بیرجند - ایرنا - توسعه همه جانبه خراسان جنوبی یکی از اهداف دولت تدبیر و امید بوده و اقدامات مدیریت استان در یک سال اخیر برای رسیدن به این هدف از نظر کمی و همچنین آثار و نتایج آنها، جهش چشمگیر داشته است.

آمار و برآوردهای میدانی نشان می‌دهد در دولت دوازدهم به ویژه یک سال گذشته اقدامات توسعه‌ای از نظر کمی و کیفی شتاب بیشتری گرفته به طوری که شتاب بخشی به روند محرومیت‌زدایی و توسعه همه جانبه برای مردم، صاحبنظران و اهالی رسانه خراسان جنوبی نیز محسوس است.  

هیات دولت در جلسه روز چهارشنبه هفتم آذرماه ۹۷ در پی اجرای قانون منع به‌ کارگیری بازنشستگان و شمول آن برای شماری از استانداران از جمله خراسان جنوبی، به محمدصادق معتمدیان رای اعتماد داد و هفتمین استاندار خراسان جنوبی و چهارمین استاندار دولت تدبیر و امید راهی سومین استان پهناور کشور شد.

رییس جمهوری در این جلسه گفت که خراسان جنوبی مشکل امنیت ندارد بلکه مشکل آن توسعه است.

حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی با اشاره به انتخاب «محمدصادق معتمدیان» به عنوان استاندار خراسان جنوبی از سوی هیأت وزیران، بر ضرورت تلاش در راستای توسعه هرچه بیشتر و بهتر این استان تاکید کرد و گفت: استان خراسان جنوبی استعداد بسیار خوبی در زمینه کشت محصولات صادراتی از جمله زعفران داشته و معادن غنی دارد که می‌توان با استفاده از آنها در زمینه آبادانی و توسعه استان گام‌های خوبی برداشت.

رییس جمهوری با اشاره به هم مرز بودن این استان با کشور افغانستان و نزدیکی به پاکستان اظهار داشت: مرزهای شرقی کشور می‌تواند تاثیر خوبی در صادرات و واردات داشته باشد؛ در عین حال گسترش روابط با همسایگان در توسعه مناسبات سیاسی، فرهنگی و اقتصادی، گردشگری و علمی مهم است.

استاندار جدید خراسان جنوبی شامگاه روزی که به این سمت منصوب شد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: با چشم‌انداز توسعه به استان می‌آیم و مطمئنا برنامه‌ها شخصی نخواهد بود بلکه براساس ظرفیت‌ها، انتظارات دولت و مردم پیاده سازی خواهد شد.

معتمدیان افزود: استان خراسان جنوبی علیرغم محرومیت‌ها دارای شاخص‌های توسعه‌ای است که باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.

وی گفت: مرز مشترک با کشور افغانستان و وجود بازارچه‌های متعدد، ظرفیت مناسبی برای توسعه تجارت خارجی است که امیدواریم بهترین استفاده را با هماهنگی‌های لازم با کشور متبوع ببریم.

استاندار خراسان جنوبی معدن در استان را یکی از ظرفیت های مهم اقتصادی عنوان کرد و افزود: محصولات استراتژیک مثل زرشک، زعفران و عناب به عنوان محصولاتی در رتبه‌های برتر ملی و بین المللی نیز از مهمترین این ظرفیت‌ها است که برنامه اصلی ما تطبیق شرایط استان با کشور است و درخصوص مدیران به طور حتم از ظرفیت مدیران جهادی و بومی استفاده خواهد شد.

وی شامگاه ۱۱ آذر سال گذشته با توجه به نبود پرواز به صورت زمینی از مشهد به بیرجند سفر کرد تا در آیین تکریم و معارفه استانداران سابق و جدید خراسان جنوبی که با حضور معاون عمران و توسعه شهری و روستایی وزیر کشور برگزار شد، شرکت کند.

معتمدیان دوازدهم آذر ۹۷ در این آیین تامین زیرساخت‌های توسعه استان را از اولویت‌های کاری خود برشمرد و گفت: امید است با تامین آب پایدار، توسعه خطوط هوایی، پیگیری عملیات اجرایی راه آهن شرق و اتصال استان به شبکه ریلی کشور، تکمیل بزرگراه‌ها، فعال سازی بازارچه‌های مرزی و گمرکات و افزایش صادرات محصولات استراتژیک کشاورزی بتوانیم گام‌های موثری را برای پیشرفت و ترقی این خطه مستعد از میهن اسلامی برداریم.

وی همچنین از خراسان جنوبی به عنوان عسلویه معدنی کشور نام برد و افزود: سرمایه‌گذاری در حوزه فراورده‌های معدنی و جلوگیری از خام فروشی یکی از راهکارهای توسعه استان در بخش معدن است.

استاندار خراسان جنوبی روز بعد در نخستین بازدید خود از دستگاه‌های اجرایی استان، به همراه معاونان به صورت سرزده از فرودگاه بیرجند بازدید کرد.

استان برخوردار اما محروم از توجه ملی 

معتمدیان ششم دی ماه ۹۷ در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان گفت: استان مرزی خراسان جنوبی از نظر ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها و توانمندی‌ها استانی برخوردار اما از نظر توجه ملی محروم است. 

او با بیان این مطلب که تیتر بسیاری از رسانه‌ها شد، نشان داد که با شناخت لازم و کافی از خراسان جنوبی به این استان آمده است و برای رفع محرومیت و توسعه آن برنامه دارد. 

وی در این نشست از خراسان جنوبی به عنوان سومین استان پهناور کشور و بیست و هشتمین استان از نظر جمعیتی یاد کرد که از نظر محرومیت‌ها و مشکلات زیرساختی سابقه تاریخی دارد. 

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی معرفی ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها و از طرفی رفع عقب افتادگی‌ها را از ماموریت‌های مهم خود و تیم همراهش اعلام کرد و افزود: علیرغم همجواری این استان با کشور افغانستان که دارای ناامنی است اما یکی از امن‌ترین مرزهای کشور را داریم. 

از دید او سرمایه‌گذاری‌های خوبی سال‌های گذشته در حوزه تجارت مرزهای خراسان جنوبی انجام شده اما فقط بازارچه ماهیرود در استان فعال است. 

یکی از ظرفیت‌هایی که در کوتاه‌مدت مورد توجه مدیریت استان قرار گرفته، ایجاد زیرساخت‌های جدید و توسعه صادرات و واردات در مرزهاست تا علاوه بر رونق اقتصادی، معیشت مرزنشینان ارتقا یابد. 

وجود معادن مختلف و متنوع از دیگر ظرفیت‌های خراسان جنوبی است که افزایش اکتشافات سیستماتیک در تمامی مناطق استان از اقدامات توسعه‌ای دولت تدبیر و امید بوده است.

خام فروشی یکی از وصله‌های ناجور است که در بدنه حوزه کشاورزی، صنعتی و معدنی استان به چشم می‌خورد و باید صنایع تبدیلی و فرآوری به عنوان یک نیاز مورد توجه قرار گیرد.

تفاهم‌نامه مشارکت سرمایه‌گذاری صنعتی سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با استانداری خراسان جنوبی پنجم آذر امسال در بیرجند به امضا رسید و براساس این تفاهم‌نامه مقرر شد سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران یک هزار میلیارد تومان در خراسان جنوبی مشارکت سرمایه‌گذاری کند که در فاز نخست این تفاهم‌نامه عملیات اجرایی سه طرح با اعتبار ۵۶۰ میلیارد تومان و اشتغال ۳۵۰ نفر به زودی آغاز می‌شود.

مطالعات ژئوفیزیک هوایی در بیش از ۸۰ هزار کیلومتر از وسعت خراسان جنوبی در سال‌های اخیر انجام شده‌ و قرار است سازمان گسترش و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) نیز در این استان مرزی و معدنی سرمایه‌گذاری کند.

استاندار خراسان جنوبی با بازدیدهای میدانی از واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی به همراه مسوولان ذیربط در یک سال اخیر و برگزاری جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در محل بازدید، فرایند جدیدی از پیگیری و رفع مشکلات واحدهای تولیدی و صنعتی را شکل و استمرار داد.

سفرهای شهرستانی؛ شروع شناخت عمقی 

یکی از برنامه‌های استاندار خراسان جنوبی حضور در جمع مردم و بررسی بی واسطه مطالبات و مشکلات بوده که به همین منظور سفرهای شهرستانی چند هفته بعد از به دست گرفتن سکان استان آغاز شد.

اولین سفر شهرستانی استاندار ۱۹ دی ماه ۹۷ به نهبندان انجام شد که سه روز به طول انجامید و به گفته همراهان معتمدیان، وی برخلاف روال معمول سفرهای مقامات از نقاط مختلف این شهرستان مرزی بازدید و با مردم گفت و گو کرد.

موقعیت نهبندان به عنوان شهرستان مرزی، کویری و کم برخوردار سبب شد در اولویت سفرهای شهرستانی قرار گیرد و نکته دیگر بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره این منطقه است که همواره مدنظر مسوولان بوده است.

ایشان سال ۱۳۷۸ در سفر به جنوب خراسان و نهبندان فرمودند: «من با سفر به شهرستان محروم نهبندان می‌خواهم توجه مسئولین سطوح مختلف دولتی و استانی را به طور کامل به این منطقه و مناطقی از این قبیل جلب کنم و از آنها انتظار دارم که اهتمام خود را بر روی نقاط دورافتاده که غالباً محرومیت‌های زیادی را از دوران‌های قبل تحمل کرده‌اند متمرکز کنند.»

سفر استاندار خراسان جنوبی به نهبندان، ۳۹ مصوبه داشت که بنا به اعلام مجید بیکی فرماندار نهبندان این مصوبات تاکنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته است.

استاندار خراسان جنوبی شهریور امسال گفت: دولت در هر استان یک شهرستان‌ کمتر برخوردار را انتخاب کرده و در خراسان جنوبی هم نهبندان مشخص شده که مسئولیت ستاد توسعه این شهرستان با استاندار است.

معتمدیان در جمع مردم روستای سریخان شهرستان نهبندان اظهار داشت: جلسات اولیه برگزار شده است و امیدواریم به زودی جلسه استانی ستاد توسعه نهبندان نیز برگزار شود. 

وی از دی ماه پارسال تا امسال به تمامی ۱۱ شهرستان استان سفر کرد که هر کدام از این سفرها ۲ تا ۳ روز طول کشید. 

۵۸۵ مصوبه با انجام ۱۴ سفر رسمی استاندار به شهرستان‌های استان احصا شده که بخشی شامل پروژه‌های فیزیکی و برخی مربوط به گره‌گشایی از مشکلات مردم بوده و ستاد پیگیری مصوبات سفر نیز در معاونت عمرانی استانداری مستقر است.

سفر مسئولان کشوری و رقم‌های درشت برای استان

نماینده عالی دولت در خراسان جنوبی در مسیر انجام ماموریت‌هایی که برای توسعه استان بر دوش گرفته، به عدد و رقم‌های کوچک قانع نبوده است، برای همین همواره در دیدارهایی که با مقامات کشوری داشته، تلاش کرده تا با معرفی صحیح استان از حیث قابلیت‌ها و مشکلات، پای آنها را به استان باز کند و تفاهم‌نامه‌هایی به امضا برساند که از قِبل آن سود بیشتری نصیب مردم شود.

از آنجا که ۳۰ درصد جمعیت خراسان جنوبی زیرپوشش نهادهای حمایتی هستند و این آمار نگران کننده هر سال در حال افزایش است دولت تلاش دارد با ظرفیت‌های موجود در راستای محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی گام بردارد تا در نتیجه توانمندی اقتصادی اقشار گوناگون حاصل شود.

یکی از موضوعات مهمی که از دید صاحبنظران برای توانمندشدن قشرهای مختلف ضروری است توجه به مسئله اشتغال است که برای این موضوع ماموریت‌هایی متفاوتی در استان از جمله پرداخت تسهیلات ارزان قیمت دنبال می‌شود.

استاندار خراسان جنوبی در همان ماه‌های اول انتصاب خود دستور تدوین سند توسعه اشتغال استان را به دستگاه‌های مربوطه ابلاغ کرد که اکنون پیش نویس این سند آماده شده است.

در تدوین این سند موضوعات مختلف از جمله فعالیت‌های اشتغالزا، تفاهم‌نامه‌های معین کشوری شامل احداث یک هزار هکتار گلخانه، ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان، هاب منطقه‌ای شتر و موارد دیگر مورد توجه قرار گرفته است.

یکی از مهمترین اقداماتی که برای توسعه استان نیاز بود، ترسیم وضعیت فعلی استان برای صاحب منصبان پایتخت بود که معتمدیان به نمایندگی از مردم خراسان جنوبی با سفرهای مکرر خود و جلسات متعدد در وزارتخانه‌ها، نهاد ریاست جمهوری و حتی مجلس شورای اسلامی این شرایط را ترسیم و تفهیم کرد تا بتواند ظرفیت‌های ملی را برای توسعه استان به خدمت گیرد.  
 

یکی از گلایه‌ها و دغدغه‌هایی که از دیرباز در خراسان جنوبی مطرح بوده، این است که مسوولان کشوری دیر به دیر در این استان حضور می‌یابند اما در یک سال اخیر این فضا به کلی تغییر کرد و مسوولان کشوری در بخش‌های مختلف راهی خراسان جنوبی شدند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه، وزیر راه و شهرسازی، رییس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره)، رییس بنیاد برکت، رییس کمیته امداد امام خمینی (ره)، معاون پارلمانی رییس جمهوری، معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان حفاظت محیط زیست، معاون رییس جمهوری و رییس سازمان امور اداری و استخدامی، وزیر اطلاعات، وزیر ورزش و جوانان، وزیر نیرو، وزیر صنعت، معدن و تجارت، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و شمار زیادی از معاونان وزرا، روسای سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی در کمتر از یک سال میهمان خراسان جنوبی شدند.

رییس قوه قضاییه، معاون اول قوه قضاییه و رییس دیوان عالی کشور نیز از جمله مسوولان عالی قضایی بودند که در این مدت به استان خراسان جنوبی سفر کردند.

همچنین معاون اول رییس جمهوری به همراه شماری از وزرا و مسئولان کشوری ۱۵ مهر امسال برای شرکت در همایش ملی روز روستا و عشایر که اولین بار خارج از تهران و در خراسان جنوبی برگزار شد، به این استان سفر کرد و در این سفر و همایش چندین تفاهم‌نامه در سطح ملی و استانی برای توسعه روستایی و محرومیت زدایی به امضا رسید.

امضای تفاهم‌نامه محرومیت‌زدایی از دستاوردهای برگزاری همایش ملی روز روستا و عشایر در خراسان جنوبی بود که براساس این تفاهم‌نامه برای چهار شهرستان‌ مرزی خراسان جنوبی دستگاه معین غیردولتی انتخاب شد.

تفاهم نامه ساخت ۱۰ هزار واحد مسکن محرومان که در سفر اسفند پارسال رییس سازمان برنامه و بودجه به امضا رسید، خراسان جنوبی را به کارگاه عمرانی تبدیل کرده به شکلی که دست اندرکاران ساخت این واحدها از احیای برخی واحدهای تولیدی مرتبط با ساختمان خرسند شده‌اند و از کمبود نیروی کار در برخی نقاط استان نیز سخن می‌گویند.

همچنین سهمیه اولیه طرح اقدام ملی مسکن برای خراسان جنوبی ۲ هزار و ۴۴۹ واحد بود که با افزایش سهمیه در برخی شهرهای کوچک، آمار ثبت‌نام‌شدگان استان تا ۲۵ آبان امسال به ۲ هزار و ۴۷۸ نفر رسید و عملیات آماده سازی زمین نیز پیش از این مرحله شروع شد.

براساس آخرین آمار نرخ بیکاری استان تابستان پارسال ۴۰.۲ درصد بود که امسال به ۳۸.۷ درصد کاهش یافته است.

آغاز مهاجرت معکوس

ظرفیت مغفول دیگری که توسط استاندار خراسان جنوبی به جریان افتاد و رونق گرفت، سوخت مرزنشینان بود به شکلی که با یک تدبیر و استفاده از ظرفیت‌های قانونی سهمیه سوخت مرزنشینان در بهمن ۹۷ نسبت به قبل ۲ برابر و در مقاطع بعدی بین ۷ تا ۱۰ برابر افزایش یافت که این موضوع در کل کشور بی‌نظیر بود.

دستاورد این برنامه افزایش ۶ برابری افراد منتفع از سوخت مرزنشینان بود که که نشانگر حضور دائمی مرزنشینان و همچنین مهاجرت معکوس و بازگشت برخی از آنان به مناطق مرزی است.

دو دهه خشکسالی متوالی، کم آبی و مشکلات دیگر باعث مهاجرت روستاییان در این استان و خالی شدن برخی روستاها شد اما بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد با اقدامات زیربنایی و توسعه‌ای و تلاش برای بهبود اقتصاد روستا در یکی دو سال اخیر بخش قابل توجهی از روستاییان خراسان جنوبی از شهر به روستا بازگشتند.

راه آهن و طلسمی که شکست

یکی دیگر از موانع توسعه استان نبود زیرساخت مناسب در حوزه راه‌ها و حمل و نقل بوده و راه آهن آرزویی است که بیش از ۲ دهه در خراسان جنوبی قدمت دارد، اما امسال نگاه دولت به این مطالبه برحق مردم، تبدیل به اَبَر پروژه‌ای شد که توسعه محور شرق کشور را می‌تواند رقم بزند.

با پیگیری‌های مستمر استاندار خراسان جنوبی و همراهی سایر مسوولان استان، بعد از گذشت سال‌ها سرانجام طلسم کلنگ زنی راه آهن شکست و وعده راه آهن از یک مصوبه روی کاغذ به عرصه عمل رسید لذا اولین کلنگ این پروژه در خاک خراسان جنوبی ۱۵ مهر امسال همزمان با سفر معاون اول رییس جمهوری به زمین زده شد.



۱۹ مهرماه  (چهار روز پس از کلنگ زنی) دولت برای فاز نخست این پروژه ۹۱ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داد. ۲۵ مهرماه ۲۴ میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان مجدد تخصیص پیدا کرد.

دوم آذرماه که ۴۰ روز از تاریخ کلنگ زنی راه آهن می‌گذشت عملیات اجرایی زیرسازی این پروژه تا ۱۵ درصد پیشرفت فیزیکی پیش رفت.
 
پنجم آذرماه مصوبه‌ای در دولت مبنی بر استفاده از منابع مالی خارجی برای پروژه ریلی زاهدان به بیرجند و بیرجند به گناباد تصویب شد که کار بزرگی بود، به عبارتی کمتر از سه ماه دو مصوبه در دولت برای تأمین اعتبار پروژه راه آهن تصویب شد که یکی منابع مالی خارجی و یکی منابع مالی داخلی است.

این مصوبه‌ها در نوع خودش بی‌نظیر است و از این طریق ۷۰۰ میلیون یورو به پروژه راه آهن استان اختصاص داده می‌شود.

شتاب دوباندسازی راه‌های استان

برنامه توسعه حوزه راه‌ها به راه آهن ختم نشده بلکه سایر مسیرهای ارتباطی نیز مد نظر دولت و نماینده عالی آن در استان بوده است.

مهمترین این برنامه‌ها سرعت بخشیدن به پروژه‌های دوباندشدن راه‌های استان بوده به طوری که وزیر راه و شهرسازی در سفر اردیبهشت ماه امسال به خراسان جنوبی دستور اختصاص ۵۰ میلیارد تومان را از بانک مسکن به پروژه دوباندسازی محور بیرجند - قاین داد که برای تامین آن مقرر شد از ظرفیت ماده ۵۶ قانون توسعه ششم استفاده شود تا بدهی‌های پیمانکار پرداخت و پروژه نیز با سرعت بیشتر پیش برود.

۵۰ میلیارد تومان به روشی که ذکر شد تخصیص می‌یابد و ۸۰ میلیارد تومان دیگر برای پروژه‌های راه استان مصوبه داریم که عمده این اعتبارات صرف همان پروژه بیرجند - قاین می‌شود.

همچنین در حوزه راه‌ها با توجه به سفر سال گذشته رئیس سازمان برنامه و بودجه به خراسان جنوبی برای تخصیص ۱۰۰ درصدی پروژه‌های موجود و کمک از ردیف‌های ملی قول مساعد داده شده است.

اعتبار دولتی پروژه جاده بیرجند به قاین صد درصد به وزارت راه و شهرسازی تخصیص داده شد و برای محور نهبندان به بیرجند و سربیشه به درح نیز اعتبارات ابلاغ شده است.

اعتبارات بخش راه در استان که مجموع سال گذشته ۶۰ میلیارد تومان بوده از ابتدای امسال تاکنون ۲۲۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص یافته و افزایش چهار برابری داشته است.

توسعه از جنس پرواز

مدیریت استان در حوزه توسعه پروازهای استان نیز رایزنی‌های داشته که نتیجه آن ورود شرکت هواپیمایی آتا برای انجام پرواز جدید در فرودگاه بین المللی شهید کاوه بیرجند بود.

این رایزنی منجر به آن شد که برنامه پروازی فرودگاه بیرجند در هفته کامل شود و روزهای سه‌شنبه نیز که پیش از این بدون پرواز بود با ورود شرکت هواپیمایی ایران ایرتور و انجام ۲ پرواز در مسیر بیرجند - تهران و بالعکس کامل می‌شود.

اثرات این اقدام مهم در تسهیل رفت و آمد مسوولان، تجار، بیماران و سایر اقشار محسوس است اگرچه هنوز در زمینه کنسل شدن برخی پروازها نیاز است تلاش‌های بیشتری صورت گیرد چرا که این موضوع آینده توسعه استان را تحت الشعاع قرار خواهد داد.

همچنین برای توسعه شرق کشور نیازمند ارتباط با استان‌های همجوار هستیم که انجام پروازهای کانکشنی به منظور برقراری پرواز زاهدان - بیرجند - مشهد، کرمان - بیرجند - مشهد و یزد - بیرجند - مشهد در قالب مذاکراتی با استانداران سه استان همجوار و ایرلاین‌های مختلف مطرح شده است.

سندهای سرنوشت ساز

همچنین در یک سال گذشته سندهای مهمی برای استان خراسان جنوبی تدوین و تصویب شد که سرنوشت ساز بوده و گام‌های بلندی در راستای چشم‌انداز توسعه‌ای خراسان جنوبی محسوب می‌شود.

از آن جمله می‌توان به سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی اشاره کرد که مرداد امسال در پی سفر وزیر نیرو به استان و در نشست شورای عالی آب با حضور معاون اول رئیس جمهوری تصویب شد تا همزمان با پیگیری طرح انتقال آب از دریای عمان به شرق کشور، برای مدیریت مصرف منابع موجود نیز گام‌های موثرتری برداشته شود.

یکی از مهمترین دستاوردهای تصویب این سند امضای تفاهم نامه کشت گلخانه‌ای بود که در قالب آن یک هزار هکتار کشت گلخانه‌ای با اعتبار ۱۹۰ میلیارد تومان در استان انجام می‌شود.

تفاهم‌نامه‌ای بین استانداری خراسان جنوبی و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) منعقد شد که تا پایان دولت، استان را به هاب (مرکز منطقه‌ای) شتر تبدیل کند.

از آنجا که خراسان جنوبی پتانسیل‌های خوبی در حوزه صنعت و معدن دارد یکی از هدف گذاری‌های استان این است که تا پایان دولت دوازدهم حداقل در هر شهرستان خراسان جنوبی یک طرح صنعتی داشته‌ باشیم چرا که استان نوپایی است و باید خلاءهای موجود در شهرستان‌ها پوشش داده شود. 

آنچه برای توسعه همه جانبه و متوازن خراسان جنوبی در بخش‌های عمرانی، کشاورزی، زیرساختی، فرهنگی، اجتماعی یک نیاز اساسی محسوب می‌شود شکل‌گیری نهضت مطالبه‌گری بین مردم بوده که باید به طور واقع بینانه نهادینه شود و این رسالت مهم بر دوش رسانه‌ها گذاشته شده است.

از دیدگاه محمدصادق معتمدیان، خراسان جنوبی یک استان محروم نیست و شاید بهتر باشد از واژه کمتر برخوردار استفاده کنیم چرا که برخوردار از ظرفیت‌ها، پتانسیل‌ها، ذخایر و نیروی انسانی بسیار توانمند است البته مدیران استانی برای جذب اعتبارات و امکانات از مرکز باید از مسیر خود و به طور مستمر در حال پیگیری و تلاش باشند.


 
واقعیت این است که دولت علیرغم تمام محدودیت‌ها و فشارهایی که از تحریم‌های ظالمانه ناشی می‌شود، در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به توسعه خراسان جنوبی داشته است.

آنچه انتظار می‌رود که در مسیر انجام ماموریت دولت به نماینده عالی آن در استان کمک خواهد کرد همراهی و پرهیز از حاشیه سازی است تا خراسان جنوبی با شتاب بیشتر از همیشه در مسیر توسعه و رفع محرومیت‌های تاریخی گام بردارد.

کسب رتبه برتر پانزدهمین جشنواره شهید رجایی در زمینه خدمت رسانی به مردم توسط استانداری خراسان جنوبی نشان داد که برنامه‌های دولت در یک سال گذشته برای توسعه استان خوب پیش رفته و مهمترین نتیجه آن رضایت مردم از اقدامات است البته توسعه و محرومیت زدایی در خراسان جنوبی همچنان ادامه دارد تا به گفته استاندار خراسان جنوبی جشن محرومیت زدایی در این استان برگزار شود.