرفت، تصمیمی که برای دولت هم بدیهی بود و نمیتوان آن را تجدیدنظر در رویه یا برنامهای از پیشتعیینشده دانست.
ریشه یابی مشکلات اخیر جامعه و واکاوی اعتماد عمومی
آسیب شناسی اتفاقات اخیر یکی از مهم ترین مطلب تحلیلی هفته اخیر بود که به صدر نوشته های کارشناسان تبدیل شد: بر اساس تحلیل داده های موجود، قشر محروم و دهکهای پایین جامعه بیشتر از دیگر طبقات جامعه در معرض این مشکلات قرار دارند. بخشی از مردمی که در حاشیه شهرها، شهرهای مهاجرنشین و برخی مناطق آسیب پذیر شهری و روستایی زندگی میکنند، نسبت به شرایط رفاهی و معیشتی خود رضایت کافی ندارند. آنان به دلیل محدودیت های مالی یا فقدان شغل مناسب و یا نگرانی از افزایش تورم مشکلاتی دارند که لازم است هم از بعد اجتماعی و هم از نظر اقتصادی مورد توجه ویژه قرار گیرند. بر این اساس شایسته و بایسته است که ابعاد اقتصادی- اجتماعی اتفاقات اخیر مورد توجه ویژه مدیران و کارشناسان قرار گیرد.
دولت و سایر قوا و دستگاههای مختلف باید نسبت به موضوع رضایتمندی اجتماعی توجه بیشتری داشته باشند و تدابیر لازم برای تقویت امید و اعتماد را اتخاذ کنند. در حوزههایی که تمرکز نیازهای اجتماعی و اقتصادی مردم بیشتر است دولت باید اهتمام و توجه بیشتری داشته باشد و برای تأمین نیازهای رفاهی بویژه برای دهکهای پایین جامعه برنامهریزی جدی تری داشته باشد. مسئولان و دولتمردان باید بدانند که گروه های تحت پوشش، بهلحاظ اجتماعی بسیار حساس هستند و باید اهتمام بیشتری برای رفاه اجتماعی زندگی این اقشار داشته باشند. لازم است مدیران ارشد و میانی کشور در قوای سه گانه رابطه خود را با بخشهای مختلف مردم افزایش دهند. این موضوع نه فقط درحرف و سخن بلکه در مقام عمل باید تجلی پیدا کند. اگر این احساس در بین مردم ایجاد شود که میتوانند مسائل و مشکلات خود را با مسئولان کشور در میان بگذارند و به حل و فصل آن هم امیدوار باشند قهراً امید و اعتماد در جامعه به تدریج تقویت خواهد شد و سرمایه اجتماعی افزایش خواهد یافت. بنابراین اولویت اصلی دولتمردان و مسئولان کشور در شرایط کنونی باید بر حمایت از محرومان و دفاع از اقشار نیازمند جامعه متمرکز شود.
تحرکات انتخاباتی مجلس یازدهم در میان اصلاح طلبان
با نزدیک شدن به انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی تحرکات و فعالیت های انتخاباتی در کشور رنگ و بوی بیشتری به خود گرفته است و این خبرها در رسانه ها بازتاب وسیعی پیدا کرده است:تا به امروز زمزمههایی در خصوص عدم نامزدی دو سرلیست اصلی هر دو جریان که در دهمین دوره انتخابات مجلس مقابل هم قد علم کرده بودند به گوش میرسد. به نظر می رسد سرلیست های انتخاباتی به خصوص برای لیست تهران چه در بین اصولگرایان و چه در بین اصلاح طلبان از بین افراد جدیدی باشد که قصد دارند پا به عرصه رقابت های انتخابات مجلس بگذارند.
«محمود صادقی» دبیرکل مجمع مدرسین دانشگاهها و از اعضای ارشد فراکسیون امید مجلس (فراکسیون طیف اصلاحطلب) و نزدیک به «محمدرضا عارف» (رییس شورای عالی اصلاحطلبان) میگوید: درباره سرلیستی «محمدرضا عارف» تاکنون بحثی پیش نیامده و وارد این موضوعات هم نشده و به شور نگذاشتهایم.
خبر نامزد و سرلیست نشدن عارف پس از این داغ شد که «علی شکوری راد» دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران در یک نشست خبری سحنان «عبدالله ناصری» را تایید کرد و گفت که «احساس میکند عارف برای این دوره انتخابات مجلس نامزد نشود.» این موضوع در حالی مطرح می شود که انتقادات زیادی نسبت به عملکرد «محمدرضا عارف» در دوران نمایندگی اش به ویژه در هدایت فراکسیون امید، از سوی اصلاح طلبان مطرح شده است.
«محمود صادقی» به استراتژی اصلاحطلبان برای یازدهمین دوره انتخابات مجلس نیز اشاره کرد و گفت: انتخابات تنها مسیر نقش آفرینی در نظام سیاسی است و اگر چه محدودیتهایی برای این نقش آفرینی وجود دارد اما اصلاحطلبان راه دیگری را نمی شناسند.
وی با بیان اینکه مجموعه اصلاحطلبان درون نظام تعریف می شوند، گفت: اصلاحطلبان برای تقش آفرینی در نظام سیاسی کشور از همه اهرمها و مکانیزمهای قانونی استفاده میکنند و انتخابات مهمترین آن است. دبیرکل مجمع مدرسین دانشگاهها درباره حضور مشروط اصلاحطلبان در انتخابات محلس اینگونه پاسخ میدهد که اصل شرکت در انتخابات مفروض است و اصلاحطلبان بنا دارند در انتخابات شرکت کنند و به همین دلیل ماهها است که شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان فعال شده است.
صادقی با بیان اینکه اصلاحطلبان بنای حضور فعال در انتخابات را دارند، تصریح کرد: اما سطح مشارکت به اقتضای شرایطی که پیش می آید و مهمترین شرایط هم بحث ثبت نام و تائید صلاحیت ها توسط شورای نگهبان است.
یورش آنفولاآنزا به کشور
شیوع و گسترش آنفولاآنزا از مهم ترین خبرها و گزارش های حوزه اجتماعی ایران به شمار می رود که مورد توجه رسانه ها نیز قرار گرفته بود: شیوع و گسترش آنفولانزا و جان باختن بیش از ۱۰ نفر از هموطنان در سراسر کشور از جمله خبرهای پربازدی هفته اخیر بود که در رسانه ها بازتاب داشت. فصل سرما و زمستان با بیماریهای مختص به این فصل گره خورده است. سرماخوردگی و آنفولانزا بیماری است که اسم آن در شش ماهه دوم سال بیش از هر زمان دیگر شنیده میشود، آنفولانزا به ظاهر بیماری سادهای است، اما خبرهای منتشر شده از مرگ بیماران به دلیل ابتلا به این بیماری خبر میدهد. آمارها میگوید آنفولانزا فقط در یک هفته گذشته ۱۵نفر را به کام مرگ کشانده است. در حال حاضر شیوع آنفولانزا در کشور وضعیت خوبی ندارد و امسال این بیماری زودتر از موعد شروع به فعالیت کرده است. آن گونه که محمد مهدی گویا، رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت کشور گفته موج آنفولانزا در سال جاری نسبت به سال گذشته سه هفته زودتر آغاز شده است. امسال موج این بیماری با شدت هرچه تمامتر شروع به کار کرده است و علاوهبر منطقه خاورمیانه و کشور ما، حتی در کشورهای اروپایی نیز گستره زیادی داشته است. ویروس آنفولانزا امسال بر دو نوع H۱N۱ و H۳ N۲ بوده است که طبق بررسیها نوع H۱N۱ گسترش بیشتری داشته و قدرت آن نیز نسبت به نوع دیگر قویتر است. محمدمهدی گویا در یک نشست خبری در وزارت بهداشت، گفت: امسال نسبت به سال گذشته ویروس آنفولانزا با شدت بیشتری فعال است تا جایی که هفته گذشته ۱۵ نفر بر اثر این بیماری فوت کردند که عمده این افراد دارای بیماری زمینهای بوده و یا سن بالایی داشتهاند. وی افزود: هفته گذشته ۳۹۱۵ نفر انواع مختلف بیماری تنفسی گزارش شد که ۳۴۲ مورد آن آنفولانزا بود، از این تعداد ۱۵ نفر فوت کردند که بیشترین تعداد فوتیها از استانهای تهران، مازندران و آذربایجان شرقی بوده است.
البته رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت کشور گفته این نوع از ویروس آنفولانزا هیچ ارتباطی با آنفولانزای پرندگان ندارد و هر سال در موعد مقرری این آنفولانزا در جهان سرازیر میشود که با توجه به شروع زودتر گستره آن در سال جاری پیشبینی میکنیم فعالیت این ویروس نسبت به سالیان گذشته به بالاترین حد خود برسد تا جایی که ظرف هفته گذشته ویروس آنفولانزا در استانهای گلستان و مازندران نسبت به سایر استانها فعالیت بسیار زیادی داشته است.
خشونت علیه زنان
همزمان با سالروز روزجهانی منع خشونت علیه زنان رسانه های کشور به واکاوی ابعاد مختلف این معضل جهانی پرداخته و آن را از زوایای مختلف مورد بررسی قرار دادند: «خشونت علیه زنان» واقعیتی غیرقابلانکار در سراسر جهان است و حتی بسیاری از کشورهایی که داعیه حقوق بشر را دارند نیز با این آسیب اجتماعی مواجهاند. در ایران از گذشته به گوش زنان نجوا میشد که: «زن باید با لباس سفید به خانه شوهر رود و با کفن از خانه شوهر بیرون بیاید»، «صدای جروبحث زن را نباید همسایه بشنود» یا «هرچه بین زن و مرد میگذرد باید در خانه خودشان باقی بماند». زندگی در جامعهای سنتی که مبتنی بر آدابورسوم است از زن همین را میخواهد و کسی که غیرازاین رفتار کند وجهه خوبی در بین دیگران نخواهد داشت. همین موضوعات باعث شده تا همسرآزاری رتبه دوم تماسهای اورژانس اجتماعی را از آن خود کند. از همین رو در بسیاری از مناطقی که زنان در بافت سنتی آن بزرگ شدهاند، کمترین گزارشها از همسرآزاری به چشم میخورد که این امر به معنای اتفاق نیفتادن آن نیست بلکه وجود روحیه جمعگرایی در چنین مناطقی و اعتقاد به بیاهمیت بودن فردیت و فردگرایی در مقابل تصمیم عشیره و قبیله عامل اصلی پنهان ماندن خشونت علیه زنان است. در حقیقت در بسیاری از جوامع سنتی خشونت بهعنوان یک فرهنگ اجتماعی پذیرفته شده است و آسیب تلقی نمیشود و چرخه کتک خوردن و مورد خشونت قرار گرفتن در نسلها تکرار میشود.
بر اساس گفتههای مسئولان و پژوهشهای انجامشده در ۲۸ استان کشور مشخص شد حدود ۶۰ درصد از زنان ایرانی حداقل یکبار در زندگی زناشویی خشونت را تجربه کردهاند.
نبود آمارهای دستاول و عدم ارائه آن از سوی مسئولان باعث شده نتوانیم از آمار دقیقی از هرگونه همسرآزاری و خشونت علیه زنان داشته باشیم، اما براساس اظهارات فرید براتی، معاون پیشگیری از آسیبهای اجتماعی سازمان بهزیستی کشور، در تهران ۲۷درصد از زنانی که موردتحقیق قرار گرفتهاند، بهنوعی دچار خشونت شده بودند. حدود شش درصد نیز خشونت جنسی و هشت درصد خشونت عاطفی و روانی را مطرح کرده بودند. درواقع میتوان گفت در تهران اغلب خشونتها، روانی است و از هر سه زن، یک زن دچار خشونت شده است. این در حالی است که در برخی استانها خشونت علیه زنان بیشتر از تهران است چراکه به لحاظ فرهنگی و سایر شرایط، وضعیت زنان در تهران خیلی بهتر از مناطق دیگر کشور است.
فراز و فرود سهمیهبندی بنزین
موضوع اصلاح قیمت بنزین از جمله مباحث بسیار مهم و مورد توجه عموم مردم بود که در روزهای اخیر باعث شده است تا رسانه ها این مهم را از زوایای مختلف مورد بررسی و تحلیل قرار دهند: ماجرای سهمیهبندی و افزایش قیمت بنزین پس از گذر چندین روز از اجرایی شدن آن و واکنشهای گوناگونی که به آن شد، وارد فاز جدیدی شده است و اکنون که دگربار آرامش در جامعه برقرار شده است، میتوان این موضوع را زیر ذرهبین قرار دارد و به دور از تمامی جهتگیریها به تجزیه و تحلیل آن پرداخت و با نگاهی کارشناسانه به بررسی معایب و مزایای این موضوع همت گماشت تا از پس آن بتوان در تصمیمگیریهای آینده، روندی را اتخاذ کرد که کمترین التهاب و نگرانی در افکار عمومی ایجاد شود و اینگونه با وحدت و اتحاد ملی به آنچه شایسته ملت ایران است، دست یافت.
گروهی از رسانه ها براین واقعیت تاکید داشتند که طرح استیضاح روحانی در حال تبدیلشدن به یک طنز سیاسی تلخ است که نه تنها نتیجهای دربر ندارد که در عمل در حال تبدیلشدن به فرصتی برای نمایش برخی از نمایندگان مجلس است تا با این روش نام خود را در صفحات نخست رسانههای اصولگرا و اصلاحطلب قرار دهند.
رسانههای جناح مقابل نیز در این باره نوشتند: موضعگیری صریح رهبری سبب شد ضمن حفظ وحدت درونی نظام، وحدت مردم نیز تأمین شود و دولت هم فرصت پیدا کند تا برای جنبههای نگرانکننده طرح افزایش قیمت بنزین فکر کند این در حالی بود که برخی از خناسان آماده بودند تا پس از مخالفت رهبری بر طبل بسته بودن دست دولت بکوبند و فریاد وا دولتا سر دهند