به گزارش خبرگزاری د. پ. آ. آلمان، «آنه گرت کارن باوئر» وزیر دفاع آلمان که از دیروز به افغانستان رفته، پس از بازدید از وضعیت نظامیان آلمانی در مزار شریف، با مقامات آلمان نیز دیدار و گفتگو کرد.
وی در این سفر با اشاره به تصمیم دولت آلمان در تمدید ماموریت نظامیان این کشور در افغانستان با هدف آموزش نیروهای افغان گفت: بسیار در این مورد سخن گفته شده که ما کاری را آغاز کرده ایم و هنوز به پایان نرسیده، از این رو باید آن را ادامه دهیم.
کارن باوئر همچنین امروز (سه شنبه) در دیدار با «اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان در کابل تاکید کرد: ما معتقدیم که در مذاکرات صلح و توافقنامه پایانی، حتما باید سیاست گذاران و رهبران افغانستان حضور داشته باشند.
این در حالی است که مذاکرات مستقیم دولت آمریکا با طالبان منتقدان زیادی در داخل افغانستان دارد. با این حال «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا هفته گذشته در سفر غیرمنتظره خود به کابل از احتمال از سرگیری این مذاکرات که در ماه سپتامبر به حالت تعلیق درآمده، در آینده نزدیک خبر داد.
به گفته کارن باوئر هدف آلمان در کنار دولت افغانستان، ایجاد آینده ای امن، آزاد و مسالمت آمیز برای مردم این کشور است.
سفر «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا به افغانستان هرچند به گمانهزنیها در مورد ازسرگیری مذاکرات واشنگتن با گروه طالبان دامن زد اما همچنان پرسشهای زیادی وجود دارد که پاسخ آنها روشن نیست. ترامپ که کمتر از سه ماه پیش مذاکره با طالبان را متوقف کرد، اکنون با این سفر غیرمنتظره و اظهاراتی که در جمع نظامیان آمریکایی در کابل انجام داد، امیدهایی را برای از سرگیری این مذاکرات در آینده نزدیک ایجاد کرد.
در رابطه با این سفر خبرگزاری آلمان نوشت: پایان یافتن جنگ افغانستان که طولانیترین جنگ در تاریخ آمریکا به شمار میرود، در گرو مذاکره واشنگتن با طالبان است و توافق با شبهنظامیان میتواند به توقف جنگ و خروج نظامیان آمریکایی از این کشور منجر شود.
به این ترتیب، ترامپ میتواند عنوان پایاندهنده جنگی باشد که بسیاری از آن به عنوان «جنگ بیپایان» نام میبرند. هر چند این اتفاق در عراق و سوریه امکانپذیر نیست، اما دستکم شرایط افغانستان بهگونهای است که میتوان به چنین اقدامی امیدوار بود.
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۶
تهران- ایرنا- وزیر دفاع آلمان در دیدار با رئیس جمهوری افغانستان خواهان نقش آفرینی دولت افغانستان در مذاکرات صلح طالبان با آمریکا شد.