به گزارش روز دوشنبه بنیاد شهید و امور ایثارگران حجت الاسلام محمدحسن کاویانی راد با بیان اینکه آثار غیرمکتوب شهدا در ۲۱ موزه در سطح کشور به نمایش گذاشته شده است، افزود: در این موزهها لباس، وسایل شخصی مانند عینک و ساعت، دست خط و آثار هنری شهدا نگهداری میشوند و ترمیم این آثار نیز در موزهها انجام میشود.
تلاش میکنیم با توسعه موزه شهدای تهران، گنجینههای بیشتری را به نمایش بگذاریم. بازدید از موزههای شهدا در سراسر کشور رایگان است و طبق هماهنگیهای ایجادشده سالانه مدارس، دانشگاهها و سایر مراکز علمی و آموزشی و سایر دستگاهها از موزههای شهدا در سراسر کشور بازدید میکنند.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره آمار بازدیدکنندگان موزه شهدا، گفت: در شش ماه نخست امسال بیش از ۵ هزار نفر از موزههای شهدا در کشور بازدید کردهاند. نزدیک به ۲۰۰ توریست خارجی نیز در سال جاری از موزه شهدای مرکزی در تهران بازدید داشتهاند.
وی با اشاره به آرشیوهای بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار داشت: در این آرشیوها آثار مکتوب و آثار سمعی و بصری به صورت جداگانه در بانک اطلاعاتی نگهداری میشوند.
حجت الاسلام کاویانی راد درباره جمعآوری اسناد و آثار شهدا گفت: چندین دستگاه دولتی و موسسه خصوصی به جز بنیاد شهید و امور ایثارگران در جمعآوری اسناد، خاطرات و وصیتنامه شهدا تلاش میکنند، لذا همه اسناد شهدا در اختیار بنیاد نیست. بنیاد نیز در راستای حفظ و نگهداری، اسناد را که معمولاً در حال از بین رفتن هستند از خانوادهها تحویل میگیرد. این اسناد پس از مرمت توسط متخصصان در مرکز اسناد بنیاد نگهداری میشوند.
وی افزود: بازگرداندن آثار مرمتشده به محیطهای معمولی و غیراستاندارد باعث از بین رفتن آنها میشود، بنابراین یک نسخه کپی یا تصاویر آثار به خانوادهها تحویل داده میشود و اصل اسناد در مخازن خاص، نگهداری میشوند. این اسناد نباید در خانه، کمد یا چمدانها نگهداری شوند، اما کپی این آثار که امکان نگهداری در فضای عمومی دارند در اختیار خانوادههای معظم شهدا قرار میگیرد.
معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان از خانوادههای معظم شهدا خواست به بنیاد اجازه دهند این آثار ملی را مرمت کرده و در محیط استاندار نگهداری شوند تا در آینده برای نسلهای دیگر باقی بمانند.
1834