دکتر بابک نخستین روز چهارشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا با رد وجود موارد فوتی ابتلای به آنفلوآنزا در مراکز درمانی استان اردبیل افزود: برای آزمایشات تکمیلی و ویروسشناسی و نیز بررسی شیوع گونه خاص ویروس آنفلوانزا از این تعداد بیمار نمونهبرداری انجام شده است.
وی با اشاره به اثر عمیق بیماری برای مادران باردار و حساسیت درمانی و بهداشتی برای رسیدگی در این زمینه و با بیان این که هشت نفر از این مبتلایان مادران باردار بودند، اظهار کرد: تاکنون چهار نفر از این مادران از بیمارستان ترخیص شدهاند و از چهار مورد بستری دیگر نیز تنها حاد عمومی یک فرد مبتلا حاد گزارش شده است.
دکتر نخستین کارکنان مراکز درمانی و بهداشتی، افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف از جمله افراد بالای ۶۵۴ سال سن، بیماران دیابتی، بانوان باردار و کودکان از جمله افراد در معرض خطر در برابر بیماری آنفلوآنزا ذکر و اعلامکرد: برای ایمنسازی کارکنان مراکز درمانی ۲ هزار و ۲۰۰ عدد واکسن تهیه شده و در اختیار مراکز بهداشتی و درمانی قرار گرفته است.
وی از شهروندان خواست تا برای جلوگیری از ابتلا به این بیماری علاوه بر رعایت بهداشت فردی و میزان مراودات حضوری بویژه در فضاهای سربسته و اجتماعات، با تهیه واکسن آنفلوانزا از داروخانهها، خود را در برابر این بیماری ایمن کنند.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل همچنین از افراد مبتلا خواست تا با رعایت موازین بهداشتی از جمله شستن مکرر دستها، پرهیز از دست دادن و روبوسی و نیز استفاده از دستمال هنگام عطسه و سرفه از درگیر شدن افراد دیگر به این بیماری جلوگیری کنند.
وی اضافهکرد: بیماری آنفلوآنزا حدود یک هفته طول میکشد و با علایم شدیدتر از سرماخوردگی همراه بوده و از طریق استراحت کافی، مصرف مایعات فراوان و در موارد حاد از طریق بستری و درمان ضدویروسی قابل کنترل است ولی در صورت اپیدمی میتواند تا ۲۰ درصد از جمعیت را درگیر کند.
دکتر نخستین با تاکید بر لزوم آموزش به مردم بویژه رعایت موازین بهداشتی در مراکز پرازدحام از جمله مدارس و کلاس درس، به شهروندان توصیه کرد که فرد مبتلا، به مدت سه روز در منزل استراحت کرده و ارتباطات محدود و کمتری با اطرافیان داشته باشد.
وی اضافهکرد: برای پیشگیری از شیوع بیماری آنفلوآنزا در استان اقدامات اساسی به منظور حساسسازی و آمادگی سیستم بهداشتی و درمانی صورت گرفته که میتوان به برگزاری جلسات آموزشی برای کارکنان بهداشتی و درمانی برای حفظ آمادگی مقابله با بیماری، آموزش و اطلاعرسانی عموم مردم، تقویت همکاریهای درونبخشی و برونبخشی، تامین ملزومات نمونهبرداری، واکسن، دارو و وسایل حفاظت فردی اشاره کرد.
معاون امور بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اردبیل با بیان این که بیماری آنفلوآنزا یک بیماری تنفسی حاد واگیر و عامل آن ویروسهای آنفلوآنزا است، گفت: بیماری آنفلوآنزا در تمامی طول سال رخ میدهد ولی اغلب بیشترین زمان شیوع آن در ماههای سرد سال و اوج آن در زمستان است.
وی تب و لرز، سرفه، درد گلو، بیحالی، دردهای عضلانی و مفصلی، آب ریزش بینی و یا گرفتگی بینی را از مهمترین علایم بیماری آنفلوآنزا عنوان کرد و گفت: با توجه به شروع فصل سرما و احتمال شیوع بیماری آنفلوانزا، رعایت موازین بهداشتی برای جلوگیری از ابتلای به این بیماری ضروری است.
دکتر نخستین بیانکرد: ویروس آنفلوآنزا به طور عمده از طریق هوا و به شکل ذرات ریز تنفسی آلوده توسط سرفه و عطسه کردن فرد بیمار منتقل میشود.
وی به همه شهروندان توصیه کرد که با رعایت و انجام اقدامات پیشگیرانه از جمله پوشاندن دهان و بینی خود با دستمال هنگام عطسه و سرفه، شستشوی مرتب و مکرر دستها با آب و صابون، حفظ فاصله ۲ متری از سایر افراد در صورت مشاهده علائم ابتلا به آنفلوآنزا در خود و طرف مقابل، خودداری از دست دادن و روبوسی با دیگران هنگام بیماری، استراحت در منزل در صورت مشاهده علائم ابتلا به آنفلوآنزا و استفاده از مایعات گرم و خودداری از حضور در مدرسه، محل کار یا مکانهای پرجمعیت و مراجعه به نزدیکترین مراکز بهداشتی درمانی یا پزشک در صورت شدت علائم بیماری به مدیریت سلامتی خود و دیگران بپردازند.