به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، امیر دریادار حسین خانزادی روز چهارشنبه در نشست خبری به مناسبت روز نیروی دریایی اظهار داشت: در آیندهای نزدیک رزمایش سه جانبه با نیروی دریایی چین و روسیه در ناوگان جنوب در محدوده شمال اقیانوس هند برگزار میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش خاطرنشان کرد: طراحی و برنامهریزیهای مقدماتی آن در ماه گذشته انجام شده و نیروها در حال آماده شدن برای برگزاری این رزمایش هستند.
وی با بیان این که بعد از این رزمایش تا پایان سال رزمایش نیروهای دریایی اقیانوس هند در منطقه شمال این اقیانوس برگزار میشود، اظهارداشت: این رزمایش تمرینی در قالب اجلاس آیونس است که برای تقویت همگرایی در نیروهای دریایی و دستیابی به امنیت شمال اقیانوس هند با کمک همه نیروهای دریایی مستقر در منطقه اجرا خواهد شد.
نصب سیلوهای موشکی عمودپرتاب روی ناوشکنهای نیروی دریایی
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین از نصب سیلوهای موشکی عمودپرتاب بر روی ناوشکنهای نیروی دریایی خبر داد و گفت: در این نمونه، همه موشکها از عرشه جمع شده و به شکل عمود پرتاب در داخل عرشه قرار میگیرد.
به گفته امیر دریادار خانزادی این موشک ها میانبرد هستند و علاوه بر زدن سکوی پرتاب کننده موشک مهاجم، میتوانند موشکهای کروز دشمن را هم مورد اصابت قرار دهند.
وی تصریح کرد: این موشک ها علاوه بر ناوشکن دماوند، بر روی ناوشکن دنا که در جنوب در دست ساخت است نیز نصب خواهند شد.
هفته آینده از پهپاد عمودپرتاب رونمایی میشود
فرمانده نیروی دریایی ارتش همچنین از بکارگیری پهپاد عمود پرتاب خبر داد و گفت: این هواپیمای بدون سرنشین عمود پرتاب تاثیرات کلان و راهبردی برای نیروی دریایی دارد، و به نوعی اشراف اطلاعاتی را در دریاها افزایشمیدهد که در جهاد خودکفائی نیروی دریایی به ساخت آن دست پیدا کردیم که هفته بعد از آن رونمایی می شود.
وی با بیان اینکه این پهپاد میتواند به صورت کاملا خودکار از روی ناو بلند شده و عملیات گشت زنی خود را انجام دهد،گفت: این پهپاد به شکل یک واحد ماوراء افق عمل میکند و اطلاعات را در اختیار کاربر خود بر روی ناو قرار میدهد.
امیر دریادار خانزادی در بخش دیگری از نشست خبری با بیان این که روز نیروی دریایی روز یادآور حماسه و قدرت نمایی این نیروی در روزهای آغازین دفاع مقدس است گفت: شصت و هفتمین روز از دفاع مقدس مصادف است با عملیات بزرگ مروارید و روز نیروی دریایی است. هنگامی که دشمن بعثی تجاوز سراسری به مرزهای ایران را آغاز کرد ابتدای کار با یک مقاومت جانانه و پیش بینی نشده روبرو شد که ۳۴ روز تکاوران نیروی دریایی در مرزهای و خرمشهر مقاومت کردند و دشمن بعثی را با شکست روبرو کردند که ادعا می کردند میتوانند ایران را ظرف یک هفته بگیرند.
وی افزود: در همان فضا ۶۷ روز از دفاع مقدس گذشته بود که نیروی دریایی ارتش در اجرای طرح ذوالفقار منطقه را به تصرف خود درآورد و منطقه خلیج فارس را به عنوان منطقه جنگی اعلام کرد و هم با استفاده از تجهیزاتی در اختیار داشت تازه از انقلاب سردر می آورد و شرایط خاصی را پشت سر می گذاشت در سه مرحله پیاپی ناوگان نیروی دریایی عراق را در عملیاتهای اشکان، شهید صفوی و مروارید نابود کرد و سکوهای نفتی دشمن ساقط شد و دشمن تاپایان جنگ ۸ ساله تحمیلی توایی استفاده از این سکوها و حتی دریا را نداشت.
خانزادی ادامه داد: در این فاصله اقدام بزرگ دیگری از سوی نیروی دریایی صورت گرفت و عملیات بزرگ اسکورت را انجام داد. دشمن که از بهره برداری از دریا محروم شده بود از طریق آسمان و زمین با موشک و هواپیما به تنها بندری که در دوران دفاع مقدس قابل بهره برداری بود آغاز کرد و کشتی های تجاری و نفتکش ها را مورد اصابت قرار میداد.
اجرای ۱۰ هزار عملیات اسکورت کشتیهای تجاری و نفتکشها در دفاع مقدس
فرمانده نیروی دریایی گفت: نیروی دریایی در دوران دفاع مقدس ۱۰ هزار عملیات اسکورت را برای کشتیهای تجاری و نفت کش ها انجام داد که این آمار بی سابقه ای از عملیات اسکورت موفق را در تاریخ نظامی جهان به جا گذاشت. این آمار بیانگر موفق بودن این عملیات در طول جنگ تحمیلی است که تنها ۱۰ هزار فروند کشتی اسکورت شد و تنها ۲۰ فروند مورد اصابت قرار گرفت.
وی با بیان این که توفیقات نیروی دریایی بعد از دفاع مقدس از طریق امتدادش به شرق دریاهای تنگه هرمز توسعه پیدا کرد، گفت: نیروی دریایی از سال ۸۸ ناوگان خودش را متوجه دریاهای شرق تنگه هرمز و اقیانوس هند کرد. امیر دریادار خانزادی اظهارداشت: ناوگانی که پیش از انقلاب پیش بینی شده بود که برای این که در آبگیر بسته خلیج فارس عملیات انجام دهد با ظرفیت جوانان انقلابی تبدیل به یک نیروی دریایی آزاد تبدیل شد و تا شمال اقیانوس هند گسترش پیدا کرد.
اعزام۶۴ ناوگروه به خلیج عدن
خانزادی افزود: درفضایی که دزدیها و راهزنیهای دریایی مسیر کشتیرانی جهانی را ناامن کرده بود و عمده شناورها و کشتیهای تجاری ما از این منطقه عبور می کرد و از طرف دیگر جمهوری اسلامی ایران ۹۰ درصد تجارت خود را از طریق دریا انجام میدهد بنابراین نیاز بود نیروی دریایی در تنگه باب المندب و مقطعی در شرق اقیانوس هند حضور پیدا کند و ماموریت انجام دهد.
وی اظهارداشت: این حضور با عملیات اسکورت کاروانها آغاز شد و ناوگروه ها از سال ۸۸ به این منطقه اعزام شدند که تا امروز ۶۴ ناوگروه از نیروی دریایی به منطقه خلیج عدن، تنگه باب المندب و امروز با گسترش بیشتری به دریای سرخ اعزام شدند.
به گفته فرمانده نیروی دریایی ارتش ناو گروه های ۶۳ و ۶۴ طی ماه های گذشته به ماموریت اعزام شدند و ناوگروه ۶۴ الان در حال انجام ماموریت است که عمدتا در دریای سرخ فعالیت میکند . دریایی که جامعه جهانی آن را یک دریای امن میشناخت از ماه های گذشته دست خوش عملیات تروریستی شده و حمله های مسلحانه ای به کشتی های در آنجا صورت می گیرد به همین دلیل با تدبیر ستادهای بالاتر نیروی دریایی حضور مستمر خود را تداوم داده است و امروز ناوگروه ۶۴ با حضور ناوشکن الوند و بندرعباس در حال انجام عملیات اسکورت کشتی در آن منطقه هستند و تا زمانی که امنیت در دریای سرخ ایجاد شود عملیات نیروی دریایی ادامه خواهد یافت.
ظرف دو سال ناوشکن میسازیم
خانزادی گفت: تحریم نیروهای مسلح و نیروی دریایی که از ابتدای انقلاب آغاز شده، باعث شده این نیرو خود را از وابستگی به تحریمها رها کرده و بتواند عملیات خود را در همه دریاهایی که مورد نظر نظام است، تداوم دهد و از سوی دیگر تجهیزات جدید بسازد.
وی افزود: در سالهای گذشته و دهه ۷۰ ساخت شناورهای توپ دار که ابتدا در دریای خزر و بعد در ناوگان جنوب آغاز شد. اولین فروند ساخت ناوشکن جماران تحت عنوان پروژه موج بود. در قالب پروژه موج تاکنون سه فروند از آنها با موفقیت ساخته شده است. موج اول ناوشکن جماران بود که در ۳۰ اسفند سال ۸۸ با حضور رهبر معظم انقلاب به نیروی دریایی الحاق شد. موج ۲ ناوشکن دماوند در ناوگان شمال است که امروز دماوندی که طی سال های گذشته در یک فرایند ۱۲ ساله ساخت آن انجام شد بنا به ضرورت و احتیاج به این ناوشکن ظرف مدت ۲ سال این ناوشکن به طور کامل ساخته میشود.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: در حال حاضر کار ساخت سازه بدنه به طور کامل انجام شده است و بدنه به آب انداخته شده و تعادل و پایداری آن کنترل شده است. دماوند با ترکیب و فناوری جدید چه در حوزه رانش و چه در کنترل صدمات و تسلیحات و تجهیزات تا پایان سال به ناوگان نیروی دریایی ملحق میشود.
فرمانده نیروی دریایی گفت: دماوند نسل جدیدی از شناورهای کلاس موج است که هم از سطح مقطع راداری پایینتری برخوردار است و هم بسیار چالاکتر و چابکتر نسبت به موجهای قبلی است و تسلیحات و تجهیزات جدید را در اختیار دارد.
ناوشکن دنا بهمن ماه به نیروی دریایی ملحق میشود
خانزادی افزود: همزمان با ساخت ناوشکن موج ۲ کار ساخت ناوشکن موج ۳ در بندرعباس شروع شد. موج ۳ ناوشکن جمهوری اسلامی ایران به نام دنا است که عملیات ساخت آن در حال پایان است و همانطور که وزارت دفاع گفته است در بهمن ماه این ناوشکن با ترکیب و تسلیحات جدید به نیروی دریایی ملحق خواهد شد.
خانزادی ادامه داد: عملیات ساخت موج ۵ که ناوشکن جمهوری اسلامی ایران سهند است سال گذشته خاتمه پیدا کرد و سهند به ناوگان نیروی دریایی ملحق شد و بلافاصله بعد از الحاق عملیات اسکورت را در اقیانوس ها آغاز کرد و تا امروز چند مرحله برای انجام عملیات اسکورت تحت عنوان ناوگروه های مختلف انجام داده که آخرین آن ناوگروه ۶۳ که به خلیج عدن اعزام شده بود که الان در حال آماده شدن برای یک ماموریت بلندمدت اقیانوسی است.
ناوشکن تفتان سالآینده به نیروی دریایی ملحق میشود
وی گفت: موج ۴ بعد از موج ۳ بلافاصله شروع شده که کار ساخت کاسه آن به اتمام رسیده که موج ۴ به نام ناو شکن تفتان است که امیدواریم تفتان سال ۹۹ به نیروی دریایی ملحق شود. این فرایند نیاز به این دارد که به آن سرعت داده شود. طی این سالها انباشتی از ظرفیت ها، دانش و توانمندی ها و قابلیت های تجهیزات ساخت در نیروی دریایی و وزارت دفاع فراهم شده است که کمک می کند ناوشکن ها با سرعت بیشتری ساخته شوند.
فرمانده نیروی دریایی در ادامه به ساخت زیردریایی ها اشاره کرد و گفت: در فضای زیرسطح حرکت بسیارخوبی از دهه ۸۰ آغاز شد. زیردریاییهایی غدیر کار ساخت آنها به طور کامل امروز انجام شده و در اختیار نیروی دریایی است. تجهیز شدن این زیردریاییها به تسلیحات و اژدرهای بومی طی چند سال گذشته انجام شده و در روزهای پایانی سال ۹۶ اژدرهای بومی والفجر با موفقیت کامل در نیروی دریایی آزمایش شد و امروز با تیراژ بالایی در ناوگان نیروی دریایی به کار گرفته میشوند.
وی افزود: در سال گذشته به خودکفایی در ساخت زیردریاییهای نیمه سنگین رسیدیم. زیر دریایی کلاس فاتح که یک زیر دریایی نیمه سنگین است سال گذشته به نیروی دریایی ملحق شد که امروز در ماموریت های دریانوردی و برقراری امنیت در مناطق تحت حاکمیت از آن استفاده می شود.
بهترین و دقیقترین موشک را برای زیردریاییها انتخاب کردیم
خانزادی یادآور شد: با ورود زیردریایی های بومی موضوع بسیار مهمی که ارزش پیدا میکرد تجهیز کردن آنها به فناوری پرتاب موشک از زیر سطح بود. در آبان سال گذشته اولین پرتاب آزمایشی موشک از زیرسطح با موفقیت انجام شد که طی آن دو مرحله دیگر پرتابهای آزمایشی شکل گرفت و امروز زیردریاییهای کلاس غدیر فاتح مجهز به موشکهای پروژه جاسک ۲ شدند که البته موضوع ساخت این موشکها موضوع جدیدی نیست و سالها است که این فناوری پرتاب موشک زیرسطح در اختیار وزارت دفاع است. اما ما بهترین و دقیقترین موشک را برای زیردریاییها انتخاب کردیم که میتواند با دقت بالایی اهداف را در زیردریا مورد اصابت قرار دهد.
وی ادامه داد: تا پایان سال ناوشکن دماوند، دنا و برای اولین بار فروند جدیدی از شناورهای مین شکار به نیروی دریایی ملحق می شود که تحت عنوان پروژه صبا است. این شناور توانایی بالایی در مین روبی احتمالی را خواهد داشت.
فرمانده نیروی دریایی گفت: همزمان نسل جدیدی از پهپادها به نام سیمرغ با سقف پروازی بسیار بالا و مداومت پروازی و عملیاتی ۲۴ ساعته به نیروی دریایی ملحق می شود. این پهپاد توانایی حمل انواع سلاح پرتابی دارد و دارای سیستم های جنگ الکترونیک و انواع دوربین های شناسایی مخصوص با خود به همراه دارد.
نسل جدید هواپیماهای آموزشی آذرماه به ناوگان هوادریا اضافه میشود
خانزادی از ساخت نسل جدید هواپیماهای آموزشی در نیروی دریایی خبر داد و گفت: نسل جدیدی از هواپیماهای آموزشی در آذرماه به ناوگان هوا دریای نیروی دریایی ملحق خواهند شد. این هواپیماهای آموزشی کاملا بومی هستند و در صنایع بخش خصوصی ساخته شده اند و ظرفیت بزرگی است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: علاوه بر اقداماتی که برای ساخت تجهیزات صورت گرفته است بخشی از فعالیت ها متوجه توسعه زیرساختهای ساحلی است. در آذرماه الحاق تعدادی از خانه های سازمانی را در جاسک و انارک را خواهیم داشت.
وی گفت: از شنبه نمایشگاه جهاد نیروی دریایی دستاوردهای خودکفایی این نیرو را در ستاد نیروی دریایی به نمایش می گذارد.
فرمانده نیروی دریایی افزود: همه ناوشکن های نیروی دریایی به سیلوهای عمودپرتاب مجهز میشوند که ما به فناوری آن در وزارت دفاع دست پیدا کردیم. این موشک های عمودپرتاب توانایی رهگیری و انهدام حتی موشک های کروز را دارند.
طراحی مفهومی ناوشکن سنگین نگین کامل شده است
وی ادامه داد: کارساخت نسل جدیدی از ناوشکن های سنگین تحت عنوان ناوشکن نگین در سال ۹۹ آغاز میشود. طراحی های مفهومی و جزء آن به طور کامل انجام شده و آمادگی ساخت آن محقق شده است.
خانزادی گفت: نسل جدیدی از زیردریاییهای کلاس فاتح با رانش ویژه یعنی رانش مستقل از هوا مجهز خواهد شد که اجازه می دهد پنهانکاری زیردریایی در زیر سطح دریا برای مدت های بیشتر انجام شود.
فرمانده نیروی دریایی افزود: کار ساخت ناوآموزشی برای انجام فعالیت آموزشی و تربیت نسل جدیدی از جوانان در مجموعه نیروی دریایی آغاز شده است که امیدواریم این پروژه چند ساله با سرعت کارش جلو برود. وزن این ناوشکن بیشتر از ناوشکن کلاس دماوند است.
وی ادامه داد: همچنین در آینده کار ساخت زیردریایی سنگین بعثت شروع میشود که ویژگی های خاصی دارد. برای سال ۹۹ به بعد نسل جدیدی از ناوشکن های موج ساخته خواهد شد. شناوری که به عنوان موج شش با تناژ بالاتری در دستور کار قرار خواهد گرفت. از نوع شناورهای تریماران یا سه بدنه با وزن ۲۰۰۰ تن خواهد بود. همچنین در ناوهای جدید از رادار چشم عقاب که یک رادار بسیار پیشرفته چهاروجهی آرایه فازی و ثابت است و گردان نیست استفاده می شود که در نمایشگاه جهاد بخشی از این رادار که ساخته شده به نمایش گذاشته خواهد شد.
فرمانده نیروی دریایی در ادامه از تجهیز زیر دریاییهای بومی به فناوری پرتاب موشک از زیر سطح گفت و یادآور شد: در آبان ماه سال گذشته اولین پرتاب آزمایشی موشک از زیرسطح با موفقیت انجام شد که طی آن دو مرحله دیگر پرتاب های آزمایشی شکل گرفت و امروز زیر دریایی های کلاس غدیر فاتح مجهز به موشک های پروژه جاسک ۲ شدند.
امیر خانزادی در عین حال گفت: البته موضوع ساخت این موشک ها موضوع جدیدی نیست و سالها است که این فناوری پرتاب موشک زیرسطح در اختیار وزارت دفاع است اما ما بهترین و دقیق ترین موشک را برای زیردریایی ها انتخاب کردیم که می تواند با دقت بالایی اهداف را در زیر دریا مورد اصابت قرار دهد.
شناورهای مین شکار تا پایان سال به ناوگان دریایی ملحق میشوند
وی ادامه داد: تا پایان سال ناوشکن دماوند، دنا و برای اولین بار فروند جدیدی از شناورهای مین شکار به نیروی دریایی ملحق می شود که تحت عنوان پروژه سبا است. این شناور توانایی بالایی در مینروبی احتمالی را خواهد داشت.
فرمانده نیروی دریایی گفت: همزمان نسل جدیدی از پهپادها به نام پهپاد سیمرغ با سقف پروازی بسیار بالا و مداومت پروازی و عملیاتی ۲۴ ساعته است که به نیروی دریایی ملحق میشود. این پهپاد توانایی حمل انواع سلاح پرتابی دارد و دارای سیستمهای جنگ الکترونیک و انواع دوربین های شناسایی مخصوص با خود به همراه دارد.
خانزادی از ساخت نسل جدید هواپیماهای آموزشی در نیروی دریایی خبر داد و گفت: نسل جدیدی از هواپیماهای آموزشی در آذرماه به ناوگان هوادریای نیروی دریایی ملحق خواهند شد. این هواپیماهای آموزشی کاملا بومی هستند و در صنایع بخش خصوصی ساخته شده اند و ظرفیت بزرگی است.
وی ادامه داد: علاوه بر اقداماتی که برای ساخت تجهیزات صورت گرفته است بخشی از فعالیتها متوجه توسعه زیرساخت های ساحلی است. در آذر ماه الحاق تعدادی از خانه های سازمانی را در جاسک و انارک را خواهیم داشت.
خانزادی گفت: از شنبه نمایشگاه جهاد نیروی دریایی دستاوردهای خودکفایی نیروی دریایی را در ستاد نیروی دریایی به نمایش گذاشته میشود.
همه ناوشکنهای نیروی دریایی به سیلوهای عمودپرتاب مجهز میشوند
فرمانده نیروی دریایی افزود: همه ناوشکن های نیروی دریایی به سیلوهای عمودپرتاب مجهز خواهند شد که ما به فناوری آن در وزارت دفاع دست پیدا کردیم. این موشک های عمودپرتاب توانایی رهگیری و انهدام حتی موشکهای کروز را دارند.
وی ادامه داد: نسل جدیدی از ناوشکن های سنگین تحت عنوان ناوشکن نگین در سال ۹۹ کار ساخت آن آغاز خواهد شد. طراحی های مفهومی و جزء آن به طور کامل انجام شده است و آمادگی ساخت آن محقق شده است.
خانزادی گفت: نسل جدیدی از زیردریاییهای کلاس فاتح با رانش ویژه یعنی رانش مستقل از هوا مجهز خواهد شد که اجازه می دهد پنهانکاری زیردریایی در زیر سطح دریا برای مدت های بیشتر انجام شود.
فرمانده نیروی دریایی افزود:کار ساخت ناوآموزشی برای انجام فعالیت آموزشی و تربیت نسل جدیدی از جوانان در مجموعه نیروی دریایی آغاز شده است که امیدواریم این پروژه چند ساله با سرعت کارش جلو برود. وزن این ناوشکن بیشتر از ناوشکن کلاس دماوند است.
امیر خانزادی ادامه داد: همچنین در آینده کار ساخت زیر دریایی سنگین بعثت شروع میشود که ویژگیهای خاصی دارد. برای سال ۹۹ به بعد نسل جدیدی از ناوشکن های موج ساخته خواهد شد. شناوری که به عنوان موج شش با تناژه بالاتری در دستور کار قرار خواهد گرفت از نوع شناورهای تریماران یا سه بدنه با وزن ۲۰۰۰ تن خواهد بود. همچنین در ناوهای جدید از رادار چشم عقاب که یک رادار بسیار پیشرفته چهاروجهی آرایه فازی و ثابت است و گردان نیست استفاده می شود که در نمایشگاه جهاد بخشی از این رادار که ساخته شده به نمایش گذاشته خواهد شد.
وی در ادامه درباره رونمایی از تجهیزات جدید نیروی دریایی در نمایشگاه جهاد گفت: رونمایی از تجهیزاتی در حوزه جنگ الکترونیک است که در این زمینه به تجهیزات پیشرفته و جدیدی دست پیدا کرده ایم که البته محدودیتهایی در بخشی از رونمایی آنها داریم.
خانزادی افزود: وسیله جدیدی که تاثیرات کلان و راهبردی برای نیروی دریایی دارد و به نوعی اشراف اطلاعاتی ما را در عمق دریاها افزایش می دهد پهپاد جدید دریا پایه است که توسط محققان جوان نیروی دریایی ساخته شده است رونمایی خواهد شد و پرواز آن را از روی عرشه شناور که بصورت عمود پرواز خواهد کرد است. پهپادهای دریاپایه ویژگی های پیچیده ای دارند چون اهداف در دریا متحرک هستند و تکنیک های بسیار پیشرفته ای در این پهپاد بکار رفته است.
فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: به زودی مجموعه جدیدی از تجهیزات اشراف اطلاعاتی و فناوریهای جدید در حوزه ساخت بدنه نیز ارائه میشود.
آمریکاییها دست از پا خطا کنند سیلی محکمی میخورند
وی در ادامه اظهار کرد:تا امروز با اقتداری که در نظام وجود داشته است آمریکاییها جرأت نمی کنند تهدیدات مستقیم را متوجه منطقه کنند و اقدامات آنها بیشتر نیابتی است و سعی می کنند با ایجاد فضای نا امنی به اهداف خود برسند.
خانزادی گفت: آخرین اقدامات تروریستی که علیه نفتکش های ایران اتفاق افتاد در دریای سرخ بود و امروز این امنیت را دریای سرخ ایجاد کرده ایم و اگر آمریکایی ها دست از پا خطا کنند سیلی محکمی از مجموعه نیروهای مسلح ایران دریافت می کنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ماموریت سهند و این که آیا عرض اقیانوس اطلس را طی خواهد کرد گفت: حتما وارد اقیانوس اطلس میشود اما این که مقصد آن بعد از اقیانوس اطلس کجا باشد بعد مشخص میشود. البته این ماموریت در سال ۹۹ است.