حسن ظفری روز سهشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: پس از بارندگی شدید فروردین ماه سال جاری و خسارت به واحدهای مسکونی کار ارزیابی و بررسی میزان خسارت توسط کارشناسان در ۲۷ شهر و ۹۹۰ روستای استان همدان انجام گرفت.
وی ادامه داد: در این ارزیابی ها مشخص شد که هشت هزار و ۹۳۹ واحد دچار خسارت کلی شدند که نیازمند تجدید بنا و احداث مجدد هستند که از این تعداد تا امروز ۶ هزار و ۶۸۴ متقاضی موفق به عقد قرارداد با سیستم بانکی شدند و یک هزار و ۵۵۵ واحد آماده بهره برداری است.
ظفری اظهار داشت: همچنین در این ارزیابی ها مشخص شد که ۹ هزار واحد نیازمند تعمیر است و اثاثیه منزل چهار هزار واحد نیز در زمان ریختن ساختمان از بین رفته بود.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان با بیان اینکه مصوبه ای برای بازسازی مناطق آسیب دیده اخذ شده، خاطرنشان کرد: در این مصوبات ۷۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای بازسازی، بهسازی و تعمیر واحدهای آسیب دیده تخصیص یافت که از این مبلغ ۵۱۵ میلیارد تومان در قالب تسهیلات بانکی یارانهای تعریف شده بود و ۲۰۰ میلیارد تومان نیز در قالب کمک بلاعوض احداث ، تعمیر و کمک هزینه اجاره مسکن ابلاغ شده است.
ظفری افزود: برای بازسازی و نوسازی مناطق آسیب دیده،۱۰ ستاد معین توسط بنیاد مسکن در استان تشکیل شد و کارگاهی به صورت شبانه روزی فعالیت خود را شروع کردند.
وی با بیان اینکه همدان دومین استان از نظر تخریب و میزان خسارت بر اثر بارندگی و سیل بود افزود: قرارگاه بازسازی همدان نسبت به سایر استانها شرایط مناسب تری در روند بازسازی دارد و این روند مرهون همکاری و همراهی همه لایه های موثر در بازسازی مناطق آسیب دیده است.
ظفری اضافه کرد: از مجموع ۱۸هزار و ۸۷۱ سهمیه تعمیری استان بیش از ۱۸ هزار و۱۵۸ فقره متقاضی به سیستم بانکی معرفی شدند که ۱۴ هزار و ۲۳۹ متقاضی موفق به عقد قرارداد با سیستم بانکی شدند و ۱۴ هزار و ۳۶ فقره موفق به دریافت کمک بلاعوض شدند.
مدیرکل بنیاد مسکن همدان با اشاره به صدور حواله رایگان هدیه رهبر معظم انقلاب که توسط بنیاد مستضعفان در اختیار استان قرار گرفته افزود: هفت هزار و ۳۵۷ فقره حواله صادر شده و به ازای هر واحد احداثی هشت تن سیمان رایگان در اختیار متقاضیان قرار گرفته است که ۷۳ هزار تن آن از کارخانه سیمان نهاوند و اکباتان تامین شده است.