به گزارش سازمان تبلیغات اسلامی، حجت الاسلام محمد قمی در نخستین همایش بسیج دانشجو و طلبه در حوزه علمیه مشکات گفت: شما حلقههای واسط میانی هستید که باید برخیزید و اراده و انگیزه مردم را افزایش دهید. امام (ره) گفتند «وقت آن است که بسیج دانشجو و طلبه شکل بگیرد و الگوی اسلام ناب را برای مردم تبیین کند و اینها حلقه واسطه میانی هستند». اگر حلقه واسط میانی امروز مردم را هدایت کند و خودش هم پیشقراول باشد بسیاری مشکلات انقلاب حل میشود.
وی افزود: امروز مساله انقلاب اسلامی تقویت اراده تمدنی است و سؤال من از بسیج طلبه و دانشجو این است که بهعنوان نخبگان جامعه و افسران جنگ نرم برای ایستادن این مردم چه اقدامی میکنید که مردم در این کارزار استقامت کنند؟
قمی اضافه کرد: رهبری فرمود «امروز استکبار همه توانش را مجتمع کرده که ایستادگی مردم را بشکند اما من نگران نیستم؛ چراکه اگر اسلام ناب تبیین شود مردم میایستند.» چیزی هم که امام (ره) از بسیج طلبه و دانشجو خواستهاند تبیین اسلام ناب است.
وی افزود: دانشجو و طلبه بسیجی باید برای مسائل مشترک کار کنند و اهداف را پیش ببرند. از دانشجویان و طلاب میخواهم که نظراتشان را نسبت به وظایف سازمان تبلیغات و نسبت به تبلیغ اسلام ناب برای تبیین و پیشرفت تمدن بزرگ انقلاب اسلامی پیشنهاد دهند.
مردمسالاری دینی در انقلاب اسلامی خلاصه میشود
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی اظهار داشت: امروز حرف نو اسلام و مردمسالاری دینی در انقلاب اسلامی خلاصه میشود و خیلی محکم و قاطع میگویم هر شروعی که مبنای آن انقلاب اسلامی نباشد، در مقام طراحی و اقدام دقیق نیست. هر تحلیل و برنامهریزی در سطوح عملیاتی که از مسائل خردتر از انقلاب اسلامی شروع شود، به مقصد نمیرسد.
وی ادامه داد: بهعنوان مثال نمیشود پیامبر (ص) در جنگ بدر مشغول جنگ باشند و ما به دغدغه فرهنگی، اجتماعی یا محیط زیستی توجه کنیم یا درعاشورا امام حسین (ع) مشغول کارزار باشند و ما دغدغه معنویت داشته باشیم؛ ما باید توجه کنیم که محور تحولات عالم در کجا رقم میخورد.
رئیس سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به تعبیری از رهبر معظم انقلاب عنوان کرد: امروز استکبار همه پارههای وجود خود را اندیشمندانه اداره میکند و در روایت است که آخرالزمان ابلیس در کفر به شرح صدر و صبر میرسد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی بابیان اینکه انقلاب یک برنامه بلند و پیشرونده است که خودش برای خودش مسئله تعریف و حل میکند، تصریح کرد: امروز مسئله اصلی انقلاب اسلامی پر کردن خلأهای آن است و آفاق تمدنی، مبانی توحیدی، تلقی از ولایت و مردمسالاری دینی مسائل انقلاب اسلامی هستند، مسئله امروز و اصل انقلاب اسلامی قیام مردم است که ایستادگی و مقاومت کنند. در حال حاضر مسئله اول انقلاب؛ وجه همت رهبر انقلاب است. همچنین نقطه کانون توجهات ولی خدا جایی است که ما به آن انقلاب اسلامی میگوییم و امروز حرف نو اسلام و مردمسالاری دینی در انقلاب اسلامی است.
قمی با تأکید بر اینکه آنچه انقلاب را ایجاد کرده است امروز میتواند آن را پیش ببرد تصریح کرد: سؤال اصلی این است که مسئله امروز انقلاب اسلامی چیست؟ یک جواب این است که رهبر انقلاب فرمود «مردم باید تصمیم بگیرند که بایستند و استقامت کنند» و باید گفت که همهٔ مردم انقلاب را پیش میبرند اما عدهای بیش از بقیه مسئول هستند که در برابر ظلمی که سازمانیافته و جهانی است بایستند.
بسیج طلبه و دانشجو یکی از دو فرایند تمدن اسلامی است
حجت الاسلام غلامرضا قاسمیان مسئول قرارگاه جهادی امام رضا (ع) در نخستین همایش مشترک بسیج دانشجو و طلبه تهران با رویکرد احیای فرمان امام خمینی (ره) مبنی بر تاسیس این نهاد مقدس گفت: بسیج، عصای موسای ولی است و اساس تشکیل بسیج جنگ تحمیلی بود که امام راحل به اقشار مردم دستور دادند جمع شوید و برای جنگ آماده شوید اما بعد از جنگ، سپاه که فرزند بسیج بود، خودش مادر ساختاری بسیج شد.
مدیر سابق حوزه علمیه مشکات افزود: بسیج دیگر بعد از آن مردمی نبود و یک ساختار بود. بسیج نباید وجهه نظامی پیدا کند بلکه باید به اصل خودش بازگردد. ما باید پیام های اصیل انقلاب را دست بگیریم و این وظیفه بسیج است. یکی از وظایف بسیج این است که پیام های اصیل انقلاب را ارائه دهد نه اینکه لیست انتخاباتی ارائه کند. بسیج مال ساختارها نیست بلکه مال مردم است؛ همانطور که امام یک جنگ را با آن اداره کردند، همانطور هم با آن میتوان تحول ایجاد کرد.
حجتالاسلام کربلایی، مدیر حوزه علمیه مشکات گفت: من خودم از دانشگاه وارد حوزه علمیه شدم و همیشه حسرت می خوردم که با دانشجو و دانشگاه ارتباط بهتری داشته باشیم. در نسخه ای که امام فرمود، بسیج طلبه و دانشجو یکی از دو فرایند تمدن اسلامی است که دومین لازمه آن هم به هنگام بودن در عمل است.
حجتالاسلام جعفری، پایگاه بسیج حوزه علمیه مشکات اظهار داشت: پیش از این بسیج دانشجو و طلبه، در دو حوزه جداگانه مشغول بودند و هر یک نقش خود را داشتند اما ارتباط این دو نهاد در جامعه شاید از هر زمان در گام دوم انقلاب ضروری تر شد. ارتباط دانشجویان و طلاب که نخبگان جامعه هستند، باید با جامعه تقویت شود که این امر مورد اشاره رهبری نیز هست.
علیرضا قادری، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به پیام امام خمینی (ره) در آذرماه ۶۷ مبنی بر تاسیس بسیج دانشجو و طلبه، تاکید کرد: آنچه از پیام امام برای تشکیل بسیج دانشجویی و طلبگی فهمیدیم این است که ایشان افقی را در نظر داشتند و آن تشکیل هسته های مقاومت علمی در ایران و اسلام است. احتیاج بسیج دانشجویی به کسب معارف اسلامی بسیار به تقریب این دو نهاد کمک کرد و اکنون ما مساجد را برای شروع عملیات مشترک بین دانشجو و طلبه هدف قرار دادیم.
حجتالاسلام عرب، مسئول پایگاه بسیج حوزه علمیه مشکات هم از ارسال نامه ای از سوی بسیج دانشجویی و طلاب تهران به رهبری انقلاب و ملاحظه آن از سوی ایشان خبر داد و تصریح کرد: رهبری میگویند بسیج یک پدیده الهام شده به قلب امام بود. دو پایگاه اساسی که سرداران تحول اجتماعی از آن برمی آیند، دانشگاه است که به قول امام مبداء همه تحولات است اما ایشان در ادامه این جمله میگویند چه دانشگاه علوم قدیمه و چه دانشگاه علوم جدیده! یکی از کلید واژه های مکرر امام از پیش تا پس از انقلاب، وحدت حوزه و دانشگاه است چون بدون هم این دو ابتر می شوند. نقطه مقابل اسلام آمریکایی را بسیج تصویب میکند. یقین داریم که اگر ما جوانان انقلابی شروع کنیم به حرکت و اراده ای را آغاز کنیم، انقلاب را به آن هدف نهایی خواهیم رساند.
در پایان این مراسم بیانیه مشترکی قرائت شد که به احیای میراث حضرت امام خمینی (ره) و فرمان بر زمین مانده ایشان تاکید می کرد. در بخشی ازاین بیانیه آمده است: «از آنجا که تشکیل بسیج متحد دانشجو و طلبه نباید یک امر نمادین باشد فلذا نیازمند تعریف اقدامات مشترک است در همین راستا با توجه به تعادل اقتصادی و فرهنگی دشمنان علیه ملت ایران در بعد ملی اقدامات خود را متمرکز بر محرومیتزدایی فرهنگی و اقتصادی و در بعد بینالمللی با توجه به لزوم توسعه عمر استراتژیک و در راستای فرمان امام اقدامات خود را متمرکز بر تشکیل هسته های مقاومت در میان جوانان کشورهای اسلامی خواهیم کرد.»