نوشهر – ایرنا - نخستین جشنواره تخصصی کیوی مازندران روز پنجشنبه با حضور رضا رحمانی وزیر صنعت ، معدن و تجارت ، احمد حسین زادگان استاندار مازندران ، مدیران استانی و شهرستانی و فعالان اقتصادی در شهرستان تنکابن افتتاح شد.

مازندران قطب تولید کیوی کشور است به طوری که سال گذشته باغداران استان ۱۸۰ هزار تن کیوی برداشت کردند و از این مقدار حدود ۹۰ هزار تن به ارزش ۹۰ میلیون دلار به خارج از کشور صادر شد.

مازندران و بویژه غرب استان به لحاظ برخورداری از شرایط بسیار مناسب اقلیمی نظیر خاک با کیفیت و نور کافی خورشید ، بیشترین میزان تولید این محصول را در کشور به خود اختصاص داده به طوری که از گستره حدود هشت هزار هکتار باغ کیوی در کشور، حدود ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار آن در این استان واقع شده است.

کیوی در مقایسه با سایر درختان نیمه گرمسیری با آفات و بیماریهای کمتری مواجه بوده و خسارت زیادی از این نظر متحمل نمی شود و مقاومت آن به سرما بیش از مرکبات است و احتیاج به رطوبت و آب دارد و به طور میانگین از هر هکتار باغ کیوی در مازندران حدود ۱۵ تا ۲۰ تن محصول برداشت می شود.

نخستین جشنواره تخصصی کیوی غرب مازندران با هدف ارائه آخرین دستاوردها و یافته های علمی و تخصصی کیوی ، انتقال دانش فنی کشاورزی و باغداران پیشرو ، ارتقاء تکنولوژی فرآوری و بسته بندی محصول کیوی در راستای تجارت ، بازرگانی و برندسازی ، نمایش توانمندی های فنی و تخصصی تولید کیوی و تقدیر از پیشکسوتان و کارشناسان کیوی در سطح ملی و منطقه ای در روستای نارنج سرای بخش نشتا از توابع شهرستان تنکابن برگزار شد.

کیوی غرب مازندران برند جهانی

فرماندار ویژه شهرستان تنکابن در این آیین با اشاره به کیفیت بسیار بالای کیوی غرب مازندران ، گفت : کیوی این منطقه به اذعان بسیاری از کارشناسان به دلیل عدم استفاده از سموم و آفت کش ها، بسیار با کیفیت بوده و مشتریان زیادی در داخل و خارج از کشور دارد.

سید امیر حسینی جو افزود : باید از این محصول که توان ارزآوری خوبی برای کشور دارد حفاظت کرد و نباید اجازه داد تا دلالان و سودجویان به فعالان زحمت کش این عرصه زیان وارد کنند.

وی به خرید کیوی های سرمازده از سوی دولت در سال ۹۵ اشاره کرد و اظهار داشت: دولت تمام تلاش خود را کرد تا با خرید کیوی های سرمازده به باغداران کمک نماید و آنها را در شرایط نامناسب اقتصادی تنها نگذاشت.

به گفته حسینی جو ، نبود صنایع تبدیلی برای کیوی موجب شد تا در سال ۹۵ مشکلات زیادی ایجاد شود و محصولات این منطقه به کارخانه های استان های خراسان ، سمنان و آذربایجان فرستاده شود.

فرماندار تنکابن توسعه صنایع تکمیلی و تبدیلی کیوی با توجه به رونق کشت این محصول در غرب مازندران را ضروری دانست و خاطر نشان کرد : باید با ایجاد زنجیره فرآوری کیوی ، زمینه اشتغال و درآمدزایی بیشتر در این منطقه فراهم گردد.

وی یادآور شد : کیوی محصولی مورد پسند مردم کشورهای آسیای میانه و حوزه خلیج فارس است و باید در زمینه صادرات آن با توجه به وجود شبکه های مختلف حمل و نقل برنامه ریزی لازم صورت گیرد.

شهرستان تنکابن در غرب مازندران با تولید متوسط ۸۵ هزار تن یکی از قطب های تولید کیوی در کشور است.