پارلمان عراق قرار بود که امروز بعد از قرائت اولیه قانون انتخابات و قانون کمیسیون مستقل انتخابات در خصوص تصویب این دو قانون بحث برانگیز تصمیم گیری کند اما به دلایل نامعلومی جلسه را به وقت دیگری موکول کرد.
هیات رییسه پارلمان عراق بدون مشخص کردن جلسه بعدی، اعلام کرد که جلسه به وقت دیگری موکول شده است.
برخی رسانه های عراق پیشتر گزارش داده بودند که بعد از تقدیم استعفای نخست وزیر عراق، جریان های سیاسی بزرگ در پارلمان، از بیم اینکه تصویب قانون انتخابات و کمیسیون عالی مستقل منجر به انتخابات زودهنگام در کشور شود، در تصویب این دو قانون درنگ کرده اند.
رسانه های دیگر عراقی نیز علت تاخیر در تصویب این دو قانون را درخواست کمیته ویژه تدوین این دو قانون برای اخذ وقت بیشتر با هدف تدوین قوانینی که با اعتراض افکار عمومی مواجه نشود، عنوان کرده اند.
با وجود این، عموم رسانه ها و کارشناسان معتقدند که تاخیر در تصویب این دو قانون، بیش از پیش باعث ازدیاد خشم و نارضایتی عمومی و متشنج شدن بیشتر شرایط در عراق می شود.
به باور معترضین ، قانون سابق انتخابات فضا را فقط برای ورود احزاب بزرگ به پارلمان فراهم می کرد و به افراد مستقل و احزاب کوچک اجازه پیروزی در انتخابات نمی داد اما قانون جدید این نقیصه را تا حد زیادی بر طرف کرده است.
از طرفی کمیسیون عالی مستقل انتخابات در عراق در طول ۱۶ سال گذشته به جانبداری از احزاب بزرگ حاکم و عدم استقلال متهم بوده، برهمین اساس مرجعیت عالی دینی و تظاهرکنندگان یکی از راه های عبور از بحران را ایجاد کمیسیون مستقل انتخابات متشکل از قضات معرفی شده از شورای عالی قضایی (عالی ترین مرجع قضایی عراق) می دانند.
انتخابات اخیر پارلمانی عراق در اردیبهشت ماه ۹۷ به دلیل اعتراض و ناخرسندی عمومی، با کمترین استقبال مواجه شد .کمیسیون عالی مستقل انتخابات میزان مشارکت را در حدود ۴۸ درصد عنوان کرد و برخی از کارشناسان تعداد مشارکت کنندگان را بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اعلام کردند . همین امر اعتراضات عمومی را از روند انتخابات و تشکیل پارلمان و دولت به دنبال داشته است.