حجت الاسلام مصطفی رستمی امروز - دوشنبه - در نشست خبری با عنوان مکتب انقلاب اسلامی افزود: ۱۲ آذر روز قانون اساسی جمهوری اسلامی است و در سال ۷۹ یعنی ۱۹ سال پیش مجموعه کارگزاران با رهبر معظم انقلاب اسلامی دیدار داشتند که ایشان در آن دیدار به تدوین انقلاب اسلامی پرداختند و اشاراتی به پیروزی انقلاب اسلامی از نوع مردمسالاری و تاسیس نظام اسلامی و موانع و اصول فکری انقلاب اسلامی اشاره داشتند.
وی تاکید کرد: ایشان در آن فرمایشات از کرامت انسانی آغاز و به اهداف انقلاب اسلامی و وظایف اصلی حکومت اشاره کردند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در آن دیدار پنج مرحله انقلاب اسلامی تا تمدن اسلامی را عنوان کردند که میتوان به انقلاب اسلامی، تاسیس نظام اسلامی، شکلگیری دولت اسلامی، شکلگیری جامعه اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی اشاره کرد. در واقع ایشان نقشه راه انقلاب اسلامی و مکتب انقلاب اسلامی را تعریف کردند.
رییس نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها با تاکید بر اینکه این محورها به صورت جدی مورد توجه کارگزاران نظام اسلامی قرار نگرفته است، افزود: اگر در ادبیات مردم و متفکران در سالهای پس از انقلاب توجه کنیم، مشخص میشود که گاهی از راهی که رهبر معظم انقلاب نشان دادند، دور و گاهی نزدیک شده ایم.
رستمی ادامه داد: بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی تلاش میکند تا بیانات رهبر معظم انقلاب به خصوص در حوزه انقلاب اسلامی دوباره مورد توجه قرار گیرد و با تولید محتوا، بازخوانی همراه با استخراج عملی از فرمایشات ایشان، این اندیشه به حوزه جریان فکری و اجرایی تبدیل شود.
وی با تشریح برنامه های نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاه ها در هفته جاری خاطرنشان کرد: بازخوانی و روایتگری سخنان حضرت آیت الله خامنه ای در قالب اینفوگرافی و تابلوهایی که این سخنرانیها را ترسیم کرده است در هفته جاری رونمایی میشود تا در کنار روایتگری این جریان فکری مهم، مطالبهگری از دولتها برای اجرای آن نیز تجلی یابد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها به ۱۰ جلد کتابی که حاصل تلاش بنیاد فرهنگ و اندیشه انقلاب اسلامی است، اشاره کرد و اظهارداشت: ۱۴ آذرماه این کتابها رونمایی می شود تا تلاقی این رونمایی با روز دانشجو، هفته مبارکی رقم زده شود. زیرا گام دوم انقلاب اسلامی طبق فرمایشات رهبر معظم انقلاب، گامی برای خود سازی، جامعه سازی و تمدن سازی نظام اسلامی است که این حرکت نیاز به شالوده فکری دارد و بنیاد مکتب اسلامی دراین راه گام مهمی برداشته است.
رستمی درخصوص برگزاری روز ۱۶ آذر نیز گفت: ۱۶ آذر یک جریان برای نفی نظام سلطه پس از کوتای ۲۸ مرداد سال ۳۲ است تا جریان دانشجویی به اربابان کودتا یعنی آمریکا و اسراییل نه بگویند.
وی گفت: بازخوانی اهداف انقلاب اسلامی توجه به ۱۶ آذر است تا در کنار پاسداشت این روز، مجموعه تحولات و مطالبات دانشجویی، صنفی و فرهنگی دانشجویان نیز مورد توجه قرار بگیرد.
رییس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها همچنین در خصوص اینکه آیا ۱۰ جلد کتابها ترجمه به دیگر زبان ها میشوند، گفت: این کتابها از ظرفیت ترجمه برخوردار هستند و علاقه مندان به فرهنگ اسلامی برای ترجمه آن گام بر میدارند. البته پس از رونمایی و بازخوردهایی که از آن انجام میشود، مسیر ترجمه طی خواهد شد.
حضور ۸ استان برای بازخوانی فرمایشات رهبری قطعی شده است
حجت الاسلام علی ثقفی مسئول بنیاد فرهنگ و اندیشه اسلامی نیز در این نشست گفت: رجوع به مکتب اسلامی تضمین حل مسائل جاری و ارتقا کشور است زیرا مکتب راهی است که کمک میکند تا به هدف برسیم و در بیانات امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری این صحبتها وجود دارد تا توسط جوانها گام دوم انقلاب اجرایی شود.
وی گفت: امام خمینی(ره) فرمودند که مکتب ما مقصد ما است و جنگ ما جنگ عقیده است و جغرافیا و مرز نمیشناسد و باید در این جنگ اعتقادی بسیج سربازان جهان اسلامی فراهم شود.
این مقام مسوول به برنامههای مکتب اسلامی در هفته پیش رو اشاره کرد و گفت: علاوه بر مراسم رونمایی از کتاب ها، ۸۶ گروه برای سخنرانی در خصوص ۱۲ آذر۱۳۷۹ تشکیل شده است و ۵۰ کانون برای روایتگری سخنان رهبر معظم انقلاب نیز تشکیل می شود.
ثقفی ادامه داد: هشت استان آذربایجان شرقی و غربی، قزوین، زنجان، تهران، قم، گیلان و کرمان در ۲۰ شهر اجرای برنامه دارند. همچنین ۶۳ مرکز در ۲۹ دانشگاه، ۲۵ حوزه علمیه ودر ۹ مسجد و کانون فرهنگی این برنامهها اجرایی میشود.
وی در خصوص عناوین کتاب ها نیز گفت: در دفتر اول فرآیند تحقق اهداف اسلامی بیان شده و در دفتر دوم تحول معنوی و در دفتر سوم تحول معرفتی عنوان کتابها است. البته از دفتر چهارم تا هشتم ۵ عنوان انقلاب اسلامی، تاسیس نظام اسلامی، شکل گیری دولت اسلامی، جامعه اسلامی و رسیدن به تمدن اسلامی بیان شده است.
وی ادامه داد: دفتر نهم اصول هدایتگری رهبر معظم انقلاب در ۳۰ سال گذشته است و در دفتر دهم عنوان نهضت انتظار ازابتدای تاریخ تا امروز بیان شده تا جایگاه رهبری در این عصر به نیابت از حضرت ولی عصر(عج) را بررسی کند.