آیین اختتامیه سیامین جشنواره تئاتر استانی با حضور جمعی از مسئولان نهادهای فرهنگی، هنرمندان و هنردوستان استان در سالن اصلی مجتمع فرهنگی و هنری فجر سنندج برگزار شد.
چهار شهر کردستان تا پایان امسال صاحب پلاتوی نمایش میشوند
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان در این آیین با اشاره به در دست اقدام بودن راهاندازی هفت پلاتوی نمایش در کردستان گفت: علاوه بر این هفت مورد، یک پلاتوی نمایش نیز همزمان با آغاز این جشنواره در سنندج به بهرهبرداری رسید.
عبید رستمی افزود: تمام تلاش اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان این است که از میان هفت پلاتوی در دست اقدام تا پایان امسال پلاتوهای نمایش در سقر، مریوان، بیجار و دیواندره به بهرهبرداری برسد.
وی با اشاره به برگزاری سیامین سال کار تئاتر در استان اظهار داشت: قبل از این سالها نیز زحمات زیادی توسط بزرگان تئاتر این استان با بودجهها و امکانات کم کشیده شد و بی شک اگر این تلاشها نبود تئاتر ما امروز در این جایگاه قرار نداشت.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان یادآور شد: نمایش یکی از هنرهای تاثیرگذار بر جامعه است چرا که به صورت زنده پیام خود را به مخاطب منتقل کرده و میتواند باعث اعتبار و گسترش یک فرهنگ شود.
وی تاکید کرد: در این حوزه کسانی که توانمند باشند میتوانند بیشترین تاثیر را داشته وتعامل و ارتباط لازم را با جامعه برقرار کنند البته حال تئاتر ما زمانی خوب میشود که تولید مستمر داشته و تماشاچی مدام در صف خرید بلیت برای دیدن نمایشها باشند.
رستمی با اشاره به چاپ سه مجموعه نمایشنامه توسط حوزه کردستان شناسی دانشگاه آزاد، گفت: اداره کل فرهنگ و ارشاد کردستان آمادگی دارد مجموعه نمایشنامههای فارسی زبان نمایشنامه نویسان استان را برای چاپ حمایت حمایت کند.
معاون فرهنگی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان اضافه کرد: کسانی که قلم توانایی دارند تلاش کنند، آرشیو حوزه نمایشنامه نویسی غنیتر شوند چون این کار به شناسایی بهتر کردستان درآینده کمک کند.
وی از هنرمندان تئاتر استان خواست به تعداد تماشاچیهای دعوتی اکتفا نکنند چرا که اگر تئاتری نتواند تماشاچی را برای چندمین بار برای دیدن نمایش به سالن بکشاند، کاری نکرده است.
رستمی اظهار داشت: از تمام کسانی که در تئاتر دانش دارند انتظار میرود به جوانان علاقمند به این حوزه کمک کرده و آنان را در زمینههای مختلف راهنمایی و مشاوره داده و انگیزه کار را در آنان ایجاد کنند.
معرفی برترینها
در این آیین و براساس رای هیات داوران لوح تقدیر بخش بروشور جشنواره به شعیب مکتبداری برای نمایش رسنهای گور و لوح تقدیر طراحی نور به بنیامین احمدی برای نمایش بی حالی از سنندج اعطا شد.
لوح تقدیر طراحی لباس و طراحی صحنه به رزگار خاطری برای نمایش رخ در رخ از سنندج و بخش موسیقی نیز به حمیدرضا سرهنگی و علی احتشام برای موسیقی نمایش قرار از قروه رسید.
در بخش تقدیر بازیگری خردسال از ژوانا شاکری و بازیگری زن نیز از سحر فاتحی برای نمایش کهنه زخمها و مهسا رضایی برای نمایش قرار از قروه تقدیر شد.
در بخش بهترین بازیگر زن روژین نصرتی برای بازی در نمایش رخ در رخ، ثنا ناصری برای نمایش بی حالی و پریسا قلی پور برای بازی در نمایش کهنه زخم ها هر سه از سنندج به ترتیب مقامهای اول تا سوم را به خود اختصاص دادند.
در بخش بازیگری مرد از مهدی صحرا رو برای بازی در نمایش قرار از قروه و روزبه قبادی برای نمایش کهنه زخمها از سنندج تقدیر شد.
در بخش بهترین بازیگر مرد مقام اول به رزگار خاطری برای بازی در نمایش رخ در رخ از سنندج، مقام دوم به کهژوان محمدی برای نمایش بی حالی از سنندج و مقامسوم به کامران جباری برای بازی در نمایش رسن های گور از بیجار رسید.
در بخش نمایشنامه نویسی نیز رتبه اول به باقر سروش برای نمایش رسنهای گور از بیجار، رتبه دوم به پریسا قلی پور برای نمایش کهنه زخمها از سنندج و رتبه سوم بصورت مشترک به حسن ترقی برای نمایش چند غروب مانده به شب و یونس صحرا رو برای نمایش قرار از قروه داده شد.
در بخش کارگردانی نیز رزگار خاطری کارگردان نمایش رخ در رخ از سنندج، کامران جباری کارگردان نمایش رسنهای گور از بیجار و پریسا قلی پور کارگردان نمایش کهنه زخمها از سنندج به ترتیب مقام های اول تا سوم را بهخود اختصاص دادند.
همچنین از سوی هیات داوران نمایشهای رخ در رخ به کارگردانی رزگار خاطری از سنندج و رسنهای گور به کارگردانی کامران جباری از بیجار به عنوان نمایش های برگزیده از استان کردستان برای حضور در جشنواره بین المللی فجر و جشنواره منطقهای معرفی شدند.
سیامین جشنواره تئاتر استانی کردستان از روز دوشنبه چهارم آذر به مدت چهار روز در سنندج برگزار شد.