شیراز- ایرنا- مقامات امنیتی و انتظامی فارس در جلسه شورای فرهنگ عمومی این استان فضای مجازی را عامل اصلی جهت‌دهی به اغتشاشات اخیر در شیراز عنوان کردند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس چهارشنبه ۱۳ آذر در این جلسه همچنین عنوان کرد: در اتفاقات اخیر قطع اینترنت باعث ایجاد آرامش در بسیاری از حوزه‌ها شد.

به دنبال تغییر نظام پرداخت یارانه به بنزین و اصلاح قیمت آن، گروه‌هایی از مردم در اعتراض به این موضوع تجمع‌های خیابانی برگزار کردند. این تجمع‌ها در برخی مناطق کشور از جمله در استان فارس با سوءاستفاده اغتشاشگران آموزش دیده، به خشونت کشیده شد، موضوعی که در جلسه شورای فرهنگ عمومی این استان  مورد بررسی قرار گرفت و ضمن آن،  معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری عنوان کرد: عمده موارد و مشکلات برخاسته از اتفاقات اخیر برای دستگاه‌های اجرایی و دیگر نهادها نشأت گرفته از فضای مجازی بود.

سید احمد احمدی‌زاده همچنین فضای مجازی را دغدغه‌ای برای خانواده‌ها دانست و عنوان کرد: عدم مدیریت فضای مجازی و رها شدن این فضا موجب نگرانی اصلی خانواده‌هاست.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس از شورای فرهنگ عمومی درخواست کرد دغدغه‌های موجود را در این باره در قالب ساماندهی محتوای مطالب این حوزه به سرانجام برساند.

احمدی زاده  با اشاره به انتخابات پیش‌ِ رو بیان کرد: در فضای مجازی تهمت، افترا و بداخلاقی‌هایی وجود دارد که بر مشارکت مردم در انتخابات تاثیرگذار است؛ از همین رو فضای مجازی موضوع مهمی برای کل نظام است.

وی عنوان کرد: در استان فارس به تبع شرایطی که با آن مواجه هستیم، ساماندهی فضای مجازی اهمیت دارد؛ همچنین بسیاری از موضوعات مرتبط با آسیب‌های خانواده نشات گرفته از فضای مجازی است.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه ایجاد دبیرخانه مناسبی در حوزه فضای مجازی ضروری است، خواستار ایجاد این دبیرخانه با نظارت شورای فرهنگ عمومی استان شد.
 

۸۵ درصد مطالب فضای مجازی درباره درگیری‌های شیراز دروغ است

فرمانده انتظامی فارس نیز در این جلسه ابراز داشت: رسانه‌ها چه به‌صورت مجازی و چه چاپی فرصت به‌شمار می‌روند؛ اما حریف در حال حاضر فضای مجازی را با دروغ در دست گرفته است.

سردار سرتیپ دوم رهام‌بخش حبیبی با اشاره به نقش فضای مجازی در ناآرامی‌های اخیر شیراز گفت: ۸۵ درصد مطالب مطرح شده دررابطه با درگیری‌های شیراز دروغ است؛ اما آنقدر تکرار شده که به ذهن مردم رفته است.

رییس پلیس فارس با تاکید بر ضرورت انجام کار تبلیغاتی در حوزه فضای مجازی اظهار داشت: پیش از هر اقدامی باید دست به کار برنامه‌سازی شویم.

فضای مجازی و معضلات آن در خانواده 

جبیبی با اشاره به این که فضای مجازی به جای اینکه آرامش خانواده‌ها را بر هم بزند ضروری است که به فرصتی برای آرامش بخشی بدل شود، از ظرفیت‌های پلیس فتا در عرصه فضای مجازی سخن گفت و بیان کرد: فضای مجازی برخی خانواده‌ها را متلاشی کرده و بسیاری از بزه ها در این فضا صورت می‌گیرد.

وی  عنوان کرد: شاید برخی خانواده‌ها هنوز درگیر مشکلات فضای مجازی نشده‌ باشند، اما اگر به آن مجال دهیم همه خانواده‌ها را درگیر خواهد کرد.

وی ابراز داشت: رسانه‌ها چه به‌صورت مجازی و چه چاپی فرصت به‌شمار می‌روند؛ اما حریف در حال حاضر فضای مجازی را با دروغ در دست گرفته است.

بیل مکانیکی و بیل دستی 

رییس کل دادگستری استان فارس نیز با اشاره به اهمیت حفظ بنیان‌های خانواده توسط همه دستگاه‌های مسئول، گفت:دشمن در فضای مجازی با بیل مکانیکی مطلب می‌ریزد، ما می‌خواهیم با بیل دستی جمع کنیم.

 حجت‌الاسلام سید کاظم موسوی ابراز داشت: قبح مسائل خانوادگی و جنسی در فضای مجازی از بین رفته است؛ از همین رو فضای مجازی باید بهتر ساماندهی شود.

وی افزود: در حوزه‌های خانوادگی و دانش‌آموزی در مرحله بحران هستیم. نوجوانان مخصوصا در سن بلوغ اطلاعات مناسبی ندارند و آن را از فضای مجازی دریافت می‌کنند.

رییس کل دادگستری فارس با اشاره به اینکه اولین علت طلاق در استان فارس قبلاً اعتیاد بود، گفت: در حال حاضر خیانت زوجین در رده اول، اعتیاد دوم و مسائل معیشتی و عدم آشنایی زوجین با مسایل ارتباطی هم در مراحل بعدی علل طلاق است.

وی با انتقاد از تجرد بسیاری از مشاوران و روانشناسان حوزه خانواده ابراز داشت: بسیاری از مشاوران مجرد هستند، آن‌ها نمی‌توانند در زمینه مسائل خانوادگی و زوجین قضاوت درستی داشته باشند، درنتیجه مشاوره‌ها صوری شده و نتیجه‌بخش نیست؛ همچنین آموزش‌های پیش از ازدواج مناسب نیست و اصل هم کفو بودن( مناسب و هم شان بودن) رعایت نمی‌شود.

موسوی گفت: باید با پالایش مشاوران افراد مجرد و غیر معتقد را حذف کرد و با بهره ‌گیری از افراد متاهل و مشاوران اسلامی ملاک را بر اصول دینی استوار ساخت؛ چراکه  طرح مصاحبت قرآنی در دادگاه‌های خانواده باعث سازش در ۴۵ درصد موارد شده است.