چندی پیش یک عضو هیات علمی دانشکده محیط زیست دانشگاه خوارزمی گفته بود که علت اصلی آلودگی هوای پایتخت پدیده بین قارهای است که مواد شیمیایی و صنعتی را از چند کشور مختلف از جمله سوریه، ترکیه و عراق وارد ایران کرده و به تبع آن به تهران رسیده است.
صادق ضیاییان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا با اشاره به اینکه این مساله صحت ندارد، افزود: درست است که محیط زیست یک مقوله جهانی است و مرز نمیشناسد اما اینطور نیست که اگر در گوشهای از جهان فعالیت آلایندهای انجام شود اثرش را مانند آلودگی اخیر تهران در جای دیگری از دنیا نشان دهد.
وی اظهار داشت: تاثیر فعالیتهای مخرب بر روی محیط زیست و هوا را میتوان در قالب انتشار گازهای گلخانهای دید که پدیده تغییر اقلیم را به وجود آورده و تاثیر منفی زیادی را بر روی آب و هوای کشورهای مختلف گذاشته است و بیشتر کشورها نیز به آن معتقدند که نشست پاریس در راستای کاهش انتشار گازهای گلخانهای و متوقف کردن دمای زمین ۱.۵ تا ۲ درجه دلیل آن است.
مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی کشور افزود: البته همین گازهای گلخانهای هم پدیدهای پیچیده است چون بخشی از آنها جذب و بخشی در هوا منتشر میشوند و بر روی آب و هوای کشورها تاثیر میگذارند، بنابراین صحبت کردن در این زمینه باید کاملا علمی و بر اساس مطالعه باشد.
ضیاییان گفت: اما آلودگی اخیر شهرهای کشور به ویژه تهران کاملا محلی و داخلی بود که ناشی از انواع منابع آلاینده از جمله خودروها و صنایع مختلف بوده است.
طی چند روز اخیر انباشت آلایندگی در تهران و برخ کلانشهرها مشکلاتی را ایجاد کرد که منجر به تعطیلی مدارس شد، بنا بر اعلام کارشناسان حدود ۷۰ درصد علت آلودگی در تهران منابع متحرک مانند خودروها هستند.
صبح امروز کارشناس سازمان هواشناسی به خبرنگار ایرنا گفت که از فردا دوشنبه ( ۱۱ آذرماه ) سامانه بارشی از غرب، جنوب غرب وارد کشور می شود و بارشها در این مناطق آغاز خواهد شد که این مساله موجب کاهش غلظت آلایندگی در شهرهای بزرگ و صنعتی از جمله تهران میشود. فردا بعدازظهر بارندگی در پایتخت آغاز میشود که در ارتفاعات به شکل برف خواهد بود.