زاهدان- ایرنا- معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: فوت پنج نفر با علائم حاد و عفونت شدید تنفسی تاکنون در محدوده این دانشگاه ثبت شده که وجود عفونت آنفلوآنزا در یک نفر از این افراد به طور قطع به اثبات رسیده است.

دکتر سید مهدی طباطبایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: بیش از ۷۵۰ بیمار در سیستان و بلوچستان  از ابتدای آذرماه تا کنون با علائم آنفلوآنزا به بیمارستان بوعلی زاهدان مراجعه کرده اند.
وی ادامه داد: آنفلوآنزایی که امسال شایع شده است علاوه بر زودهنگام بودن، علائم شدیدتری را نیز نشان می دهد و میزان مرگ و میر آن نیز به طور محسوس از ویروس هاس قبلی بیشتر است به طوری که تا کنون فوت ۵ نفر با علائم حاد و عفونت شدید تنفسی ثبت شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به اینکه به اعتقاد برخی از متخصصان عفونی هنوز هم برای تزریق واکسن آنفلوآنزا به‌ویژه برای گروه‌های آسیب‌پذیر از جمله زنان باردار و افراد بالای ۶۵ سال و مبتلا به بیماری‌های مزمن فرصت است گفت: قدرت ایمنی سازی این واکسن معمولا ۲ هفته بعد از تزریق به حداکثر میزان ممکن می رسد.
دکتر طباطبائی افزود: از آنجایی که هم اینک در اوج همه‌گیری آنفلوآنزا قرار داریم و این همه‌گیری حداقل تا سه هفته آینده ادامه خواهد داشت از والدین درخواست می شود تا  ضمن اینکه  به فرزندان خود توصیه می کنند تا در مدرسه به طور مرتب اقدام به شستشوی دست‌هایشان می کنند درصورت بروز علائم از رفتن آنها به مراکز آموزشی جلوگیری کنند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان رعایت اصل خود مراقبتی و اصول بهداشتی را مهمترین راهکار در پیشگیری از آنفلوانزا عنوان کرد و افزود: آنفلوانزا یک بیماری عفونی است که سیستم تنفسی را تحت تاثیر قرار می دهد و می تواند باعث ایجاد بیماری خفیف تا شدید و حتی در برخی موارد منجر به مرگ شود.

 دکتر طباطبایی افزود: ویروس بیماری آنفلوآنزا در چهار نوع A،  B ،C و D است و بیشتر همه‌گیری‌ها در نوع A زیرگونه های H۱N۱ رخ می دهد.
وی با اشاره به اهمیت مراقبت بیماری آنفلوانزا نیز گفت: غیر قابل پیش بینی بودن وقوع اپیدمی آنفلوانزا، سرعت انتشار بسیار بالا و بالا بودن عوارض مرگ و میر بویژه در گروههای در معرض خطر از اهمیت مراقبت بیماری آنفلوانزا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان بیان کرد: دوره کمون بیماری آنفلوانزا معمولا بین یک تا سه روز است و دوره سرایت آنفلوانزا نیز از یک روز قبل از بروز علایم تا هفت روز بعد از آن به طورکلی از پنج تا ۱۰ روز متغیراست و این دوره در کودکان زیر پنج سال و بیماران و افراد مسن با ضعف ایمنی طولانی‌تر می‌شود.
وی با اشاره به این که سرایت این بیماری به ۲ روش مستقیم و غیر مستقیم انجام می شود گفت: در تماس مستقیم قطرات تنفسی شخص به شخص که تا فاصله حدود یک تا ۲ متری پرتاب می‌شوند می‌تواند عفونت را به اطرافیان منتقل کند.

طباطبایی افزود: در تماس غیر مستقیم ویروس آنفلوآنزا ممکن است ساعتها در شرایط سرد و رطوبت کم در محیط خارج زنده بماند و تماس دست با سطوح یا اشیاء آلوده به این قطرات و سپس با زدن دست آلوده به چشم ، بینی و دهان این عفونت انتقال یابد.