تهران - ایرنا - خبرگزاری "د. پ. آ"ی آلمان روز یکشنبه گزارش داد که نماینده سازمان ملل در امور لیبی از روند رقابت تسلیحاتی قدرت های جهان در کشور آفریقایی لیبی انتقاد کرده و این روند را برای آینده منطقه خطرناک خواند.

"غسان سلامه" نماینده ویژه سازمان ملل در امور لیبی در کنفرانس بین المللی بررسی وضعیت لیبی در برلین با اعلام این مطلب افزود که تنش آمریکا و روسیه و ارسال تسلیحات کشورهای حامی هر یک از طرفین دعوا در لیبی نه تنها اوضاع را در آن کشور آرام نمی کند، بلکه موجب هرچه پیچیده تر شدن این وضعیت در این کشور آفریقایی می شود.

وی هدف از برگزاری کنفرانس برلین را جلب حمایت بین‌ المللی از توافق احتمالی میان طرف‌های لیبیایی خواند و ابراز امیدواری کرد که بازیگران داخلی و خارجی در بحران لیبی بیش از این اجازه ندهند تا اوضاع سیاسی و امنیتی در آن کشور بغرنج شود تا زمینه برای توافق صلح در اواسط ماه ژانویه سال ۲۰۲۰ در ژنو بهتر فراهم آید.

سلامه آمار تلفات و جنگ لیبی را حداقل ۲۰۰ غیرنظامی و بیش از ۲ هزار نظامی اعلام کرده و با تاکید بر اینکه تاکنون حتی ۱۴۶ هزار نفر از شهروندان این کشور مجبور به ترک خانه و کاشانه خود شدند، علت اصلی این همه ویرانی‌ها و تلفات در این کشور را رقابت آمریکا و روسیه در عرصه سیاسی این کشور عنوان کرد.

وی با اعلام اینکه لیبیایی‌ها راه دشوار و پیچیده‌ای برای نیل به صلح در کشورشان در پیش دارند، گفت که حضور نهادهای امنیتی آمریکا و روسیه در این کشور نیز موجب شده است طرفین دعوا در این کشور به راحتی نتوانند برسر استقرار صلح در کشورشان به توافق برسند.

نماینده سازمان ملل در امور لیبی از افزایش توجه آمریکا به لیبی خبر داد و علت آن را افزایش حضور روس‌ها در این کشور ارزیابی کرد و گفت: اگرچه آمریکایی ها تاکنون بیشتر به بهانه مبارزه با تروریسم و فروش تولیدات نفتی با لیبیایی ها تعامل داشتند اما به تازگی یک هیأت آمریکایی در سفری که به لیبی داشت با خلیفه حفتر دیدار و از افزایش حضور روسیه در آن کشور به شدت ابراز نگرانی کرد.

این در حالی است که اخبار رسانه های بین المللی از حمایت روسیه، امارت متحده عربی، مصر و اردن از ژنرال حفتر در این معادلات پیچیده در لیبی خبر می دهند.
سلامه تاکید کرد که ارسال سلاح به این کشور و همچنین تنش میان روسیه و آمریکا باعث شده تا حل بحران لیبی پیچیده تر شود.

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل ۲۷ خرداد گذشته غسان سلامه وزیر فرهنگ سال ۲۰۰۳-۲۰۰۰ لبنان را به جای "مارتین کوپلر" آلمانی به‌ عنوان سومین فرستاده جدید این سازمان به لیبی انتخاب کرد.
لیبی از زمان سقوط حکومت معمر قذافی دیکتاتور سابق این کشور در سال ۲۰۱۱ دستخوش جنگ و ناآرامی است و اکنون دو دولت مختلف در شرق و غرب این کشور حضور داشته و با یکدیگر درگیر هستند.

لیبی اکنون از دو دولت موازی برخوردار است، ‌ یکی دولت وفاق ملی به ریاست «فائز السراج» نخست وزیر این کشور است که در سطح بین المللی رسمیت یافته و در طرابلس مستقر است و دیگری دولت موقت «عبدالله الثانی» است که در شرق فعالیت دارد و از حمایت ارتش ملی لیبی برخوردار است.

به عقیده کارشناسان رقابت عوامل خارجی عامل اصلی تداوم بی ثباتی در لیبی است.