این کوهنورد هفتم آذر ماه جاری با صعود به قله کوه «بیرمی» در استان بوشهر توانست کارنامه صعود ۳۱ قله از استانهای کشور کامل کرده و نشان ملی سیمرغ را در تصاحب خود آورد.
تلاش پیگیرانه و بی وقفه این کوهنورد دلیجانی از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و در کمتر از هشت سال توانست در سایه اعتماد به نفس، هدفمندی و کوشش نامش را در فعالیتهای ملی کوهنوردی کشور به ثبت برساند.
وی روز سهشنبه در گفتوگو با ایرنا بیان کرد: طرح سیمرغ حرکتی مهم از سوی فدراسیون کوهنوردی بود که با هدف آشنایی با آداب و رسوم روستایی و ایجاد درآمد برای اهالی شهر و روستاهایی که در دامنه و اطراف مناطق کوهستانی سکنی دارند، کلید خورد و تاکنون ۷۰۰ کوهنورد ایرانی توانستهاند اهداف این طرح ملی را عملی کرده و مراحل آن را با موفقیت به پایان برسانند.
این کوهنورد دلیجانی گفت: نخستین تلاشم در قالب طرح سیمرع از سال ۹۵ با فتح قله لرستان آغاز شد و پس از آن با برنامه زمان بندی دقیق و آمادگی جسمی همه تلاشم را کردم تا ۳۱ منزل هدفگذاری شده طرح سیمرغ را یکی پس از دیگری پشت سر بگذارم و در آیین اهدای نشان ملی سیمرغ که با حضور بیش از ۱۳۰ کوهنورد برگذار شد، نشان ملی را دریافت کردم.
مبینی افزود: کوهنوردی محور زندگی و علایق مرا شامل میشود و شرکت در طرح سیمرغ با همه سختیهایش با حمایت مالی فردی در بخش خصوصی نیمور محلات و بدون حمایت مسوولان ورزشی صورت گرفت و با وجود کشوری بودن این طرح و برتر شدن در آن در مراجعت به محل زندگی هیچ کدام از مسوولان استانی و شهرستانی با من تماسی نداشتند و سراغی نگرفتند و این موفقیت را که افتخاری برای این خطه است، تبریک نگفتند.
وی عنوان کرد: برای یک ورزشکار وقتی که در سایه تلاشی نفسگیر موفقیتی را کسب میکند مهم است که مسوولان او را ببینند و انتظاری از آنان در خدمات خاص نیست فقط نیاز است که ارزشها و سرمایهها قدر دانسته شوند.
این کوهنورد دلیجانی عنوان کرد: فتح هر قله بهطور میانگین ۶ میلیون ریال هزینه داشت و بهمنظور تقویت اهالی روستاهای اطراف قله و درآمدزایی برای آنان در هر صعود از راهنمایان محلی بهره بردم و این کمک هرچند کوچک بود اما در شاکله این سفر یکی از موضوعاتی است که مرا خوشحال میکند.
مبینی اضافه کرد: در عرض پنج ماه به مدد راهنمایان محلی و آمادگی جسمانی خود توانستم ۲۲ قله در ۲۲ استان را فتح کنم و در تمامی این صعودها هدفم عزت و سربلندی کشور بود و خود را سفیر فرهنگی و خادم حوزه ورزش میدانم.
وی گفت: خانواده در تمامی برنامههای صعود حامی و پشتیبانم بودم و شاید انتظار بهجایی باشد که ورزشکار یک شهر کوچک که توانسته نشان ملی بگیرد هنگام بازگشت به خانه با استقبال مسوولان شهرش دلگرم شود اما حتی یک بنر نیز در شهر نصب نشد.
این کوهنورد دلیجانی اظهار داشت: حمایت معنوی همواره بر حمایت مادی برتری دارد و انتظار است مسوولان نگاهشان را در انگیزه بخشی به گروهها و افراد موفق تغییر دهند و این انتظار را به عنوان اولین کوهنورد بومی استان مرکزی که طرح ملی سیمرغ را به پایان رسانده ست، داشتم.
دلیجان واقع در نوار جنوبی استان مرکزی با ۵۰ هزار نفر جمعیت در مسیر شاهراه اصلی کشور واقع شده است.
طرح ملی «سیمرغ کوههای ایران» یک اقدام توسعهگرا در صنعت گردشگری کوهستان است که از سوی فدراسیون کوهنوردی ارایه شد و با استقبال خیل مشتاقان به قلل ایران و طبیعت مواجه شد.
در این طرح تلاش شده که کوهنوردان با صعود به بلندای هر استان از نزدیک با مردمان، خرده فرهنگها و آثار دیدنی مناطق مختلف کشور آشنا شوند و به سهم خود در معیشت روستاییان و فعال شدن چرخه اقتصادی آن منطقه مشارکت داشته باشند.