سنندج - ایرنا - مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: تا ۱۴ آذر و همزمان با نهضت نهال‌کاری، بیش از یک هزار و ۲۰۰ هکتار اراضی در ۶ شهر تابعه این استان جنگل‌کاری می‌شود.

پیمان فتاحی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: نهضت نهال‌کاری ابتکاری نو و در جهت گام برداشتن در مسیر توسعه جنگل در کشور است و بدلیل همخوانی با شرایط اقلیمی و بارش اولین بارندگی‌ پاییزی، کاشت درختان جنگلی بلوط و بنه ابتدا به صورت گلدانی انجام شد سپس با اولویت این ۲ گونه، چاله کنی در عرصه‌های مطالعه شده،  شروع شد.

وی اضافه کرد: تا ۱۴ آذر و همزمان با نهضت نهال‌کاری در کشور، در ۶ شهرستان تابعه استان، یک هزار و ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های استان بذرکاری و نهال‌کاری می‌شود که در فاز اول این طرح ۶۰۰ هکتار نهال‌کاری و ۶۰۰  هکتار بذرکاری با اولویت بلوط و بنه در عرصه‌های جنگلی کاشت می‌شود.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان افزود: برنامه‌ریزی سایر فعالیت‌های بیولوژیک نیز متناسب با برنامه های ابلاغی سازمان جنگل‌ها و شرایط اقلیمی استان در دستور کار است.

فتاحی یادآور شد: در عرصه‌های مرتعی که پوشش گیاهی ضعیف است و گیاهان خوش خوراک برای دام در آن نمی‌روید اگر این مراتع قرق شود، گیاهان مهاجم از این قرق سوءاستفاده می‌کنند و کل عرصه را فرا می‌گیرند و دام نیز رغبتی برای تعلیف ندارد.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه این قرق کردن به بحث پوشش گیاهی کمک می‌کند و از فرسایش خاک جلوگیری می‌کند، گفت: از طرف دیگر در فصل گرم سال باعث حریق و آتش‌سوزی می‌شود لذا برنامه‌ریزی شده تا در مراتعی که گونه‌های خوش خوراک مرتعی آن بیشتر از ۳۰ درصد است، بهره برداران به مدت ۲ سال از چرای دام خودداری کنند.

فتاحی تاکید کرد: نهاده و بذر رایگان در اختیار این بهره برداران، قرار می‌گیرد تا آن مراتع دوباره احیا و توسعه یابند و در واقع خود مردم محلی هم به مدت ۲ سال از آن مراتع نگهداری می‌کنند تا به مرحله بذردهی برسد و بذر گیاهان خوش خوراک جایگزین بذرهای مهاجم شود.

وی درباره دلیل انتخاب مردم برای مشارکت در این طرح اظهار داشت: مردم بهره‌بردار اصلی مراتع هستند و به دلیل دلبستگی که به منطقه دارند خودشان از آن نگهداری می‌کنند و اگر بخشی از این مراتع آتش بگیرد و یا تخریب و تصرفی در آن صورت گیرد نسبت به آن بی توجهی نخواهند بود.

فتاحی اضافه کرد: راه‌حل برون رفت اداره کل منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها در بحث حفاظت از عرصه‌های جنگلی و مرتعی، واگذاری مدیریت این عرصه‌ها به جوامع محلی و مشارکت آنها در بحث حفاظت و صیانت و بهره‌برداری اصولی و هدفمنداز این عرصه‌ها است.

مسئول روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان یادآور شد: شعار ما «منابع طبیعی با مردم و برای مردم» است و این شعار همواره باید به عنوان یک اصل تسهیل‌گری در حوزه‌های منابع طبیعی نباید فراموش شود.