کرمانشاه- ایرنا- مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه گفت: ۴۶۰ معلم کرمانشاهی دوره ابتدایی، متوسط اول و دوم به منظور پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه مواد مخدر آموزش می‌بینند و به عنوان سفیران سلامت در مدارس استان مشغول به کار می‌شوند.

مجید یزدان پناه روز دوشنبه در همایش سفیران پیشگیری از اعتیاد و آسیب‌های اجتماعی با حضور معاون پرورشی وزارت آموزش و پرورش در سرسرای مفتح کرمانشاه، افزود: آموزش و پرورش در همه مناطق حتی در دور افتاده‌ترین جاهای کشور مشغول به تعلیم و تربیت است از این رو به عنوان یکی از مهمترین نهادهای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه در حوزه مبارزه با مواد مخدر نیاز به توجه ویژه دارد.

وی اظهار داشت: اگر جامعه ایده‌آل، موفق و توسعه یافته می‌خواهیم باید به آموزش و پرورش توجه کنیم و این نهاد نیز باید فرهنگ سازی را در اولویت قرار دهد زیرا اکنون همه به این نتیجه رسیده‌اند که اساسی‌ترین مقوله توسعه در همه ابعاد توجه به فرهنگ است.

وی تاکید کرد که اگر فرهنگ یک جامعه اصلاح شود بخش بسیار زیادی از مشکلات دیگر آن جامعه برطرف خواهد شد.

وی همچنین مهم‌ترین بخش مبارزه با موادمخدر یا هر آسیب اجتماعی را پیشگیری دانست و هدف از برگزاری طرح یاریگران زندگی و سفیران سلامت در آموزش پرورش را آگاهی‌رسانی و توانمندسازی والدین، دانش آموزان، مدیران و معلمان در بحث پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی به ویژه مواد مخدر عنوان کرد. 

یزدان پناه در ادامه افزود: سفیران سلامت با آگاهی بخشی، تبلیغات فرهنگی، آموزشی و تولید محتوا و پیام فرهنگی، آسیب‌های اجتماعی در مدارس و نزد دانش آموزان را رصد و شناسایی می‌کنند و در راستای پیشگیری آن اقدام می‌کنند.

مدیرکل آموزش و پروش استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود گفت: با عملکرد خوب بخش‌های مختلف آموزش و پرورش استان این سازمان در سال ۹۸ رتبه برتر ساماندهی نیروی انسانی در کشور را کسب کرد.

وی همچنین در ادامه در خصوص حق مناطق جنگی بازنشستگان آموزش و پرورش و فرهنگیان بخش های سرفیروزآباد و بیلوار شهرستان کرمانشاه نیز گفت: باتلاش فراوان استاندار و مجمع نمایندگان استان این خواسته به حق معلمان در آینده نزدیک در صحن علنی مجلس مطرح و به امید خداوند تصویب و لحاظ خواهد شد.

اختصاص ۵۰ درصد اعتبارات مبارزه با مواد مخدر به پیشگیری

رییس ستاد مبارزه با مواد مخدر استان کرمانشاه نیز در این همایش با بیان اینکه هزینه درمان آسیب‌های اجتماعی ۱۵ برابر پیشگیری است، گفت: در سال جاری با توجه به اهمیت بالای پیشگیری مواد مخدر ۵۰ درصد اعتبارات ستاد مبارزه با مواد مخدر در سطح کشور به این حوزه اختصاص یافته است.

علی شمشیری در ادامه بیان داشت: در طول سال های گذشته ستاد مبارزه با مواد مخدر استان توجه ویژه به حوزه فرهنگ سازی پیشگیری از مواد مخدر انجام داده و به همین دلیل کرمانشاه از رده های قرمز مصرف مواد مخدر وضعیت بهتری یافته است.

وی یکی از حوزه های مهم و مغفول ستاد مبارزه با مواد مخدر را توجه به اشتغال معتادان ترک یافته دانست و گفت: استان کرمانشاه در راستای تکمیل حوزه درمان معتادان در راستای مهارت آموزی معتادان اقدام به احداث اردوگاه مهارت آموزی فنی و حرفه ای برای معتادان کرده و تاکنون ۶ میلیارد تومان هزینه زیرساخت های این اردوگاه شده است. 

در مجلس پیگیری حق مناطق جنگی بازنشستگان و معلمان جا مانده از این حق استان هستیم

نماینده مردم اورامانات در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: مجمع نمایندگان استان کرمانشاه پیگیر حق مناطق جنگی بازنشستگان فرهنگی و معلمان جامانده از این در شهرستان کرمانشاه است.

شهاب نادری در ادامه آموزش و پرورش را نهادی مقدس دانست که باید در اجرای برنامه‌ها فارغ از جریان های سیاسی عمل کند.

وی همچنین گفت: نمایندگان مجلس تلاش می کنند در جمع بندی بودجه سال ۹۹ با توجه به شرایط اقتصادی دولت بودجه مناسبی برای آموزش و پرورش لحاظ شود.

نادری در بخش دیگری از سخنان خود امنیت را واجب تر از نان شب دانست و بیان داشت: گرانی بنزین را باید با شرایط اقتصادی دولت نگاه کرد و اگر نقدهای هم هست باید راهکار هم ارائه شود.

نماینده مردم اورامانات کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در خصوص اعتراضات گفت: مردم پس از رهنمودهای مقام معظم رهبری صف خود را از اغتشاش گران و آشوب گران جدا کردند.

نادری در پایان ابراز امیداوری کرد برنامه‌های پیشگیری از مواد مخدر با عمل همراه شود و در حد شعار و طرح باقی نماند. 

استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت دارای ۳۲۵ هزار نفر جمعیت است.