شیراز- ایرنا- سی‌وچهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور با عنوان " گام دوم انقلاب در پرتو انقلاب " به میزبانی دانشگاه آزاد شیراز سه‌شنبه دوازدهم آذر ۹۸ آغاز به کار کرد.

استاندار فارس در آیین گشایش این جشنواره عنوان کرد: میزبانی از جشنواره قرآن و عترت و آشنایان با کلام وحی افتخاری برای استان فارس است.

عنایت‌الله رحیمی با بیان اینکه انس با قرآن جنبه‌های متفاوتی دارد، ابراز داشت:  جنبه هدایتی قرآن، جنبه بسیار برجسته‌ای است که انسان را به استوارترین راه به مقصد هدایت می‌کند و در تفسیر آیات متعدد قرآن کریم به این موضوع دست پیدا می‌کنیم.
استاندار فارس اضافه کرد: هر کس طالب هدایت و رستگاری است باید به حبل المتین چنگ زند و با آن مأنوس شود،‌ خواننده قرآن و آموزش‌دهنده آن اعمال با فضیلت انجام می‌دهند که این موضوع در احکام عبادی اسلام جایگاه ویژه‌ای به خود اختصاص داده است.
رحیمی با بیان اینکه تهذیب نفس گام نخست انس با قرآن است، اظهار داشت: واژه انس یعنی خو گرفتن و آرام یافتن به چیزی، همدم بودن و ارتباطی فراتر از رابطه ای معمولی داشتن و یقیناً قرائت و حفظ و تفسیر قرآن این رابطه را پدید می‌آورد.
وی توسل به قرآن و آشنایی با آن را موجب بصیرت‌افزایی دانست و بیان داشت: ارتباط با قرآن به بصیرت انسان می افزاید و خودبینی را از بین می‌برد.
استاندار فارس با اشاره به اینکه نیاز امروز و فردای جامعه توسل به قرآن است، گفت: هرچه که داریم از قرآن است و اگر بر مبنای اصولی که قرآن کریم بیان می‌کند، حرکت کنیم زندگی آینده ما در این دنیا و هم آن دنیا تأمین می‌شود.

لزوم شناخت بیماری‌های نفسانی 

امام جمعه شیراز و نماینده ولی فقیه در استان فارس در این مراسم عنوان کرد: یکی از مسائل مهم امروز کشور که دانشگاهیان و دانشجویان باید به آن بپردازند، شناخت بیماری های نفسانی است.
آیت‌الله لطف‌الله دژکام ابراز داشت: در دانشگاه‌های ما علم ترجمه‌ای جای علم اجتماعی را گرفته است. دردهایی که در جامعه علمی به آن مبتلا هستیم، باید در محضر قرآن کریم مطرح شود و دوا بگیرد زیرا قرآن برای این چیزها شفاست و هرچه از رسمیت دادن به خودمان و قرآن‌مان فاصله بگیریم، مشکلمان حل نمی‌شود.
وی ابراز داشت: برگزاری مسابقات قرآن مقدمه‌ای برای پرداختن به مسأله اصلی یعنی شناخت مشکلات است.
نماینده ولی فقیه در استان فارس اظهار داشت: رویکردی علمی و قوی در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها برای اینکه پاسخ مشکلات خود را از قرآن بگیریم مشاهده نمی‌کنیم.
وی اضافه کرد: جشنواره چهلم قرآن و عترت دانشجویان باید به این بلوغ برسد و به سمتی برود که به شفای مشکل بپردازیم و در جلسات و همایش‌های قرآنی پاسخ بگیریم البته هنوز ۶ همایش دیگر باید برگزار شود تا به آن برسیم ولی باید جهت‌گیری را مشخص کنیم.
آیت‌الله دژکام بیان داشت: شفا در قرآن است اما قرآن شفا را به مؤمنان عطا می‌کند یعنی باور به اینکه پاسخ مسئله در قرآن یافت می‌شود را باید در خود بررسی کنیم و آیا هنوز به نظرمان می‌رسد که درمان دردمان در جای دیگری است یا در قرآن است؟
وی بیان کرد: مشکلی که جامعه ما باز هم با آن مواجه است، این است که ما قرآن را می‌خوانیم برای تبرک و درمان را در جای دیگری جست‌وجو می‌کنیم و این‌ها یعنی ایمان و باورمان باور واقعی نیست.
آیت‌الله دژکام با بیان اینکه مطابق با فرهنگ خودمان می‌توانیم به پاسخگویی مسائل اجتماعی بپردازیم، گفت: اگر کسی ظالم و کافر باشد و قرآن را باور نداشته باشد، نمی‌توانیم بگوییم که قرآن برای او مفید خواهد شد. 
قائم مقام دبیر سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور  نیز در این آیین گفت: این جشنواره محصول ۱۵ ماه تلاش بیش از یک میلیون نفر از قرآنیان دانشگاهی کشور است.
عبدالمجید طالب‌تاش با بیان اینکه در خرداد ۹۸ مسابقات درون دانشگاهی در سطح دانشگاه‌های کشور برگزار شد، گفت: هر دانشگاهی برگزیده‌های مسابقات خود را به سی و چهارمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان به دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان میزبان این دوره از جشنواره معرفی کرد.
رئیس پژوهشکده قرآن و عترت دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه این جشنواره در بخش‌های کتبی و معارفی، هنری، ادبی و پژوهشی و همچنین بخش شفاهی است، اظهار کرد: آزمون معارفی به‌صورت کتبی در ۹ استان کشور اجرا شد که ۲۴۰ نفر از دانشجویان سراسر کشور در آن شرکت داشتند و در نهایت ۲۷ نفر به عنوان برگزیده انتخاب شدند. در بخش هنری، ادبی و پژوهشی نیز ۶۴۰ اثر به دبیرخانه جشنواره به میزبانی شیراز ارسال شد و در نهایت ۴۸ اثر به عنوان برگزیده انتخاب شدند و در این جلسه از برگزیدگان این بخش‌ها تجلیل به عمل خواهد آمد.
وی با اشاره به اینکه در شیراز مسابقات بخش شفاهی در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، اذان، دعاخوانی، تواشیح و حفظ قرآن برگزار می‌شود،‌ گفت: مسابقات بخش شفاهی از صبح امروز آغاز شد و تا فردا شب ادامه خواهد داشت و در مراسم اختتامیه جشنواره که در حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) برگزار خواهند شد، برگزیدگان معرفی و تجلیل خواهند شد.

جشنواره دانشجویی قرآن تا ۱۴ آذرماه ادامه دارد.