تهران - ایرنا-  ویروس «آنفلوانزا» که هر سال در زمان آغاز فصل سرما با شیوع آن مواجه می‌شویم سال ۱۳۹۸ نیز با شدت و ضعف‌­هایی متفاوت در شهرهای مختلف ایران شایع شد و البته تحت کنترل قرار گرفت.

تهران - ایرنا-  ویروس «آنفلوانزا» که هر سال در زمان آغاز فصل سرما با شیوع آن مواجه می‌شویم سال ۱۳۹۸ نیز با شدت و ضعف‌­هایی متفاوت در شهرهای مختلف ایران شایع شد و البته تحت کنترل قرار گرفت.

براساس اعلام منابع پزشکی، آنفلوانزا سه نوع ویروس شامل نوع A، B و C دارد که خطرناک‌ترین نوع آنها A است و هر سال تغییر شکل می‌دهد. به همین علت هر سال واکسن مطابق با میزان جهش ویروس و نوع آن تهیه می‌­شود که در ایران برای دو نوع A و B واکسن وجود دارد.

این بیماری ویروسی مسری است که هر فردی در هر سنی ممکن است به آن مبتلا شود و شست و شوی دست‌‎ها بهترین راه برای پیشگیری از آن اعلام می‌شود. شیوع این بیماری در فصول سرد سال بیشتر است و علت آن حضور طولانی مدت افراد در فضاهای بسته و تماس نزدیک افراد با یکدیگر محسوب می‌شود. تب، علایم گوارشی نظیر اسهال و استفراغ، سرفه و گلودرد، خستگی و سردرد و درد عضلانی از علایم مهم این بیماری به‌شمار می‌رود.

آمارهای متفاوتی درباره تلفات آنفلوانزا در ایران ارایه می شود از ۵۷ تا ۱۵۰ نفر در سال، ولی مهمتر از همه شیوع سریع آن است که گفته می‌­شود بارش باران می‌تواند در کاهش اثر ویروس آن و ممانعت از گسترش بیشترش موثر باشد.

«کیانوش جهانپور» رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت یکم دی ماه ۱۳۹۸ اظهارداشت: بیماری آنفلوانزای فصلی موضوعی است که هر سال تکرار می‌شود و با شروع فصل سرد گسترش پیدا می­‌کند، چنانچه به طور معمول انتظار می‌رود در یک فصل آنفلوانزا حدود ۲۰ درصد مردم جامعه مبتلا شوند. به گفته وی، ویروس آنفلوانزا پیش‌بینی ناپذیر، مدام در حال تغییر و هر سال ممکن است متفاوت از سال گذشته باشد، زمانی که شدت بیماری‌زایی ویروس بیشتر باشد تعداد افراد مبتلا و تعداد کسانی که به بیماری با شدت بیشتر یا بیماری طولانی‌تری مبتلا می‌شوند هم افزایش می‌یابد اما اگر کسی نکات بهداشتی را رعایت کند و به راه‌­های انتقال بیماری و پیشگیری آگاه باشد، احتمال ابتلای او به این بیماری کمتر می­‌شود و احتمال انتقال بیماری به اطرافیان و دیگران را هم کاهش می‌­دهد.

«حسین عرفانیان» رییس اداره مراقبت از بیماری‌­های واگیر وزارت بهداشت نیز همزمان با اپیدمی بیماری آنفلوانزا در پاییز ۱۳۹۸ به خبرنگار ایرنا گفته بود: همه موارد فوت ناشی از آنفلوانزا افرادی بودند که بیماری زمینه‌ای داشتند و اگر هم در بین آنان فردی بیماری زمینه‌ای نداشته، علت مرگ تاخیر در مراجعه به پزشک، خوددرمانی و استفاده از داروی کورتن بوده است. هیچ کشوری نمی‌تواند جلو ورود بیماری آنفلوانزا را بگیرد اما امسال با مشارکت مردم و اطلاع رسانی مناسب رسانه‌­ها و اقدامات وزارت بهداشت این بیماری به‌موقع و با حداقل خسارت و تلفات کنترل شد و اگر این اقدامات نبود، حتما با موارد ابتلا و مرگ بیشتر این بیماری مواجه می­‌شدیم.

از آنجا که برای بسیاری از بیماری‌­های ویروسی داروی خاصی وجود ندارد و درمان‌­ها صرفا در راستای کم کردن علائم و عوارض بیماری است، بهترین راه کنترل آنها به گفته پزشکان و متخصصان، رعایت چند نکته کوتاه بهداشتی است. نظافت دست­‌ها را رعایت کنید،قبل از هرگونه خوردن و آشامیدن دست‌­ها را به دقت با آب و صابون بشویید و از دست دادن و روبوسی با افراد دارای علائم تنفسی، عطسه و سرفه بپرهیزید. درصورتی که دارای علائم تنفسی هستید حتما به پزشک مراجعه، هنگام حضور در مکان‌­های شلوغ یا در جمع خانواده از ماسک استفاده کنید و بدانید که مصرف مایعات کافی، میوه و سبزیجات تازه در این فصل به همراه خواب و استراحت کافی باعثکاهش ابتلا به بیماری می‌شود.

بیماران مزمن ریوی، قلبی، دیابتی، افراد مبتلا به سرطان­‌ها و بیماری­‌های زمینه‌­ای سیستم ایمنی، افراد مسن، کودکان زیر ۵ سال و زنان باردار گروه های آسیب پذیر در برابر بیماری های حاد تنفسی هستند و توصیه می‌­شود این افراد حتما نسبت به تزریق واکسن آنفلوانزا اقدام کنند.

خبرگزاری ایرنا با توجه به اهمیت این موضوع، اخبار مرتبط با آنفلوانزا را ذیل پرونده خبری پیش رو برای استفاده راحت‌تر مخاطبان تجمیع کرده است.

برچسب‌ها