به گزارش روز دوشنبه وزارت علوم، تشکیل این شبکه در راستای ایفای نقش مؤثرتر دانشگاههای صنعتی کشور و افزایش سطح همگرایی و همکاری میان آنها در جهت توسعه برنامههای آموزشی، پژوهشی، تقویت دیپلماسی علمی و برنامههای وزارت علوم در ساماندهی و مأموریتگرایی در آموزش عالی کشور صورت میگیرد.
فرآیند تشکیل شبکه دانشگاههای صنعتی کشور با جلسات متعدد کارشناسی روسا و مدیران دانشگاههای صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، خواجهنصیرالدین طوسی و صنعتی اصفهان و امضای تفاهم نامه همکاری های مشترک میان آنها کلید خورده است.
منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست روسای دانشگاه های صنعتی مبتکر این طرح، با اشاره به لزوم همافزایی در مجموعه آموزش عالی کشور گفت: از اشتراکگذاری ظرفیتها استقبال میکنیم؛ ایجاد چنین شبکههایی نه تنها در بخش دانشگاههای صنعتی بلکه در دیگر بخشها نیز مورد نیاز بوده و ذیل طرح ساماندهی و ماموریت گرا کردن آموزش عالی قرار میگیرد.
وزیر علوم با اشاره به اینکه ساماندهی آموزش عالی اولویت اصلی مسائل آموزش عالی کشور است، خاطرنشان کرد: موضوع مهم دیگر در این خصوص، لزوم بومیسازی این طرح بر اساس نیازهای کشور است. باید دید این طرح چقدر امکان تعمیم در دیگر حوزهها از جمله علوم انسانی، علوم پایه و… را دارد.
غلامی همچنین با تأکید بر لزوم ورود دیگر دانشگاههای صنعتی کشور به چنین طرحهایی اظهار داشت: باید ورود به این شبکه دانشگاهی مبتنی بر شاخصها و معیارهای دقیق و مشخصی باشد تا دیگر دانشگاههای صنعتی کشور با کسب این شاخصها، تلاش کنند وارد این شبکههای دانشگاهی شوند.
از جمله اهداف این شبکه که دانشگاههای عضو باید آنها را دنبال کنند، میتوان به تبیین طرحهای تحقیقاتی و فناوریهای مشترک بینالمللی، برگزاری همایشها و کارگاههای آموزشی و علمی بینالمللی بر اساس اولویتهای تحقیقاتی و فناوری دانشگاههای عضو و از طریق تشکیل گروههای پیشتاز در هر مورد، بهرهمندی از امکانات اعضا و … اشاره کرد.