به گزارش روز دوشنبه خبرگزاری ملی لبنان به نقل از آندره شکرچی هماهنگ کننده جریان ملی آزاد که در رم به سر می برد، کاستالدو در سخنانی در پارلمان اروپا گفت: لبنان از بحران اقتصادی کم سابقه رنج می برد.
وی افزود: لبنان کوچک و زیبا در قلب ما جای دارد و کشورهای اروپایی باید روند کمک به آن را برای عملی کردن اصلاحات و مبارزه با فساد، سرعت بخشند.
به گفته ی کاستالدو، انجام این اصلاحات در کوتاه مدت ممکن نیست زیرا سعد حریری از پست نخست وزیری استعفا کرده و هنوز دولت جدید جایگزین آن نشده است.
حریری که هفتم آبان گذشته و پس از تشدید اعتراض های مردمی استعفا کرد هفته ی گذشته نامزدی مجدد برای تشکیل کابینه را نپذیرفت.
نایب رییس پارلمان اروپا خاطر نشان کرد: مشکل دیگری که لبنان با آن روبرو است وجود پناهندگان سوری است که اکنون تعدادشان به یک میلیون و 500 هزار رسیده است.
کاستالدو از کشورهای اروپایی خواست این مساله ی مهم را بررسی و به لبنان کمک کنند زیرا این کشور هر چند کوچک است اما موقعیت بالا و اهمیت راهبردی (استراتژیک) در خاورمیانه دارد.
در همین ارتباط «هانی قبیسی» عضو فراکسیون «پیشرفت و آزادی» وابسته به جنبش شیعی امل در مجلس ملی لبنان گفت: هر کس نجات لبنان را می خواهد باید برای تشکیل دولت پاک دست که غم ملت و میهن داشته باشد، کمک کند.
به گزارش خبرگزاری ملی لبنان، قبیسی روز دوشنبه در مراسم مذهبی در حسینیه شهرک زفتا در جنوب لبنان افزود: ما دولت وحدت ملی می خواهیم و مهم نیست سیاسی باشد یا فن سالار (تکنوکرات) بلکه آن چه مهم است پاک دستی اعضای کابینه جدید و اراده و قدرت آنان برای مبارزه با فساد و نجات اقتصاد بحران زده است.
ظرف روزهای گذشته ارزش لیره واحد پول ملی لبنان در مقابل دلار آمریکا به شدت کاهش یافت و امروز هر دلار ، معادل 2 هزار و 300 لیره در صرافی های بیروت مبادله شد. این در حالی است که ظرف 30 سال گذشته نرخ هر دلار برابر یکهزار و 500 لیره بود.
نماینده مجلس لبنان افزود: ضرورت دارد دولت آینده افزون بر نجات اقتصاد به اصول بنیادین حکومت داری در لبنان مانند وحدت ملی و حمایت از ارتش و مقاومت وفادار باشد.
وی خاطرنشان کرد: تحریم و محاصره ی تحمیل شده به لبنان به خاطر مقاومت است و ما رییس جمهوری و رییس مجلس داریم که پشتیبان مقاومت است و حریری نیز با مقاومت توافق کرد که به پست نخست وزیری رسید.
هانی قبیسی گفت: آمریکا و رژیم صهیونیستی دشمن مقاومت اند و از این رو به دنبال توطئه و در پی ایجاد خلاء سیاسی، جنگ داخلی و فتنه ی اجتماعی در لبنان هستند.
عضو فراکسیون پیشرفت و آزادی وابسته به نبیه بری رییس مجلس لبنان ، اضافه کرد: عده ای از افراد و نهادهای مالی و اقتصادی و فعالان سیاسی در داخل لبنان، ندانسته شریک آمریکا و اسراییل شده اند و به بحران اقتصادی دامن می زنند.
خیابان ها و میدان های بیروت و دیگر شهرهای لبنان از 25 مهر ماه 98 تا کنون هر روز و شب شاهد گردهمایی معترضان به وجود بحران اقتصادی، فساد و سوء مدیریت رهبران و مسئولان این کشور است.