«ولی تیموری» روز شنبه در پکن در گفت و گو با ایرنا افزود: دو کشور ایران و چین با تمدن های کهن و تاریخ دیرینه، همیشه همکاری های خوب اقتصادی و فرهنگی در مسیر جاده ابریشم داشته اند.
وی افزود در طول تاریخ روابط هرگز منازعات سیاسی و اقتصادی میان آنها وجود نداشته است و دو طرف دارای غنای فرهنگی هستند و این باعث شده است تا زمینه های قوی هم برای توسعه روابط گردشگری داشته باشند.
او گفت که رییس جمهوری اسلامی ایران در سفر به چین تاکید بسیاری بر گسترش روابط داشت و رییس جمهوری چین هم در سفر به تهران بر توسعه روابط از جمله در عرصه گردشگری تاکید کرد.
تیموری با اشاره به امضای سند گردشگری میان دو کشور گفت: همکاری های گردشگری ایران اکنون متمرکز بر بازار چین است و اقدامات خوبی هم در یک سال گذشته صورت گرفته است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران افزود: در تحقیقات راهبردی صورت گرفته با همکاری جامعه دانشگاهی و معاونت گردشگری وزارتخانه، چین به عنوان یک بازار گردشگری برای کشور تعیین شده است برنامه اقدام نیز برای اجرا آماده شده است.
این کار به گفته وی منطبق با روحیه و سلایق گردشگران چینی صورت گرفته است از جمله مجموعه های اطلاع رسانی و اقلام تبلیغاتی و گزارش های رسانه ای به زبان چینی تهیه شده است.
او به برنامه های آموزشی نیز اشاره کرد و گفت: با نظرداشت وضعیت گردشگری در چین و برای آشنایی بیشتر گردشگران تلاش شده است کارهایی در سازمان ها و بخش های گردشگری انجام شود و در طول هفت ماه گذشته در سال جاری برنامه های آموزشی در مکان های مختلف ایران از جمله برای مراکز اقامتی و پذیرایی اجرا شده است.
تیموری گفت در این سفر ملاقاتی نیز با رییس آکادمی گردشگری جمهوری خلق چین انجام شد و در آن بر همکاری های آموزشی و پژوهشی موثرتر تاکید شد و در زمینه تقویت بنیه نیروی انسانی فعال در حوزه گردشگران چینی قول همکاری گرفته شده است.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران اضافه کرد در حوزه های مختلف کارهای زیادی صورت گرفته است از جمله اینکه داوطلبانه و یکجانبه در حرکتی چشمگیر صدور روادید برای گردشگران چینی لغو شده است این تاثیرات خوبی در این بازار داشته است.
وی گفت با نظرداشت فعالیت های دولت و تلاش های صورت گرفته و همچنین مجموعه اقدامات صورت گرفته و سفر فعلی به چین با حضور ۵۰ شرکت خدمات مسافرتی و گردشگری ایران، بازار چین بیشتر برای آنها معرفی شد.
تیموری تصریح کرد هنوز تصویر کاملی از ایران برای گردشگران چینی معرفی نشده است و تبلیغات مخرب رسانه های غربی نیز تاثیرات منفی برجا گذاشته است و باید روی این بخش نیز تمرکز کرد تا اذهان با واقعیات ایران بیشتر آشنا شوند و چینی های گردشگر از ایران بیشتر بدانند.
او گفت که چین یک بازار خوب و مستقل گردشگری است و روحیات و سلایق در این بازار با توانایی ها و ظرفیت های گردشگری ایران کاملا سازگار است.
وی اضافه کرد شمار گردشگران چینی در کشورهای مختلف بسیار زیاد است هنوز باید گردشگران زیادی از چین به ایران جلب و جذب کرد در سال گذشته فقط ۵۲ هزار گردشگر چینی به ایران سفر کردند که کافی نیست و می توان شمار بسیاری را جذب کرد.
به گفته وی چین یک کشور گردشگر فرست است در هفت ماه امسال هم ۲۸ هزار گردشگر چینی به ایران سفر کردند این برای ایران کافی نیست لازم است که کارهای بیشتری صورت گیرد باید گردشگران بیشتری جذب بازار ایران شوند که ظرفیت های بسیار بالایی برای جلب آنها دارد.
این مقام حوزه گردشگری ایران تاکید کرد با اقدامات جامع ایران به نظر می رسد در سال های پیش رو شمار گردشگران چینی به ایران روز به روز افزایش یابد.