بیروت- ایرنا- پس از آنکه از روز یکشنبه گذشته سریال مسدود کردن راههای ارتباطی بار دیگر در لبنان بعد از توقف بیش از دو هفته از سر گرفته شد، بیروت پایتخت لبنان و نیز "طرابلس" در شمال این کشور شاهد برخی ناآرامی ها و برخوردهایی بین طرفداران گروههای مختلف بوده است.

شامگاه دوشنبه اختلاف بین طرفداران احزاب مختلف در بیروت و طرابلس موجب بروزبرخوردها و ناآرامی هایی در پایتخت و شمال لبنان شد؛ این روند شب گذشته (سه شنبه شب) نیز همچنان ادامه یافت.

این درگیری ها بیشتر بین طرفداران حزب "نیروهای لبنانی" به ریاست "سمیر جعجع" و حزب "الکتائب" وابسته به "امین جمیل" با طرفداران حزب الله و جنبش امل رخ داد.

علاوه بر این، شامگاه سه شنبه مسیرهای منتهی به کاخ ریاست جمهوری "بعبدا"  شاهد برخوردهایی بین حامیان حزب نوپا "السبعه" و حامیان جریان آزاد ملی وابسته به میشل عون بود؛ السبعه خود را حزبی مستقل اعلام کرده  است.

این ناآرامی ها موجب شد، راههای اطراف کاخ بعبدا مسدود شود، در نتیجه نیروهای ارتش لبنان با حضور در محل درگیری ها سعی کردند با شلیک هوایی و استفاده از باتوم تظاهرکنندگان را پراکنده کرده و راهها را بازگشایی کنند.

در طرابلس نیز شب گذشته تعدادی از معتراضان به دفتر جریان "آزاد ملی" به رهبری "جبران باسل" وزیر خارجه دولت پیشبرد امور حمله کردند؛ اقدامی که مجروح شدن دهها نفر را به دنبال داشت و معترضان پرچم این جریان را از ساختمان دفتر پایین کشیدند.

همچنین ارتش لبنان یک بمب را در خیابان منتهی به ساختمان جریان آزاد ملی در "الجمیزات" در طرابلس کشف کرد. به این ترتیب طرابلس بیش از سایر مناطق صحنه ناآرامی بود و شب پرتنشی را سپری کرد.

علاوه بر این  عده ای از حامیان جنبش امل و حزب الله سه شنبه شب با حضور در برخی خیابان های بیروت از جمله طریق المطار (جاده فرودگاه) و خیابان های منتهی به ضاحیه، شعارهایی در حمایت از حزب الله و جنبش امل سر دادند.

در  این شرایط فرماندهان نیروهای امنیتی لبنان در ساعت های پایانی روز گذشته یک نشست فوق العاده برگزار کردند و با صدور بیانیه ای بر لزوم احترام به آزادی تظاهرات در میادین عمومی و اطراف راههای ارتباطی و نیز  تامین امنیت تظاهرکنندگان تاکید کردند و در خصوص تعرض به اموال عمومی و خصوصی هشدار دادند.

در صحنه سیاسی لبنان نیز "سعد حریری" نخست وزیر دولت پیشبرد امور روز گذشته (سه شنبه) و در حالی که گفته می شد توپ تشکیل دولت در زمین او قرار دارد، با صدور بیانیه ای اعلام کرد، تمایلی به نخست وزیری دوباره لبنان ندارد.

وی در هفته دوم تظاهرات اعتراض آمیز لبنانی ها که شامگاه ۲۵ مهر (۱۷ اکتبر) آغاز شد، با اعلام اینکه به بن بست رسیده است از نخست وزیری استعفا کرد و یک روز پس از استعفا، از آمادگی خود برای بازگشت به نخست وزیری مشروط به تشکیل دولت فن سالار (تکنوکرات) خبر داد؛ خواسته ای که با توجه به ماهیت مذهبی، طایفه ای و نژادی لبنان عملی کردن آن غیرممکن به نظر می رسد.

در این شرایط حزب الله و جنبش امل به رهبری "نبیه بری" ضمن دعوت حریری به بازگشت به نخست وزیری، تشکیل دولت تکنو-سیاسی متشکل از چهره های سیاسی و نیز افزاد متخصص و کارشناس را خواستار شدند. نبیه بری امروز نیز تشکیل دولت فن سالار در لبنان را مردود دانست.