سردار محمدحسین سپهر در همایش حقوقدانان بسیج و بسیج حقوقدانان که با حضور حقوقدانان بسیجی چهارشنبه در محل مجلس شورای اسلامی سابق برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی و پیروزی آن و تحقق فرآیند انقلاب اسلامی، ساخت دولت، جامعه و تمدن اسلامی بدون حضور فراگیر مردم ممکن نیست.
وی با اشاره به مسائل عمده کشور در عرصههای مختلف افزود: بحران آب، فساد، ناکارآمدی عملکردها، فرسایش سرمایه و اعتماد اجتماعی، انباشت نارضایتیها و... از عمدهترین مسائلی است که در پژوهشهای صورت گرفته از نخبگان کشور به دست آمده است.
جانشین سازمان بسیج تصریح کرد: در بسیج حقوقدانان مساله را بشناسیم و راه نو تولید کنیم؛ تا مردم پای حل مسائل در دستگاهها نباشند با روشها و شیوههای جاری امکان جهش و حرکت عقلانی برای تحقق گام دوم انقلاب میسر نیست. باید به مردم نقش دهیم. توجه به مسائل با حضور مردم امکان برون رفت از مشکلات را فراهم می کند.
سپهر تصریح کرد: ایران در بخش امنیت و دفاع از قدرتهای جهان اسلام است و این امر نه به واسطه داشتن سلاحهای نظامی بلکه با پشتوانه مردم میسر شده است. مردم پای این نظام ایستادهاند و این بزرگترین مولفه قدرت کشور است.
وی با اشاره به ناآرامیهای اخیر کشور گفت: ناآرامیها بیشر ریشه امنیتی، اقتصادی و فرهنگی دارند و حقوقدانان باید مردم را با حقوق خود. حقوق شهروندی، حقوق حکمرانی و حاکمیت آشنا کنند.
سپهر با اشاره به اهمیت بسیج از منظر امام و رهبری انقلاب گفت: ایین ساختار و سازمان در دنیا بی نظیر است و در هیچ جای دنیا چنین سازمان مردم نهاد عمومی که متکی به حاکمیت باشد، وجود ندارد. سازمان بسیج مستضعفین تحت فرماندهی ولی امر مسلمین و قرار دارد و بر اساس منویات انقلاب فکر، طراحی و عمل کرده و به مردم خدمت میکنند.
وی با بیان اینکه ما در کنار مردم هستیم اگر بخواهیم در عرصههای مختلف نظام اسلامی حضور داشته باشیم این موضوع با نقش آفرینی مردم محقق میشوم، ادامه داد: اگر بخواهیم در عرصه ها مختلف نظام اسلامی را یاری کنیم، باید با نقش آفرینی مردم میسر شود، یکی از ضعف های کشور کم نقشی حضور نخبگان در عرصه های حکمرانی و حاکمیتی و حل مسائل مردم است.
سپهر تاکید کرد: هر جا مردم حضور پر رنگ و قوی داشته و همراه با نخبگان بودهاند موفقیتهای بزرگی شکل گرفته، اما حضور کمرنگ آنها نیز باعث ناکامی میشود. بسیج افتخار دارد به عنوان حزب انقلاب اسلامی درساز و کار و نقش آفرینی مردم فکر، طراحی، تلاش و عمل کند و به نتیجه و برسد.
جانشین سازمان بسیج در ادامه با شاره به ماموریت های بسیج در ارتباط با قوای تقنینی و قضایی کشور ادامه داد: میدان داری و نقش آفرینی در حوزه اقتدار ملی، ایستادگی سیاسی و فرهنگی، هویت های ریشه دار و دینی، حق محوری و عدالت گرایی، گره گشایی از مسائل انقلاب، نظام، مردم و مستضعفین، رفع فقر، فساد، تبعیض، بی عدالتی، مبارزه جدی با رانت خواری و ویژه خواری از مهمترین این ماموریتها است.
وی با بیان اینکه اندیشهپردازی و کار تئوری در زمینه مسائل اسلام ونظام به عنوان دیگر ماموریت بسیج گفت: یکی از وظایف مهم بسیج این است که باید تابع نیازهای انقلاب باشیم و بسیج باید دارای ابتکار عمل و تضمین کننده آینده کشور باشد و دیگران را به آینده امیدوار کند. بسیج نظامی و دولتی نیست و نهاد مردمی و موسسه و حزب انقلاب اسلامی است. دستگاههای تقنینی و قضایی باید در تحقق آرمانهای نظام نقش آفرین باشند و نقش خود را در برقراری عدالت و رفع فقر ایفا کنند.
جانشین سازمان بسیج با تاکید بر ضرورت ایجاد علدالت و مبارزه با فساد، ادامه داد: یکی از مسائل مردمی که اعتراض و اعتراض قانونی میکنند وجود فقر، تبعیض و فساد است. اگر گناه، فساد و ویژه خواری در هر کشوری باشد آن کشور ساقط و زیر و رو خواهد شد و به آرمانهای خود نخواهد رسید.
وی حق طلبی، حق خواهی و مبارزه با فساد را بزرگترین خواسته امروز بسیج عنوان کرد و افزود: در پایشی که سال ۹۷ از ۲۰۰ تن از نخبگان کشور در عرصه های مختلف به عمل آمد، آنها فساد و تقلب علمی، گسترش افشاگری درز اطلاعات شخصی و حاکمیتی، رشد اخبار جعلی، فقر و نابرابری، فساد و تبعیض، فرسایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی، افول اخلاق عمومی، ناکارآمدی نظام قضایی، برقراری حقوق اساسی و حقوق شهروندی، قاچاق و فربهی اقتصاد و سوء مصرف مواد مخدر از مسائل مهم کشور برشمردند.
وی با اشاره به نقش آفرینی مردم و بسیج در عرصه های مختلف، گفت: سال گذشته وزیر دادگستری از بسیج خواست که برای مبارزه با گرانفروشی کمک کند. ما به میدان آمدیم و جلوی حجم زیادی از کالاهای قاچاق که انبار شده بود و ذخایر خلاف قانون برخی افراد را گرفتیم. ما با حضور میدانی کمک کردیم؛ امروز هم آمادگی خود را برای حضور در تمامی عرصهها اعلام می کنیم.
سپهر همچنین با اشاره به پایگاه های بسیج مردمی در کشور گفت: ما در ۱۵۰هزار نقطه کشور پایگاه، کانون و مرکز داریم، ما حاضر هستیم چشم بینای نظام اسلامی در همه عرصهها باشیم و زشتیها، پلشتیها، مشکلات و موانع شهرها را ارائه دهیم. ۷۰۰ کانون تولید فکر، علم، دانش و پژوهش داریم که ماز طریق آن مسائل کشور را مبتنی بر راه حلهای آن و استفاده از ظرفیتها قابل شناسایی هستند.