مشهد- ایرنا- مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و  مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون عوارض و مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوآنزا در کشور تحت کنترل است‌.

دکتر حامد برکاتی روز دوشنبه با بیان این مطلب در کارگاه آموزشی مدیران سلامت خانواده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور افزود: شیوع بیماری فصلی آنفلوآنزا امسال ۲۰ روز زودتر از سال‌های گذشته در کشور آغاز شد.
وی ادامه داد: در دوره ای  محدودیت دارویی درمان آنفلوآنزا در کشور  وجود داشت اما اکنون هیچ کمبود دارویی از این بابت  نداریم و کنترل و مراقبت های بهداشتی این بیماری مدیریت می شود.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و  مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بدون اشاره به آمار تعداد مرگ و میر ناشی از آنفلوآنزا در کشور  گفت: نخستین مرگ ناشی از آنفلوآنزا در سال ۹۸ دو هفته پیش رخ داد.
برکاتی افزود: مراقبت های بهداشتی بیماری آنفلوآنزا در گروه‌های مختلف جمعیتی به ویژه مادران باردار پُرخطر دنبال می شود و همه مادران باردار مشکوک به آنفلوآنزا  پایش و تحت پیگیری قرار می گیرند.

شاخص باروری کلی در کشور کاهش یافته است
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و  مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هم اکنون شاخص باروری کلی در کشور به طور میانگین به ۱.۸ فرزند کاهش یافته است که باید چاره اندیشی شود.
برکاتی افزود: از سال ۱۳۳۵ تاکنون جمعیت کودکان زیر ۱۵ سال در کشور به حدود نصف کاهش یافته و از ۴۲ درصد به ۲۴ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: در سال ۱۳۳۵ جمعیت جوان کشور ۲۲ درصد، جمعیت میانسالان ۳۰ درصد و جمعیت سالمندان چهار درصد بود اما در این مدت، جمعیت جوان کشور کاهش یافته و جمعیت سالمند و میانسال نیز رشد چشمگیری داشته است.
مدیر کل دفتر سلامت جمعیت، خانواده و  مدارس وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: تعداد مادران باردار بالای ۳۵ سال در کشور رو به افزایش است و هم اکنون  ۱۶ درصد از مادران باردار بالای ۳۵ سال سن دارند در حالی که این میزان در دهه های گذشته ۶ درصد بود.
برکاتی افزود: مادران باردار بالای ۳۵ سال در صورت مراقبت مشکلی در حوزه بارداری به شمار نمی روند چنانکه هم اکنون در آمریکا ۳۲ درصد مادران باردار در این گروه سنی قرار دارند.
وی اضافه کرد: طبق برآوردها میزان مادران باردار بیش از  ۳۵ سال کشورمان در سالهای آینده به ۲۰ درصد خواهد رسید و در این راستا غربالگری بیماریهای ژنتیکی و مادرزادی در بین آنان در حال انجام است.
کارگاه آموزشی مدیران سلامت خانواده دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور روز دوشنبه ۱۱ آذرماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد و تا ۱۳ آذر ماه ادامه دارد.