با این وجود، کارشناسان میگویند رییس جمهوری روسیه میتواند از این محرومیت احتمالی نیز به سود خود بهره ببرد. اما چگونه؟ از طریق جلوه دادن این موضوع به عنوان تلاش هدفمند و سیاسی غرب به منظور تحقیر دوباره مسکو به قیمت تنبیه ورزشکاران این کشور.
کمیته اجرایی سازمان جهانی مبارزه با دوپینگ ۹ دسامبر در لوزان جلسهای برگزار میکند و در جریان آن توصیه محرومیت را مورد ارزیابی قرار خواهد داد؛ محرومیتی که روسیه را از رویدادهای ورزشی بزرگ از جمله المپیک ۲۰۲۰ توکیو و بازیهای زمستانی ۲۰۲۲ پکن حذف خواهد کرد.
یکی از هیاتهای بازنگری وادا مسکو را به دستکاری اطلاعات و دادههای تحویل داده شده به بازرسان متهم کرده است.
پوتین که ۲۰ سال در کرملین به سر میبرد، ورزش و سلامت فیزیکی را به یکی از نقاط قوت محبوبیت خود بدل کرده و به طور معمول در شبکههای تلویزیونی در حال شرکت در تمرینات و مبارزههای جودو یا هاکی روی یخ دیده میشود.
دولت وی منابع و بودجه عظیمی را برای میزبانی از بازیهای زمستانی ۲۰۱۴ سوچی اختصاص داد اما این بازیها با ادعاها مبنی بر رسوایی دوپینگ حمایت شده از سوی مسکو لکهدار شد.
ورزشکاران روس طی چند سال بعد از آن رسوایی، با زنجیرهای از محرومیتها مواجه و مجبور شدند در بازیهای زمستانی پیونگچانگ به عنوان ورزشکار بیطرف حضور پیدا کنند.
میزبانی موفقیتآمیز جام جهانی ۲۰۱۸ و همچنین عضویت مجدد سازمان مبارزه با دوپینگ روسیه در وادا، به نظر مسکو را در مسیر رستاخیر قرار داد اما اگر اتهامات دستکاری دادههای آزمایشگاه صحت داشته باشد، مقامات روسیه موفق شدهاند آتش رسوایی را بار دیگر شعلهور کنند.
«سرگئی مدودوف» استاد دانشگاه ارشد اقتصاد در مسکو، در فیسبوک خود نوشت: هراس من گام برداشتن به سوی فاجعه است، همه چیز خیلی فاحش و مشکوک انجام شد.
مشتاقان حریص ورزش در روسیه، رسوایی دوپینگی را به ادعاها مبنی بر سوء قصد به جان «سرگئی اسکریپال» جاسوس اسبق روس در انگلیس توسط مسکو و همچنین تکذیب تامین موشک برای جداییطلبان شرق اوکراین و سرنگون کردن پرواز MH۱۷ ، مقایسه میکنند.
روسیه در هر ۲ مورد با تکذیب شدید، انگشت اتهام را به سمت غربیها نشانه رفت.
اما مدودوف معتقد است که در این مورد، روسیه نمیتواند با یک لبخد مغرورانه از سوی پوتین قسر در برود و این فاجعه نسلی از ورزشکاران روسیه را از دنبال کردن رویاهایشان محروم خواهد کرد.
کارشناسان ورزشی بدنبال اعلام این محرومیت احتمالی، به شدت به مقامات روسیه تاخته و بسیاری دیگر بازرسان مسوول رسیدگی به اطلاعات آزمایشگاه را تبهکار خوانده و آنان را مقصر میدانند.
یکی از کارشناسان ورزش روسیه میگوید: مطمئنم مقامات ما هرگز نخواهند فهمید که خود را بیآبرو کرده و هرگز تقاضای بخشش نخواهند کرد. هیچگاه اسامی افرادی که مسوولیت این اتفاق را برعهده داشتند، نخواهیم دانست.
تحلیلگران همزمان گفتهاند که احتمال زیادی وجود ندارد که این بحران به شکلی جدی وجهه و محبوبیت شخصی پوتین را تحت تاثیر قرار دهد.
«آنجلیکا سیدوروا» ورزشکار ۲۶ ساله که در رشته پرش با نیزه فعالیت میکند و المپیک ۲۰۱۶ ریو را به دلیل رسوایی دوپینگ از دست داد، در اینستاگرام خود نوشت: به هیچ وجه دوست ندارم دومین المپیک متوالی را به این دلیل که یک سری افراد ناشناس و عجیب و غریب نمیتوانند کارشان را صادقانه انجام دهند، از دست بدهم.
«واسیلی آرتمیف» ستاره راگبی روسیه می گوید به ورزشکاران این کشور خیانت شده است و روسیه باید مدیریت کنونی ورزش خود را به اصطلاح کوبیده و از نو بسازد.