فاطمه عابدی آستانه روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: هیچ دارو و درمانی مثل استراحت نمیتواند باعث بهبودی فرد بیمار شود و بیماران باید برای جلوگیری از ابتلای سایر افراد جامعه از حضور در اماکن عمومی خودداری کنند.
وی اضافه کرد: درسال جاری هیچ موردی از مرگ ثابت شده به دلیل ابتلا به بیماری آنفلوانزا دراستان قم گزارش نشده است، ولی این بیماری همانند سال های گذشته شیوع زیادی بین شهروندان دارد.
وی بیان کرد: فرد بیمار باید فاصله یک تا ۲ متر را از سایر افراد رعایت کند و این مساله در مورد افرادی که جزو گروه پرخطر محسوب می شوند، ضرورت بیشتری دارد.
به گفته عابدی، زنان باردار، کودکان زیر ۶ سال، افراد ۶۰ تا ۶۵ سال و افراد مبتلا به بیماری های مزمن از جمله قلبی، کلیوی، ریوی و تنفسی جزو افراد پرخطر محسوب می شوند که باید ارتباطی با بیماران مبتلا به آنفلوانزا نداشته باشند.
وی با بیان این که شستن دست ها در پیشگیری از ابتلا به بیماری های عفونی به ویژه آنفلوانزا موثر است، گفت: اگر شستن دستها صحیح انجام شود و خطوط کف دست، لای انگشتان، زیر ناخن ها و کل دست کامل شسته شود و آبکشی شود، ۵۰ درصد از ابتلا به بیمار یهای عفونی پیشگیری می شود.
وی افزود: افراد مبتلا به آنفلوانزا دهان و بینی خود را با استفاده از ماسک، شال یا روسری بپوشانند تا علاوه بر این که جلوی انتشار ویروس گرفته می شود، از ورود هوای سر به گلو جلوگیری شود.
کارشناس مرکز بهداشت قم به بیماران توصیه کرد: از استشمام بوی غذای سرخ کردنی کنند و از خوردن تشریجات و غذاهای سرخ کردنی دوری کنند و از مایعات گرم مثل سوپ، آش، کدو، شلغم، لبو و کدو میل نمایند.
وی با اشاره به این که واکسیناسیون یکی از راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزاست، خاطرنشان کرد: واکسیناسیون در زمان ابتلا به بیماری تاثیری ندارد، زیرا این واکسن ۲ هفته پس از تزریق در بدن موثر واقع می شود و اثر ایمنی ایجاد می کند.
وی خاطرنشان کرد: علایم بیماری سرماخوردگی نیز شبیه به بیماری آنفلوانزاست، ولی ۲ بیماری متفاوت هستند، سرماخوردگی خفیف تر و آنفلوانزا شدیدتر و همراه تب می باشد