تهران- ایرنا- معاون ورزش زنان وزارت ورزش و جوانان گفت: نایب رییسان زن فدراسیون‌های ورزشی در اساسنامه جدید توسط اعضای مجمع انتخاب می‌شوند و نایب رییسان هم با توانمندی و اثرگذاری در توسعه ورزش زنان باید تایید مجمع را اخذ کنند.

این بخشی از اظهارات «مهین فرهادی‌زاد» در گفت‌وگو با ایرنا است که در پاسخ به این پرسش که هنوز نایب رییسان زن باید از سوی رییسان فدراسیون‌های ورزشی  انتخاب شوند، مطرح شد.

وی افزود: در اساسنامه جدید انتخاب نایب رییسان همانند نایب رییسان مرد از سوی مجمع برگزیده خواهد شد و مجمع تشخیص می‌دهد که کدام گزینه می‌تواند در توسعه رشته ورزشی تاثیرگذار باشد. 

هیات وزیران ۱۴ مهرماه امسال اساسنامه جدید فدراسیون‌های ورزشی را بنا بر ضرورت انجام تغییرات و اصلاحات متناسب با شرایط امروز کشور و جهان، تصویب کرد.

معاون زیر ورزش و جوانان در پاسخ به پرسش دیگری که  زنان در مقطعی مسوول انجمن‌های ورزشی بودند قدرت بیشتری داشتند زیرا با ادغادم در فدراسیون‌های ورزشی مسوولیت آنها کمرنگ شده است، می‌گوید: در دوره‌ای پس از پیروزی انقلاب فضای ورزش زنان به گونه‌ای بود که با توجه به ملاحظات فرهنگی و اعتقادات دینی باید شرایطی فراهم می‌شد تا از بین همین مسوولان انجمن‌ها، زنان مربی، ورزشکار، داور و مدیر آموزش می‌دید تا به طور مستقیم مسوولیت ورزش زنان را برعهده می‌گرفتند. در آن مقطع در واقع ورزش زنان کار خود را با دفتر امور مشترک ورزش زنان شروع کرد و تا امروز به سطح معاونت ارتقاء یافت.

فرهادی زاد گفت: اما با ادغام انجمن‌ها در فدراسیون‌های ورزشی فعالیت در هر ۲ بخش دنبال می‌شد و باتوجه به ملاحظات فرهنگی مسوولان انجمن‌های ورزشی، نایب رییسان فدراسیون‌ها شدند. امروز همین نایب رییسان زن تلاش می‌کنند که زنان ورزشکار در عرصه‌های مختلف به روی سکو بروند. 

وی درباره اعتبارات کم ورزشی در بخش زنان، خاطر نشان کرد: اعتبارات در بخش قهرمانی و همگانی برای مردان و زنان است و برای فدراسیون‌های ورزشی تفاوتی ندارد، کسب سکو از ناحیه کدام ورزشکار زن و مرد باشد، بلکه آنها ملزم می‌شوند که برای موفقیت رشته ورزشی مورد نظر هزینه کنند. در اکثر مواقع هزینه‌هایی که برای زنان می‌شود بیش از ۵۰ درصد است.

ششمین بانوی سکاندار ورزش زنان وزارت ورزش زنان افزود: هرچند تعداد زیادی از فدراسیون‌ها صحنه حضور و ظهور قهرمان برای مردان به دلیل قدمت قهرمانی بوده  اما اکنون صحنه برای حضور هر ۲ قشر فراهم است و اعتبارات هم برای زنان و مردان ورزشکار هزینه می‌شود.

فرهادی‌زاد اظهار داشت: البته رییس و هیات رییسه فدراسیون‌ها هم به دنبال ارتقا جایگاه و سطح ورزش هستند که باید در این زمینه هزینه شود.

وی درباره کسب سهمیه‌های زنان ورزشکار در بازی‌های المپیک توکیو گفت: چهار سهمیه در رشته تیراندازی کسب شده است و امکان حضور ورزشکاران زن در رشته‌های دیگر وجود دارد. امیدوارم تعداد سهمیه‌ها بیشتر شود و با حضور در المپیک روی سکو هم بروند.