به گزارش خبرگزاری آناتولی، سازمان همکاری اسلامی با استعماری خواندن ساخت این شهرک جدید در الخلیل آن را به شدت محکوم کرد و افزود: این اقدام نقض آشکار قانون بین المللی و قطعنامه های سازمان ملل متحد در رابطه با پایان شهرک سازی در اراضی اشغالی محسوب می شود.
«نفتالی بنت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی یکشنبه گذشته از آغاز برنامه ریزی ها و اقدامات اولیه برای ساخت یک شهرک در قلب شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری خبر داد.
با ساخت واحدهای جدید در این منطقه تعداد شهرک نشین های الخلیل دو برابر و یک مسیر ویژه برای دسترسی یهودیان به "حرم ابراهیمی" (محل دفن ابراهیم نبی) مهیا خواهد شد.
کمیته میراث جهانی یونسکو در تیر ماه ۹۶ (جولای ۲۰۱۷) مسجد ابراهیمی را به عنوان میراث فرهنگی فلسطین به رسمیت شناخت و آن را ثبت جهانی کرد.
از سویی قرار است مغازه های قدیمی متعلق به فلسطینیان در بازار الخلیل که در حدود ۵۰ باب می باشد، تخریب و به جای آنها مراکز خرید جدید احداث شود؛ فلسطینیان از سال ۱۹۹۴ میلادی (۱۳۷۳) پس از بسته شدن بازار از سوی رژیم صهیونیستی حق استفاده از مغازه های خود را نداشتند.
بخش قدیمی شهر الخلیل از سال ۱۹۶۷ میلادی تحت کنترل اسرائیل است و در حدود ۴۰۰ یهودی در شهرک های غیرقانونی این منطقه ساکن هستند.
ساخت شهرک از سوی رژیم صهیونیستی در سرزمین های اشغالی یک موضوع قدیمی اما همیشگی در قضیه فلسطین محسوب می شود؛ بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از ۴۰۰ هزار نفر در شهرک های کرانه غربی رود اردن و ۲۰۰ هزار نفر دیگر نیز در شهرکهای موجود در قدس اشغالی زندگی می کنند.
رژیم صهیونیستی در جریان جنگ شش روزه در سال ۱۹۶۷ با کشورهای مصر، سوریه و اردن، مناطقی از جمله قدس شرقی و کرانه غربی رود اردن را به تصرف خود درآورد و بلافاصله ساخت شهرک در این مناطق را آغاز کرد.
شورای امنیت سازمان ملل متحد نیز در ماه دسامبر سال ۲۰۱۶(آذر ۹۵) از اسرائیل خواست برنامههای شهرک سازی در مناطق اشغالی را پایان دهد.
رژیم صهیونیستی تاکنون بارها با حمایت امریکا و استفاده از وتو این کشور در شورای امنیت سازمان ملل درخواست ها از سوی طرف های مختلف از جمله اتحادیه اروپا را برای پایان دادن به توسعه طلبی ها و جنایت های خود علیه مردم فلسطین را نادیده گرفته است.