تهران- ایرنا- آخرین نظرسنجی‌ها در انگلیس نشان می‌دهد که حزب محافظه‌کار در آستانه برگزاری انتخابات سراسری در این کشور، با اکثریت 68 درصدی پیشتاز است.

آخرین نظرسنجی موسسه معتبر «یوگو» که روز پنجشنبه منتشر شد، حاکی از آن است که حزب محافظه‌کار با در اختیار داشتن 43 درصد از آرای رای‌دهندگان انگلیس، امکان کسب اکثریت را در پارلمان این کشور دارد.

این نظرسنجی که در آستانه برگزاری انتخابات سراسری انگلیس در 12 دسامبر (21 آذرماه) صورت گرفته است حزب کارگر با 32 درصد آرا در رده دوم و حزب لیبرال دمکرات نیز با 14 درصد آرا در مقام سوم ایستاده‌اند.

براین اساس، حزب محافظه‌کار به رهبری بوریس جانسون نخست‌وزیر انگلیس می‌تواند با کسب 359 کرسی اکثریتی 68 درصدی از پارلمان این کشور را در انتخابات آتی در اختیار بگیرد.

در همین حال، این نظرسنجی نشان می‌دهد که حزب کارگر به رهبری جرمی کوربین نیز در رتبه بعدی می‌تواند 211 کرسی را در مجلس اعیان انگلیس به دست آورد.

در حال حاضر احزاب محافظه‌کار و کارگر به ترتیب با 298 و 242 کرسی، هیچ‌یک اکثریت را در اختیار ندارند و جانسون برای پیشبرد برنامه‌های حزب خود مجبور به ائتلاف با احزاب کوچکتر شده است.

در صورتی که پیش‌بینی این نظرسنجی درست از آب درآید، جانسون با اکثریت مطلقی که به دست می‌آورد، می‌تواند انگلیس را از بن‌بستی که دو سال است برسر برگزیت درگیر آن است، خارج سازد.

جانسون پس از آنکه نتوانست در موعد مورد نظرش انگلیس را از اتحادیه اروپا خارج کند، برگزاری انتخابات زودهنگام را به عنوان راه مطمئنی به منظور تحقق برگزیت پیش روی انگلیسی‌ها قرار داد.

رهبر حزب محافظه‌کار هنوز نتوانسته خروج انگلیس از اتحادیه اروپا را عملی کند؛ بنابراین او گفته که برای پایان دادن به این وضع «رخوت» باید انتخابات زودهنگام برگزار شود.

پس از آنکه اتحادیه اروپا موافقت کرد که برگزیت تا ۳۱ ژانویه ۲۰۲۰ (یازدهم بهمن ۱۳۹۸) به تاخیر بیفتد رهبر حزب کارگر هم با برگزاری انتخابات زودهنگام موافقت کرد.

طرح توافق جانسون و اتحادیه برای اجرای برگزیت همچنان در تلعیق است، زیرا نمایندگان با جدول زمانی سه‌روزه‌ای که برای تصویب این طرح تعیین شده است، مخالفت کردند.
شاید افزایش شمار نمایندگان حزب محافظه‌کار کمک خوبی به جانسون برساند، اما انتخابات زودهنگام خطرهایی نیز برای نخست وزیر و حزبش دارد.
جانسون قول داده بود در صورت رسیدن به نخست وزیری، انگلیس را تا ۳۱ اکتبر (نهم آبان) از اتحادیه اروپا خارج کند؛ اما نتوانست به وعده‌اش عمل کند. بنابراین احتمال می‌رود که رای‌دهندگان به ویژه هواداران برگزیت وی را مجازات کنند.
اگر جانسون در پارلمان بعدی هم اکثریت را نداشته باشد، این بدان معناست که او هیچ دستاوردی نداشته است.