ارومیه- ایرنا- مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان‌غربی گفت: این استان با وجود برخورداری از سکونت اقوام و ادیان مختلف اعم از آشوری و ارمنی و شیعه و سنی، ظرفیت مناسبی برای اتصال به شبکه شهرهای خلاق فرهگ و هنر دارد.

حجت‌الاسلام ناصر خدایاری روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی شهر خلاق فرهنگ و هنر در ارومیه افزود: تمام این ظرفیت‌ها را می‌توان با هنر، موسیقی، سینما و تیاتر اقوام و ادیان برجسته کرد و در سایه سرمایه‌گذاری،آنها را زمینه‌ای برای معرفی شهرهای مختلف استان به عنوان شهر خلاق فرهنگ و هنر قرار داد.

وی برگزاری «کارگاه آموزشی شهر خلاق» را زمینه‌ای مناسب برای رشد و شناسایی قابلیت‌های شهرهای خلاق استان عنوان و اظهار امیدواری کرد که این دوره‌ها نتایج مثبتی به دنبال داشته باشد و گام های جدی با مطالعه ظرفیت‌های مناطق برداشته شود.

چهار شهر ایران به شبکه شهرهای خلاق جهان پیوسته است

عضو شورای دبیرخانه شبکه شهرهای خلاق و استاد دانشگاه خوارزمی نیز گفت: اصفهان در حوزه صنایع‌دستی، بندرعباس در زمینه صنایع‌بومی، رشت در زمینه غذا و سنندج در حوزه موسیقی به شبکه شهرهای خلاق جهان پیوسته‌است.

«سلمان انصاری‌زاده» در حاشیه این کارگاه آموزشی و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هدف از برگزاری این دوره‌ها، شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی و هنری شهرهای مختلف کشور و اتصال آنها به شبکه شهرهای خلاق است. 

 وی بیان کرد: مهمترین رویکرد نیز گردهم آوردن مردم، نویسندگان، انجمن‌ها، شهرداری‌ها و مسوولان شهرهای مختلف کنار همدیگر است تا به این وسیله خلاقیت و نوآوری شهر خود را معرفی کرده و آن را برجسته کنند.

استاد دانشگاه خوارزمی اضافه کرد: ساماندهی و استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و هنری در سطح ملی مبتنی بر فرهنگ ایرانی اسلامی، تبادل دانش بومی و تجربه در میان شهرهای مختلف ایران، توسعه اقتصاد و هنر و کمک به بهبود کسب و کارهای هنری، کمک به برنامه‌ریزی برای توسعه پایدار و مشارکتی مبتنی بر رویکرد آمایش سرزمینی در شهرها و مناطق فرهنگی کشور، پرورش استعدادها و ظرفیت‌های خلاقانه هر شهر، تقویت صنعت و فرهنگ و هنر در هر منطقه و همچنین تمرکززدایی بر روی امور فرهنگی و تقویت ظرفیت‌های محلی و بومی از جمله اهداف شبکه شهرهای خلاق است.

وی ادامه داد: شبکه شهرهای خلاق ۱۰ رشته هنرهای تجسمی، نمایش، موسیقی، مدلباس، هنرهای سنتی، بازی‌های رایانه‌ای، ادبیات، رسانه، سینما و چاپ و بسته‌بندی را پوشش می‌دهد.

عضو شورای شبکه شهرهای خلاق در خصوص قابلیت تبدیل شدن شهرهای آذربایجان‌غربی به شهر خلاق نیز گفت: همه شهرهای این استان می‌تواند به شبکه شهرهای خلاق بپیوندد زیرا هر شهر تفاوت‌های قابل توجهی نسبت به شهرها و استان‌های دیگر دارد.

شبکه شهرهای خلاق یونسکو در سال ۲۰۰۴ و برای ترویج همکاری میان شهرهایی به راه افتاد که از خلاقیت به عنوان عاملی راهبردی برای پیشرفت پایدار شهری استفاده کرده بودند؛ شهرهایی که این شبکه را تشکیل داده‌اند، برای رسیدن به هدف مشترکی با هم کار می‌کنند. 

با پیوستن به این شبکه، شهرها متعهد می‌شوند که فعالیت‌های مثبت‌شان را با هم به اشتراک بگذارند و میان بخش‌های خصوصی و عمومی و جامعه مدنی ایجاد همکاری کنند.