«اردشیر سعد محمدی» روز یکشنبه در حاشیه مراسم رونمایی از طرح یکپارچه سازی سیستم های اطلاعاتی شرکت ملی صنایع مس ایران در جمع خبرنگاران اضافه کرد: پیشبینی شده تا پایان امسال ظرفیت ذوب مس به رقم ۴۰۰ هزار تن برسد و درعین حال چهار پروژه ظرف ۴۵ روز ( ۱.۵ ماه) به بهره برداری میرسد.
به گفته وی، پروژه اکسیژن خاتونآباد با صرف ۴۰ میلیون یورو، انبار کنسانتره خاتون آباد، ذوب خاتون آباد از جمله این برنامه هاست.
سعدمحمدی با بیان اینکه به منظور ارتقای ظرفیت کوره خاتون آباد، این قسمت، تخریب و نوسازی کوره دارد و از سطح ۸۰ به ۱۲۰ هزار تن افزایش پیدا میکند و مدت زمان آنهم ۴.۵ ماه پیش بینی شده است.
به گفته وی چهار پروژه کنسانتره « دره آلو» به ظرفیت ۱۵۰ هزار تن برای سال ۱۳۹۹ به بهرهبرداری میرسد؛ همچنین ۱۵۰ هزار تن در «دره زار»، ۱۵۰ هزار تن « میدوک » و ۱۵۰ هزار تن هم در« سونگون » برنامه ریزی شده که این امر در تهیه خوراک مس اهمیت بسزایی دارد.
مدیرعامل مس یادآور شد: سالیانه بطور متوسط بالغ بر ۴۰۰ میلیون تن حجم استخراج مواد معدنی کشور است که از این رقم ۵۰ میلیون تن سهم صنعت مس است.
وی ضمن رد افزایش قیمت بنزین در هزینه های این شرکت، گفت: اغلب ماشین آلات معدنی از سوخت گازوییل بهره می گیرند و در این ارتباط تغییر نرخ صورت نگرفته و سوخت بنزین سهم چندانی در مصرف ماشین آلات این مجموعه ندارد.
سعد محمدی سیاست شرکت ملی صنایع مس ایران را برنامه راهبردی برای تامین کنسانتره مورد نیاز ذکر کرد و ارتقا سهم این بخش در تولید ناخالص داخلی کشور برشمرد.
شرکت ملی صنایع مس ایران پارسال با دستیابی به ۱۰ هزار میلیارد تومان فروش داخلی و خارجی، برای امسال رقم ۱۵ هزار میلیارد تومان را هدف گذاری کرده است.
پیش از این سعد محمدی اعلام کرد: ذخیره معدنی مس از ۲۲ میلیون تن مس خالص به ۳۴.۵ میلیون تن رسیده و با افزایش ذخیره معدنی کشور، به این ترتیب ۴.۱ درصد از کل ذخایر جهان در اختیار ایران است و رتبه هشتم را از این نظر در بین کشورهای جهان دارد.