حزب محافظه کار با صدور بیانیهای اعلام کرد که تا پایان مراحل تحقیق درباره «اتهام استفاده از ادبیات اسلام ستیزانه» ازسوی «فلارا اسکالابرو»، از وی حمایت نخواهد کرد.
این برای دومین بار در ۲ هفته گذشته است که اعضای حزب محافظهکار به اتهام اسلام ستیزی از این حزب تعلیق میشوند. «ریان هافمن» نامزد حوزه انتخابیه «ابردین نورث» هم ۱۹ نوامبر گذشته به دلیل انتشار پیام ضد اسلامی در توییتر، حمایت حزب محافظه کار را از دست داد.
با توجه به نزدیکی زمان باقی مانده تا برگزاری انتخابات سراسری، گفته میشود که نام اسکالابرو در تعرفههای انتخابات حذف نخواهد شد، اما حزب محافظه کار تاکید دارد که چتر حمایت خود را از وی برداشته است.
این تحولات در حالی رخ میدهد که شورای مسلمانان بریتانیا حزب محافظه کار را به اسلامستیزی متهم کرده است.
این نهاد اسلامی دیروز با صدور بیانیهای تأکید کرد که حزب بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس، عمق اسلام ستیزی در داخل این حزب را نادیده گرفته و گامی را در جهت رفع آن برنداشته است. در این بیانیه آمده است که مسلمانان به عنوان یک اقلیت مذهبی در جامعه انگلیس از اسلام هراسی رنج میبرند و برای آنها روشن است که حزب محافظه کار با این پدیده مدارا میکند تا در جامعه نهادینه شود.
«مقداد ورسی» سخنگوی شورای مسلمانان بریتانیا هم با انتشار رشته پیامهایی در توییتر، اسامی دست کم ۱۲ نامزد انتخابات پارلمانی را با استناد به اظهارات اسلام ستیزانه آنها منتشر و از بوریس جانسون پرسیده که چرا آنها را «بلافاصله» اخراج نمیکند.
نخست وزیر انگلیس امروز (چهارشنبه) در سخنانی از رویکرد اسلام ستیزانه حزبش عذرخواهی کرد و یادآور شد که کمیسیون حقوق بشر و برابری به عنوان نهادی مستقل و بی طرف در ارتباط با مصادیق اسلام ستیزی در این حزب تحقیق خواهد کرد.
انتخابات عمومی انگلیس که سومین انتخابات پس از رأی مردم این کشور به خروج از اتحادیه اروپا به شمار میرود، قرار است ۱۲ دسامبر ( ۲۱ آذر) برگزار شود؛ در این میان رویکرد دو حزب عمده انگلیس در ارتباط با اسلامستیزی و یهودستیزی، به پاشنه آشیل انتخابات پیش رو تبدیل شده است.