تهران- ایرنا- رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: ارتباط روان‌شناسی و دین یک ارتباط مستحکم است و رشته روان‌شناسی از همان ابتدای طرح موضوع اسلامی سازی علوم انسانی مدنظر بود.

به گزارش روز شنبه مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی به ریاست غلامعلی حداد عادل در محل دبیرخانه شورای عالی برگزار شد.
در این جلسه که به بررسی سرفصل درسی و برنامه آموزشی رشته روان‌شناسی اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد اختصاص داشت، ابتدا گزارشی از روند اجرای برخی سرفصل‌ها و برنامه‌های مصوب شورای تحول در تعدادی از دانشگاه‌های کشور ارائه شد.
همچنین اعضای شورای تحول مقرر کردند اطلاع‌رسانی در مورد مصوبات شورا و پیگیری اجرای آن باید با جدیت بیشتری دنبال شود.
در گزارشی دیگر که توسط این شورا ارائه شد، روند تدوین سرفصل‌ درسی و برنامه آموزشی رشته روان‌شناسی اسلامی در مقطع کارشناسی ارشد مورد بررسی قرار گرفت.
در بخش دیگری از گزارش کارگروه روان‌شناسی با اشاره به برخی مراکز علمی و دانشگاهی فعال در زمینه روان‌شناسی اسلامی، تعدادی از نشریات علمی و پژوهشی منتشر شده در این حوزه نیز معرفی و مورد بررسی قرار گرفت.
حداد عادل در این جلسه شورای تحول و ارتقای علوم انسانی تاکید کرد: اسلامی سازی علوم انسانی به معنای خالی کردن علوم انسانی از دستاوردهای سایر مکاتب علمی نیست، بلکه می خواهد به علوم انسانی جهت دینی دهد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: بنابراین می‌توان گفت روان‌شناسی اسلامی دارای یک سابقه علمی و پژوهشی قابل توجه است.
عضو حقیقی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به تفاوت‌های روان‌شناسی اسلامی و روان‌شناسی در سایر مکاتب خاطرنشان کرد: با توجه به نگاه معارف اسلامی به روح و نَفس می‌توان گفت این تفاوت مبنای اصلی نگاه متفاوت ما به روان‌شناسی است.
وی افزود: موضوع علم النَفس و بحث در مورد این عنصر مهم وجود انسان و ارتباط آن با سایر مقولات شخصیت بشر از مباحثی است که باید به آن توجه ویژه‌ای شود.