به گزارش پایگاه خبری ساینس دیلی، این سیستم جدید که در آن با استفاده از حبابهای هوا سد نفوذناپذیری در برابر ضایعات پلاستیکی در دهانه کانالهای شهری ایجاد میشود، بر اساس فناوری مشابهی توسعه یافته است که برای جلوگیری از نشت نفت و صدا در سازههای زیر آب مورد استفاده قرار میگیرد.
به گفته محققان این سیستم که از سه سال قبل به صورت آزمایشی در دهانه یکی از کانالهای منتهی به رودخانه IJssel واقع در آمستردام نصب شده و در این مدت به طور متوسط مانع ورود ۸۶ درصد از ضایعات پلاستیکی به دریای شمال شده است، کارکرد دیگری نیز دارد. این سیستم با افزایش میزان اکسیژن محلول در آب مانع رشد جلبکهای مضر درون آبراهها و دریا نیز میشود.
به گزارش مجمع جهانی اقتصاد، تا سال ۲۰۱۶ میلادی، سالانه ۸ میلیون تن ضایعات پلاستیکی وارد اقیانوسها میشود. بر اساس مقالهای که در سال ۲۰۱۵ میلادی منتشر شده است، میزان این ضایعات تنها در سال ۲۰۱۰ میلادی بین ۴.۸ تا ۱۲.۷ میلیون تن تخمین زده شده است. ضایعات پلاستیکی صرفنظر از میزان آنها، یک مشکل جدی برای زیستبوم اقیانوس محسوب میشوند. برخورد با قطعات بزرگ پلاستیک میتواند موجب آسیب یا مرگ آبزیان شود و قطعات کوچک آن ممکن است وارد سیستم گوارش این موجودات گردد.
در صورتی که سیستم جدید محققان هلندی عملکرد موثری داشته باشد، نقش مهمی در جلوگیری از ورود این حجم عظیم ضایعات پلاستیکی به رودخانهها و اقیانوسها خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۹ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۳۳
تهران - ایرنا - محققان یک استارتاپ هلندی به نام The Great Bubble Barrier سیستم جدیدی را توسعه دادند که از سه سال قبل با کمک شهرداری آمستردام مانع ورود ضایعات پلاستیکی به اقیانوس میشود.