سنندج‌ - ایرنا - رئیس شورای هماهنگی بانک‌های کردستان گفت:‌ امسال منابع بانک‌های این استان در مجموع ۱۲۳ هزار میلیارد ریال است که نسبت به مدت مشابه ۱۹ درصد افزایش یافته است.

علی‌اشرف یوسفی قیاسی روز پنجشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیران استانی واحدهای تابعه وزارت امور اقتصادی و دارایی در کردستان که با حضور معاون وزیر اقتصاد برگزار شد، اظهار داشت: میزان مصارف بانک‌های استان هم ۱۰۰ هزار میلیارد است که ۸۰ درصد منابع بانک‌ها محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه میزان رشد مصارف از ابتدای امسال تا پایان مهر ماه گذشته، ۱۴ درصد بوده است، افزود: رشد مطالبات بانک‌ها پنج هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود که امسال در مقایسه با سال گذشته ۶.۳ درصد رشد داشته است.

یوسفی قیاسی اضافه کرد: تعداد دستگاه‌های خودپرداز بانک تا پیش از اغتشاشات اخیر در کل استان ۸۰۲ دستگاه بود که تعدادی از آنهادر اغتشاشات آسیب دید و فعلا از دایره خدمات رسانی خارج شده‌اند.

رئیس شورای هماهنگی بانک‌های کردستان با اشاره به اینکه بدبین کردن مردم به بانک‌ها موجب آسیب پذیری بالای آنها در آشوب‌های اخیر شد، گفت: سقف پرداخت بیمه برای مباحث مرتبط با آشوب سه میلیارد ریال است در حالیکه ساختمان یک شعبه با ۳۰ میلیارد ریال هم بازسازی نمی‌شود.

وی با بیان اینکه از ۳۰ بانک استان ۱۴ بانک به شورای هماهنگی آمار و اطلاعات می‌دهند، یادآور شد: در استان ۲۸۲ شعبه بانک، ۳۵ باجه بانکی و ۲ هزار و ۶۸۳ کارمند در ۱۴ بانکی که اطلاعات آنها احصا می‌شود، فعالیت دارند.

یوسفی قیاسی در خصوص عملکرد بانک‌ها در قبال واحدهای تولیدی تاکید کرد: بسیاری از واحدهای تولیدی شفافیت مالی ندارند و صورت‌های مالی درستی ارائه‌ نمی‌دهند که این موضوع در زمان دریافت تسهیلات به ضرر آنها تمام می‌شود و نمی‌توانند تسهیلات بیشتری دریافت کنند.

معاون مدیرکل گمرکات کردستان هم در این نشست با اشاره به اینکه ۶۶ هزار و ۴۹۲ کارت مرزنشین در این استان توزیع شده است، گفت: سال گذشته ۶۰۳ دستگاه تریلر به بازارچه‌های مرزی سیران‌بند و خانم‌شیخان هدایت شد و مرزنشینان از مزایای صادرات این کالاها بهره‌مند شدند.

عباس آرام اظهار داشت: مصوبه ثبت سفارش مانعی در معادلات مرزنشینان در این بازارچه‌های مرزی ایجاد کرده است.

وی با بیان اینکه از ابتدای امسال تا آخر آبان ماه گمرکات ۲۳۹ میلیارد ریال از محل ورودی‌ها درآمد کسب کرده است، اضافه کرد:‌ در این مدت از مرزهای کردستان یک میلیون و ۴۹۳ هزار و ۴۶۹ تُن صادرات صورت گرفته که ارزش آن ۸۷۱ میلیون دلار است.

آرام یادآور شد: میزان واردات هم ۲۴ هزار و ۵۶۴ تُن به ارزش ۲۷ میلیون دلار و میزان ترانزیت خارجی و داخلی یک میلیون و ۳۷۰ هزار تُن به ارزش ۲ میلیارد و ۶۷۸ میلیون و ۱۳۹ هزار دلار بوده است.

مدیر بیمه ایران در کردستان هم در این نشست گفت: در سال گذشته سه هزار میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال درآمد داشتیم که ۲ هزار میلیارد و ۳۷۰ میلیون ریال آن بابت خسارت به بیمه شدگان بخش های مختلف پرداخت شد.

امینی اظهار داشت: ضریب نفوذ بیمه در کردستان ۱.۸۸  درصد است که با توجه به اینکه ۲ درصد جمعیت کشور را داریم، ضریب نفوذ مناسبی است.

وی با بیان اینکه از سال ۹۶ تاکنون ۶۰ نفر در بخش راه اندازی بیمه زندگی اشتغالزایی ایجاد شده است،  اضافه کرد: بیشتر مراکزی که در اغتشاشات اخیر آسیب دید دارای بیمه آشوب و اغتشاشات نبوده و تنها بیمه‌ عادی داشتند که بر همین اساس هم خسارت به آنها پرداخت خواهد شد.