حسین اردلان روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در راستای سیاست ستاد رفع موانع تولید شهرستان که از ابتدای سال جاری با توجه به شعار سال تشکیل شد، توانستیم ۱۸ واحد غیرفعال را فعال کنیم که دو واحد آن مربوط به صنایع تبدیلی، ۸ واحد مربوط به امور دام، ۴ واحد مربوط به طیور و ۴ واحد مربوط به شیلات بوده است.
وی با بیان اینکه یکی از سیاست های وزارت جهادکشاورزی، سازمان جهاد کشاورزی و تبع آن مدیریت جهاد کشاورزی دماوند تقویت بخش کشاورزی به سمت کشت گلخانه ای است، خاطرنشان کرد: این روش کشت هم از لحاظ صرفه جوی در مصرف آب و هم از لحاظ افزایش عملکرد موجب بهره وری بهتر می شود.
این مقام مسئول گفت: از ابتدای سال تاکنون ۴.۲ دهم هکتار احداث گلخانه در شهرستان انجام و حدود ۵ هکتار نیز پروانه بهره برداری برای کسانی که متقاضی ایجاد گلخانه بودند، صادر شده است و هدف جهاد کشاورزی شهرستان تا پایان سال حدود ۱۰ هکتار می باشد.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دماوند یکی از فعالیت های مهم این نهاد در را بخش شیلات، پرورش ماهی قزل آلا در دماوند دانست و تصریح کرد: با توجه به کیفیت منابع آبی که در شهرستان وجود دارد در این زمینه موفق بوده ایم بطوری که هم اکنون ۲۰ واحد تولید در منطقه داریم که حدود ۱۲ واحد آن فعال می باشد و سالانه ۱۴۰۰تن ماهی تولید می شود.
اردلان همچنین به تولید ۱۸۰هزار تن محصول سیب درختی در شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت: این میزان تولید با توجه به بارش های اخیر، توصیه های کارشناسی و تلاش کشاورزان و باغداران صورت گرفته است.
وی ادامه داد: سیب دماوند به دلیل شرایط آب و هوایی منطقه از محصولی باکیفیت و مرغوب برخوردار است بطوری که در کشور جهان شناخته شده و حدود ۸۰ درصد آن صادراتی است؛ دماوند حدود ۲۰ رقم سیب تولید می کند که ۱۴ رقم آن تجاری است که البته لازم است در بخش صادرات بیشتر تلاش کرد.
این مقام مسئول افزود: امسال دو ماه قبل از برداشت سیب، در راستای فراهم سازی زمینه تسهیل صادرات با مکاتبات صورت گرفته با استان در تلاش هستیم بخش اعظمی از سیب منطقه که در سردخانه ها دپو شده، صادر کنیم.
مدیرجهاد کشاورزی دماوند همچنین در خصوص برداشت محصول گردو در این شهرستان نیز گفت: ۹۷۰ هکتار سطح زیر کاشت باغات گردو در شهرستان است که عملکرد متوسط ما در این بخش یک و نیم تن در هکتار و ۱۶۰۰ تن در کل سطح است که البته امسال ۲۰ درصد محصول دچار سرمازدگی شد.
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات این نهاد در حوزه ساخت و سازهای غیرمجاز، تصریح کرد: به استناد قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات، هر گونه ساخت و ساز غیر مجاز بدون اخذ مجوز از جهاد کشاورزی و کمیسیون تبصره ماده یک به غیر از موارد ضروری در اراضی کشاورزی و باغی ممنوع است و کشاورزان و باغداران قبل از هر گونه اقدامی باید استعلامات لازم را اخذ کنند.
وی ادامه داد: در این راستا جهاد کشاورزی شهرستان با هدف صیانت از اراضی کشاورزی و باغات، طی دو ماه اخیر با گشت هایی که از مناطق مختلف شهرستان صورت گرفته، حدود ۶۱۴ مورد اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی را انجام داده و کسانی که به صورت غیرمجاز ساخت و ساز نمودند، از طریق اخذ دستور دادستان تشکیل پرونده و شکایت صورت گرفت.
اردلان گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۲۴۰۰ مورد اعمال تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی صورت گرفته که این آمار چیزی حدود ۴ برابر سال ۹۶ و ۲.۶ دهم سال ۹۷ بوده است.