کرمان - ایرنا - مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان با بیان اینکه کد ارتفاعی در پروژه صاروج پارس رعایت نشده است گفت: این سازمان از مواضع خود پایین نخواهد آمد و بدون تعارف اقدامات خود را انجام می‌دهیم و براساس قوانین رفتار خواهیم کرد.

فریدون فعالی عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: بین سرمایه گذار و میراث فرهگی کرمان در اجرای این طرح اختلاف سلیقه است و سعی کردیم که از طریق مذاکره مساله حل شود که موفق نبودیم و از راههای قانونی موضوع پیگیری می شود.

وی بیان اینکه در طرح صاروج پارس اتفاق جدیدی رخ نداده است تاکید کرد: موضع ما این است که یک طبقه از این پروژه به دلیل عبور از حریم محدوده تاریخی اطراف آن باید کم شود و همچنین ایرادهای اشغال سطح اجرای طرح نیز در فاز دوم برطرف شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان بیان کرد: در طرح تله کابین کرمان، مسیر آن خارج از حریم است و پروژه ساخت در بام نیز باید به تایید شورای فنی میراث فرهنگی در تهران برسد که هیچ گونه بلند مرتبه سازی نداریم.

وی گفت: نگاه ما این است که در چارچوب قوانین و ضوابط به سرمایه گذار کمک شود و نباید اجرای طرح فرسایشی دنبال شود.

واگذاری مرمت و بهره برداری برخی از بناهای تاریخی کرمان به بخش خصوصی

فعالی بیان کرد: برخی از بناهای که ارزش معماری دارند و ثبت ملی شده اند را در قالب کمیسیون ماده ۲۷ قانون به بخش خصوصی واگذار خواهیم کرد تا بخشی از مرمت‌ها در حوزه تاریخی از این طریق انجام شود.

وی افزود: یخدان انار، خانه ایرانمنش بافت، بخش‌هایی از ارگ تاریخی راین، کاروانسرای خانه سرخ سیرجان، خانه بهادر ملک بردسیر، سه عمارت در کنار شترگلوی ماهان و خانه نیک‌اندیش کرمان از جمله این بناهای تاریخی است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمان اظهار داشت: در قالب پروژه‌های تبصره ۱۹ مرمت خانه‌های دانایی، بانک توکلی، فخری راور، هروز راور، سهرج راور و قلعه انار در سال ۹۹ برای مرمت و بهره برداری به بخش خصوص واگذار می‌شوند.

وی گفت: تاکنون ۱۷۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان طرح  گردشگری به کمیته تسهیلات میراث فرهنگی در تهران معرفی شده است که ۱۴۷ میلیارد و ۴۰۰ میللیون تومان مصوبه گرفته و به بانک های عامل معرفی شده اند.

طرح ساماندهی اماکن گردشگری کرمان آماده شده است

فعالی با اشاره به ساماندهی باغ موزه هرندی کرمان بیان کرد: قسمتی از فضای این مجموعه با مشارکت بخش خصوصی به اقامتگاه گردشگری، رستوران و شربتخانه و نمایشگاه صنایع دستی  تبدیل می شود.

وی با بیان اینکه طرح ساماندهی موزه های کرمان تهیه شده است افزود: حمام زنانه گنجعلیخان کرمان به موره آداب و سنت های مردم کرمان تبدیل خواهد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمان تصریح کرد: خانه حاج آقا علی رفسنجان نیز با مذاکره با یکی از معین های اقتصادی منطقه به شهرداری رفسنجان برای بهره برداری واگذار می شود.

۵۰ درصد گردشگران خارجی کرمان از کویر لوت بازدید کردند

وی با بیان اینکه کویر لوت یکی از ظرفیت های گردشگری استان کرمان است افزود: ۵۰ درصد از گردشگرانی که به  استان سفر کرده اند از جاذبه های این منطقه بازدید کردند.

فعالی تصریح کرد:  بایداز این ظرفیت ثبت جهانی متناسب با شرایط استفاده کنیم که در همین راستا نیز در در برنامه های میراث بحث مطالعات حوزه کویر لوت و تعیین زون‌های تفرجی در قالب مناطق خدماتی را در آینده نزدیک ارایه خواهیم داد.

وی با اشاره به تخریب قسمتی از جاده نهبندان به شهداد در کویر لوت گفت: باید برای دسترسی آسان گردشگران به این منطقه بکر طبیعی، جاده کشی به کویر لوت را داشته باشیم اما  جاده کشی در داخل خود کویر لوت نخواهیم داشت بلکه راه دسترسی و انحرافی شنی خواهد بود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی تاکید کرد: انجمن دوستدار میراث فرهنگی به صورت واحد در کرمان شکل بگیرد و امادگی کامل برای حمایت و کمک از فعالان این حوزه را داریم.