محمد مخبر روز یکشنبه در آیین رونمایی و پذیره نویسی اولین فرا صندوق کشور در بازار سرمایه که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد، افزود: راه اندازی فرا صندوق راهکاری برای رساندن کشور به نقطه بازدارندگی در حوزه اقتصاد است، تا زمانی که به مرحله بازدارندگی نرسیم، نمیتوان امید داشت که در تحریمها به نتیجه برسیم.
وی بیان کرد: ما امروز به نقطهای رسیدهایم که دیگر دشمن از آسیبرساندن به ما مأیوس شده، این همان اتفاقی است که در حوزه نظامی و هستهای برای ما ایجاد شده است. هرگاه کشور به نقطه بازدارندگی رسیده، دشمن از اقدامات مأیوسکننده علیه کشور دست برداشته است.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) ادامه داد: در بخش اقتصادی ما دچار ضعفهای زیادی هستیم، به گونهای که وضعیت معیشت مردم، نقطه آسیب ما به حساب میآید و اگر کشور بتواند از این مرحله عبور کند، دشمن امکان آسیب رساندن به کشور را نخواهد داشت.
مخبر گفت: ما به لحاظ مزیتهای کشور در دو حوزه فعالیتهای خرد و دانشبنیان از مزیتهای بالایی برخوردار هستیم که برای نمونه میتوان به قشر عظیمی از تحصیلکردهها اشاره کرد که در دورترین نقاط کشور آماده خدمت و فعالیت هستند.
وی با اشاره به اقدامات این ستاد در کشور افزود: این ستاد در سال جاری ۱۰۰ هزار شغل کوچک و خانگی ایجاد کرده است، تصور ما بر این است که برای توسعه استارتاپها و شرکتهای دانشبنیان باید پشتوانه قوی در کشور ایجاد شود. از این رو نسبت به راهاندازی فراصندوق اقدام کردیم.
رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با اشاره به اینکه فعالیت ما در این حوزه، نباید تنها به ساخت این صندوق متوقف شود، ادامه داد: ما معمولا در برنامههای خود به دنبال خط شکنی هستیم تا مسیر همواری را ایجاد کنیم و با ایجاد این صندوق این مسیر در کشور هموار شده است.، این فراصندوقها موجب خواهند شد که کشور به نقطه بازدارندگی برسد، تا زمانی که ما نتوانیم کشور را به لحاظ اقتصادی به نقطه بازدارندگی برسانیم، نمیتوان امید داشت که با تحریمها به نتیجه برسیم.
اولین فرا صندوق کشور امروز به همت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرایی فرمان امام و دانشگاه آزاد اسلامی و برخی نهادهای اقتصادی در قالب سرمایهگذاری ۵ هزار میلیارد ریالی راه اندازی شد تا این نهاد مکمل زنجیره تامین نیاز مالی فعالیتهای دانش بنیان شود.