«چن شیاودونگ» روز چهارشنبه در آیین افتتاح کنفرانس صلح خاورمیانه در پکن افزود: تاریخ نشان داده است پاره کردن توافق هسته ای ایران و اعمال فشار شدید یک جانبه بر تهران نه تنها کارساز نیست بلکه نتایج معکوس هم به دنبال خواهد داشت.
کنفرانس صلح خاورمیانه تحت عنوان "امنیت در خاورمیانه تحت شرایط جدید: چالش ها و چشم اندازها" توسط وزارت امور خارجه چین و با حضور مهمانانی از اروپا، آمریکا و آسیا از جمله جمهوری اسلامی ایران صبح امروز در پکن آغاز شد و تا فردا پنجشنبه ادامه دارد.
معاون وزیر امور خارجه چین در بخش دیگری از سخنانش افزود: خاورمیانه بخش مهمی از ادغام و تعامل چین با جهان است صلح، امنیت و توسعه پایدار در خاورمیانه از آرزوها، منافع و مسئولیت های چین است.
او گفت: فضای خاورمیانه در حال حاضر خیلی صلح آمیز نیست و موضوعات تنش زا یکی پس از دیگری ظهور می کند آشفتگی سیاسی و معضلات امنیتی در بسیاری از کشورهای منطقه همچنان برجسته است.
چن تصریح کرد: علاوه بر توسعه تکاملی، تضادهای ذاتی مانند جغرافیا، قومیت و فرقه ها در خاورمیانه، ایالات متحده تنها ابرقدرت جهان و تنها کشوری است که تاثیر مهمی در خاورمیانه دارد و ضعیف و یک جانبه بودن سیاست های آمریکا از دلایل برجسته معضلات امنیتی فعلی در منطقه خاورمیانه است.
دستیار وزیر خارجه چین گفت خاورمیانه ناامن است و جهان صلح ندارد چین با میزبانی از این کنفرانس صلح، امیدوار است بستر مفیدی را برای همه طرف ها فراهم کند تا ایده های جدیدی را گشوده و راه های جدیدی را در زمینه حکمرانی امنیتی در خاورمیانه کشف کند.
این مقام چینی با بیان اینکه برای ایجاد امنیت در خاورمیانه، چند جانبه گرایی باید پایه و اساس باشد افزود: واقعیت ها ثابت کرده است که هیچ راهی برای یکجانبه گرایی وجود ندارد فقط با پایبندی به چند جانبه گرایی و مخالفت قاطع با اقدامات یک جانبه، وحدت، توجه به نگرانی های یکدیگر و دفاع از صلح می توانیم اشتباهات را اصلاح، آنها را متوقف و بحران را به فرصت تبدیل کنیم.
دستیار وزیر خارجه چین از ایجاد امنیت در خاورمیانه به عنوان تضمینی برای جلوگیری از رواج تروریسم یاد کرد و گفت: تروریسم سرطانی است که جامعه را از بین می برد و به کل جهان آسیب می رساند جامعه جهانی باید در مبارزه با تروریسم به دقت به نگرانی های کشورهای خاورمیانه گوش دهد و به آنها کمک کند تا توانایی خود را برای مقابله با تروریسم به طور موثری بهبود بخشند.
چن گفت: چین همیشه در کنار کشورها و مردمان خاورمیانه ایستاده و تلاش های بی وقفه ای برای حفظ عدالت، صلح و ثبات منطقه ای انجام داده است و همچنان به حمایت از یک مفهوم امنیتی مشترک، جامع و پایدار برای حل مسائل خاورمیانه پرداخته است.
او گفت: چین مایل است با همه طرف های ذیربط همکاری کند تا بتواند نقش سازنده ای در حفظ توسعه پایدار در خاورمیانه داشته باشد و در ساختن جهانی برای صلح پایدار و امنیت جهانی نقش موثری داشته باشد.
«چن شیائو دونگ» افزود: چین نزدیک به ۲ میلیارد یوان کمک هزینه در اختیار فلسطین و سوریه گذاشته و به عنوان دومین کشور تامین کننده هزینه اعضای شورای امنیت سازمان ملل، تاکنون بیش از ۱۸۰۰ سرباز حافظ صلح را به خاورمیانه اعزام کرده است.
وی ادامه داد: چین از زمان منصوب کردن فرستاده های ویژه در امور مختلف بین المللی در سال ۲۰۰۲ میلادی، تا کنون ۵ فرستاده ویژه خود را نزدیک به ۷۰ بار به خاورمیانه فرستاده و در ۶۰۰ فعالیت رسمی گوناگون شرکت کرده اند.
کنفرانس صلح خاورمیانه به میزبانی آکادمی مطالعات بین المللی وزارت امور خارجه چین برگزار شده و ۲۰۰ تن از مقامات و دیپلمات ها، کارشناسان و نمایندگانی از بیش از ۳۰ کشور خاورمیانه و جهان در آن شرکت دارند.
تمرکز این کنفرانس بر انصاف و عدالت منطقه ای، چند جانبه گرایی، توسعه برای امنیت و گفت و گو میان تمدن ها است.