به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا از مسکو، «دمیتری پسکوف» در جمع خبرنگاران در مورد تمایل «ولادیمیر زلنسکی» رئیس جمهوری اوکراین برای گفت وگو با پوتین جهت بازگرداندن کریمه به اوکرایه به عنوان بخشی از این کشور، گفت: هیچ واکنشی دراین باره نشان نخواهیم داد چرا که هرگونه بحث در مورد مالکیت کریمه غیرممکن است، این راه بارها در سطوح مختلف اعلام کردهایم.
سران گروه چهار نورماندی شامل روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان قرار است روز ۹ ماه دسامبر (۱۸ آذر ماه) در پاریس دیدار کنند، اعضای این فرمت به دنبال راهی برای پایان بحران اوکراین و حل و فصل اختلافات مسکو و کییف هستند.
اختلافات روسیه و اوکراین که با یکدیگر پیوندهای تاریخی و مذهبی بیپایانی دارند از سال ۲۰۱۴ و پس از وقوع تغییرات در اوکراین که کییف آن را «انقلاب» و روسیه «کودتا» میخواند، آغاز شد.
مردم شرق اوکراین و شبه جزیره کریمه پس از این اتفاق، دست به مخالفت با دولت مرکزی در کییف زدند.
با توجه به حضور نظامی روسیه در کریمه، روسیه امنیت برگزاری همه پرسی در شبه جزیره کریمه را فراهم کرد و مردم این منطقه که اکثر آنان را از دیرباز روس زبانان متمایل به مسکو تشکیل میدادند رای به استقلال از اوکراین وبلافاصله درخواست پیوستن به روسیه دادند که با موافقت پوتین جنبه اجرایی پیدا کرد.
از آن تاریخ به این طرف، آمریکا و غرب انواع تحریمهای اقتصادی را علیه روسیه و شخصیتها و شرکتهایی که در کریمه فعالیت میکنند وضع کرده اند تا شاید روسیه از کریمه پا عقب بگذارد.
اوکراین در سالهای اخیر بارها از جامعه جهانی خواسته است ضمن نپذیرفتن کریمه به عنوان جزئی از خاک روسیه، این کشور را اشغالگر بخواند و به روسیه برای بازپس دادن این منطقه فشار بیاورد.
با این وجود با توجه به تغییرات در اوکراین و روی کار آمدن ولادیمیر زلنسکی کمدین مشهور این کشور، اوکراین به دنبال آن است تا همزمان روابط خود با اتحادیه اروپا را بیشتر و تنش در روابط با روسیه را کاهش دهد.
فرونشاندن اعتراضات در شرق اوکراین و حل وفصل اختلافات در مناطق جدایی طلب از جمله وعده های انتخاباتی ولادیمیر زلنسکی بوده است.
با حضور او در راس قدرت در کییف به نظر می رسد یخ روابط روسیه و اوکراین در حال آب شدن است البته صاحبنظران در روسیه چندان خوش بین نیستند و معتقدند که هنوز برای اظهار نظر در این زمینه زود است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در آخرین اظهار نظر خود پیش از دیدار با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در خصوص مالکیت روسیه بر کریمه گفته بود که روسیه درباره خاک خود با هیچ کشوری مذاکره نمیکند.
بنظر میرسد با توجه به هزینههای فراوانی که روسیه از سال ۲۰۱۴ تاکنون به دلیل الحاق کریمه داده است و خسارت های اقتصادی فراوانی را از سوی آمریکا و غرب به همین دلیل به گردن گرفته، حاضر نباشد که بر سر کریمه که به موضوعی حیثیتی برای روسها تبدیل شده، با اوکراین یا دیگر قدرتهای جهان وارد مذاکره شود.