«علی اصغر مونسان» که به منظور شرکت در اجلاس کشورهای تمدن کهن به چین سفر کره است روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در پکن افزود: کشورهای دارای تمدن کهن نه تنها در قدیم بلکه در دنیای پرچالش امروز هم نقش مهمی در جهان دارند و می توانند از طریق تاکید بر نقش روابط مردم بر مردم راهکارهای مبتنی بر مبادلات فرهنگی را ارایه کنند.
وی با اشاره به اینکه اجلاس کشورهای دارای تمدن کهن با حضور 9 عضو اصلی و همچنین دو کشور ناظر به مدت سه روز در حال برگزاری است گفت کشورهای جدید هر ساله به این مجمع اضافه می شوند و ایران از پیوستن کشورهای بیشتری هم حمایت می کند.
مونسان گفت: ایران به عنوان کشوری که در ساخت تمدن بشری نقش زیادی داشته است حضور موثر و فعالی در این همایش داشت و مواضع جمهوری اسلامی ایران در این همایش برای کشورهای عضو تبین شد.
وی اظهار کرد همچنین می توانیم به صورت مشترک سالانه نمایشگاه کشورهای عضو تمدن کهن را برگزار کنیم تا ضمن کمک به ارایه فرهنگ های مختلف، باعث تنوع فرهنگی شود که در نهایت منجر به کاهش منازعات بین المللی و استقرار صلح و امنیت در جهان خواهد شد.
وزیر گردشگری افزود: در کنار این اجلاس، فعالان حوزه گردشگری ایران در قالب یک هیات بزرگ به چین سفر کرده و نشست های سرمایه گذاری با حضور شرکت های چینی برگزار شده است.
وی با اشاره به اینکه چین به عنوان یکی از کشورهای مهم هدف گردشگری ایران تعین شده است گفت: با توجه به خروجی 150 میلیون گردشگر چینی در سال، هدفگذاری کردیم در گام اول سالانه تا یک میلیون و در گام دوم تا یک و نیم میلیون گردشگر چینی را جذب کنیم.
وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران عصر پنجشنبه در راس یک هیات عالی رتبه وارد فرودگاه پکن شد.
دیدار و ملاقات با وزیر فرهنگ و گردشگری چین، دیدار با وزیر گردشگری یونان و ارمنستان و گفت و گوهای خبری با رسانه های چین از جمله «سی سی تی وی» تلویزیون دولتی چین و روزنامه های گلوبال تایمز و چاینا دیلی کالچر از جمله برنامه های مونسان در سفر به پکن است.
چین مهمترین منبع تامین گردشگر در جهان است در سال ۲۰۱۸ نزدیک به ۱۵۰ میلیون چینی به خارج از مرزهای این کشور سفر کردند وزارت فرهنگ و گردشگری چین پیشبینی کرده است با تداوم رشد اقتصادی و افزایش درآمدهای سالانه شخصی، آمار سفر شهروندان این کشور به خارج از چین تا سال ۲۰۲۲ میلادی به ۱۷۸ میلیون نفر در سال برسد همچنین تخمین زده شده این گردشگران در مجموع حدود ۱.۲ تریلیون «یوان» هزینه کنند.
ایران از سال ۲۰۱۱ به فهرست مقاصد گردشگری چین وارد شد و از سال ۱۳۹۵ نیز سیاست جذب گردشگران چینی را در دستور کار قرار داد در این راستا هیات وزیران اوایل تیرماه سال ۱۳۹۸ مصوبه لغو یک طرفه روادید با چین را صادر کرد و از ۲۵ تیرماه به اجرا در آمد بر اساس این مصوبه چینی ها به مدت ۲۱ روز بدون ویزا میتوانند به ایران سفر کنند.
سال گذشته میلادی ۵۲ هزار و ۸۰۰ گردشگر از چین به ایران سفر کردند پیش بینی تهران این است که با لغو روادید شمار این گردشگران بسرعت افزایش یافته و در آینده ای نه چندان دور به یک میلیون نفر برسد و سفر «علی اصغر مونسان» وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی جمهوری اسلامی ایران نیز با این هدف انجام شده است.