اصغر امیرنیا روز چهارشنبه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: هفته های قرآن و عترت از سال ۹۴ به همت معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در استان های مختلف برگزار شده تا علاوه بر شناسایی و معرفی استعدادها و دستاوردها ی فرهنگ قرآنی در سراسر کشور، بتوانیم میزان توانمندی استان ها را برای هم افزایی مشارکت دستگاه ها و نهادها بسنجیم.
وی افزود: در این زمینه نهادهای مردمی و موسسات فرهنگی قرآنی و هنری نیز در برپایی هفته های قرآن و عترت همکاری می کنند تا جهت دهی و دستیابی به جریان سازی قرآنی و همچنین توسعه کیفی و کمی فعالیت های فرهنگی و تبلیغی در استان ها صورت گیرد.
امیرنیا یکی دیگر از اهداف برگزاری هفته های قرآن و عترت را تشویق و هدایت اصحاب فرهنگ و هنر برای رشد و ارتقای فرهنگ عمومی ذیل فرهنگ متعالی قرآن و عترت دانست و از رونمایی و انتشار جداگانه پوسترها و فراخوان های هفته های قرآن و عترت سال ۹۸ در استان های آذربایجان غربی، مرکزی، سیستان و بلوچستان و اصفهان خبر داد.
وی اضافه کرد: هفته های قرآن و عترت در قالب ارائه آثاری در ۱۸ رشته و چند جشنواره فرهنگی و هنری برنامه ریزی شده اند و رشته هایی؛ همچون هنرهای تجسمی، صنایع دستی، امور ادبی و هنرهای سینمایی و نمایشی در این هفته ها برگزار می شود. برپایی مسابقات حفظ و تلاوت قرآنی، آوا و نغمات دینی همچنین محافل انس و یادوارههای شهدای قرآنی باعث می شود تا ترویج اینگونه فعالیت ها به رونق غنای فرهنگ قرآنی در هر استان منجر شود.
امیرنیا با اشاره به سابقه برگزاری هفته های قرآن و عترت در سال های گذشته گفت: در سال ۹۴ هفته های قرآن و عترت در هفت استان، سال ۹۵ در ۱۱ استان، سال ۹۶ در هشت استان، سال ۹۷ در هفت استان و امسال در هشت استان برگزار خواهد شد.
وی پرداختن به موضوع هایی همچون شعار سال، اقتصاد مقاومتی و بیانیه گام دوم انقلاب را از ویژگی های هفته های قرآن و عترت امسال دانست و اعلام کرد: استان سیستان و بلوچستان برای سومین بار و استان های مرکزی و کهگیلویه و بویر احمد برای دومین بار هفته های قرآن و عترت را برگزار می کند و در استان اصفهان برای اولین بار برپا می شود.
امیرنیا زمان برگزاری اختتامیه هفته های قرآن و عترت را بهمن ماه اعلام کرد و افزود: آثار و محصولات تولیدی استان ها که در هفته های قرآن و عترت ارائه برگزیده می شود، در جشنواره آیات شرکت داده می کنند.