به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، با وجود این که غذاها، مواد شیمیایی و سایر مواد بودار درون ظروف پلاستیکی قابل بازیافت عرضه میشوند، گاهی ذرات بودار این مواد توسط ساختار پلاستیک جذب شده و مانع بزرگی برای بازیافت پلاستیک محسوب میشود.
این تکنیک جدید امکان حذف ترکیبات ارگانیک فرار را که توسط محتوای بستههای پلاستیکی تولید شده و توسط ساختار پلیمری آن جذب میشوند، فراهم میکند. به گفته محققان انجام این فرایند بوزدایی با استفاده از تکنیکهای فعلی امکانپذیر نیست.
در این فرایند ابتدا ظروف پلاستیکی تفکیک و آمادهسازی میشوند، سپس خرد شده و با استفاده از یک صابون مخصوص شسته میشوند. پس از آن خشک شده و در آخرین مرحله با استفاده از بخار آب، ذرات بودار از پلاستیک جدا شده و با جریان بخار به یک محفظه تقطیر وارد میشود. این بخار آب محفظه تقطیر شده و از چرخه بوزدایی خارج میشود.
این فرایند علاوه بر بوزدایی پلاستیک برای استخراج ترکیبات مفید مانند روغنهای گیاهی نیز کاربرد دارد و محققان اخیرا آن را به عنوان یک اختراع به ثبت رساندهاند. در حال حاضر پنج شرکت مختلف برای تجاریسازی این فناوری اعلام آمادگی کردهاند.
تاریخ انتشار: ۶ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۴
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه آلیکانته واقع در اسپانیا با استفاده از بخار آب راهکار جدیدی را توسعه دادند که امکان بازیافت پلاستیک بودار را فراهم میکند.