سنندج - ایرنا - ستاد ثبت‌نام داوطلبان یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره در روز چهارم فعالیت خود، بعد از چند ساعت سکوت و عدم مراجعه، نزدیک ظهر به جولانگاهی برای حضور اقشار مدعی و تحصیلکرده‌ای چون پزشک، استاد دانشگاه، دانشجو، کارمند و پیمانکار تبدیل شد.

چهارشنبه ۱۳ آذر چهارمین روز از مهلت یک هفته‌ایی ثبت‌نام داوطلبان انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، فرمانداری سنندج با سکوت معناداری همراه بود و تا ساعت ۱۲ ظهر، جز حضور سه نفر برای اطلاع از مدارک مورد نیاز، خبری از مراجعه داوطلبان نبود تا اینکه در ساعات پایانی ظهر، به ناگاه افرادی از قشرهای مختلف و تحصیلکرده برای ثبت‌نام در این مکان حاضر شدند.

اغلب داوطلبان، قشرهای تحصیلکرده و دانشگاهی بودند که دغدغه مشکلات مردم،  اشتغال و تورم را داشتند و از طریق انتخاب و حضور در مجلس می‌خواستند توان خود را محک بزنند و به نوعی از فرصت پیش آمده برای خدمت به مردم استفاده کرده و در راه بهبود وضعیت آنها گام بردارند.

اولویت کارم رفع بیکاری
اولین داوطلبی که امروز ثبت نامش نهایی شد، جوانی ۳۱ ساله، دارای شغل آزاد و دانشجوی دکترای زراعت دانشگاه آزاد اسلامی سنندج بود.
وی که در یک شرکت مهندسی کار می‌کند، اظهار داشت: در صورت تایید صلاحیت و انتخابم به عنوان نماینده مجلس، اولویت کاری خود را رفع بیکاری و مشکلات جوانان قرار می‌دهم و به اقتصاد روستانشینان نیز توجه خواهم کرد.

این جوان سنندجی حدود ۱۶ میلیون تومان برای تبلیغات کنار گذاشته که البته به گفته خودش، قرار است این مبلغ را به عنوان طلب از شرکت محل کارش دریافت کرده و سپس آن را در صورت تایید صلاحیت برای کار تبلیغ هزینه کند.

وی صداقت در کار را از جمله خصوصیات رفتاری خود عنوان کرد و یادآور شد: در صورت انتخاب به عنوان نماینده، تمام تلاش خود را برای برطرف کردن مشکلات و دغدغه‌های نسل جوان بکار می‌گیرم.

مصاحبه نمی‌کنم
دومین داوطلب ثبت‌نام شده اما چندان اهل گفت و گو نبود و با وجود اصرار خبرنگاران مستقر در ستاد انتخابات حاضر به مصاحبه نشد اما خیلی کوتاه خود را ۳۶ ساله، دانشجوی دکترای علوم سیاسی و مدرس دانشگاه معرفی کرد.

به خودم هم رای نمی‌دهم
نفر سوم اما اهل گفت و شنود و تا حدودی صحبت‌هایش البته ضد و نقیض بود. او ۳۲ ساله پیمانکار ادارات، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد منابع طبیعی بود و در جواب سوال خبرنگاران که چه هدفی از داوطلب شدن نمایندگی مجلس دارید؟ اظهار داشت: امیدوار نیستم رای بیاورم ولی حتی در صورت تایید صلاحیت به خودم هم رای نمی‌دهم.

وی با بیان اینکه اعتماد در جامعه وجود ندارد، افزود: من نیز اعتمادی به دولت و مجلس ندارم اما در صورت موفقیت در انتخابات مجلس، تلاش می‌کنم اعتماد بین مردم، دولت، مجلس و دیگر مسوولان را برگردانم.

این جوان سنندجی خط فکری خود را مستقل اما در عین حال اصولگراها را قبول داشت و اضافه کرد: با وجود فشار اقتصادی بر مردم اما معتقدم که گرانی باعث تلاش بیشتر مردم و توانایی آنان می‌شود، ضمن اینکه مردم زود خود را با شرایط تورم سازگار می‌کنند.

وی حاضر به اعلام میزان سرمایه‌ در نظر گرفته شده برای تبلیغ انتخاباتی‌اش نشد و گفت: در صورت تایید صلاحیت و برنده شدن در انتخابات، تلاش خود را در راستای رفع دغدغه‌های اصلی مردم که همان بیکاری و تورم است، به کار خواهم بست.

تایید صلاحیت می‌شوم
دیگر داوطلب حاضر در فرمانداری سنندج ۳۸ سال سن داشت و دارای مدرک کارشناسی ارشد حقوق و کارمند سازمان زندان‌ها بود.

وی برنامه اصلی کاری خود را در صورت تایید صلاحیت و پیروزی در انتخابات مجلس، رفع بیکاری و مشکل اشتغال جوانان اعلام کرد و گفت: به نظرم تایید صلاحیت می‌شوم و مشکلی از این لحاظ ندارم در ضمن فعلا برنامه‌ای برای تبلیغات ندارم.

پدرم هزینه تبلیغاتم را تامین می‌کند
پنجمین داوطلبی که روز چهارشنبه در ستاد انتخابات حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره ثبت‌نام کرد، از کاندیداهای دور قبلی انتخابات مجلس بود که دکترای مدیریت آموزشی داشت و اکنون کارمند استانداری کردستان است.

وی با بیان اینکه وابسته به هیچ جناح و جریان فکری نیستم، یادآور شد: اگر وابسته به جناح خاصی باشم، وادار به انجام کارهایی می‌شوم که نباید بشوم، پس در صورت راه یابی به مجلس مستقل و به دور از هیاهوی جناحی به مردم خدمت خواهم کرد، ضمن اینکه مجلس باید مقتدر و مردمی باشد.

او که معتقد است رای خوبی خواهد آورد، همچنانکه در دور قبلی انتخابات مجلس با یک روز تبلیغ، حدود هشت هزار رای جمع کرد، ادامه داد: پدرم کل پشتوانه مالی و زندگی من است و در صورت تایید صلاحیت،  هزینه تبلیغاتم را ایشان تقبل و تامین خواهد کرد.

با برنامه برای توسعه کردستان آمده‌ام
داوطلب دیگری که امروز ثبت‌نام کرد، فردی دارای تحصیلات دکترای برنامه‌ریزی شهری و تخصص برنامه‌ریزی توسعه منطقه‌ای بود که در دانشگاه‌های پیام‌نور، فرهنگیان و آزاد اسلامی سنندج تدریس می‌کند.

وی که در ۲ دوره قبلی مجلس نیز داوطلب شده است، هدفش را از شرکت در این دوره از انتخابات، رفع چالش‌های مختلف در بحث توسعه اعلام کرد و گفت: با توجه به تخصصی که دارم با برنامه برای توسعه کردستان آمده‌ام.

این استاد دانشگاه تاکید کرد: کردستان دارای ظرفیت، توانمندی‌ و شاخص‌های توسعه‌ قابل قبولی است که می‌تواند در توسعه ملی نقش داشته باشد اما از این پتانسیل‌ها به خوبی بهره گرفته نشده است.

او با بیان اینکه هدف خدمت به مردم است، اظهار داشت: بنده معتدل و میانه‌رو بوده و به هیچ جناح فکری وابسته نیستم ضمن اینکه در صورت تایید صلاحیت، هزینه آنچنانی نیز برای تبلیغ نمی‌کنم و جز رساندن صدایم به گوش مردم، عقیده زیادی به هزینه برای تبلیغات ندارم.

ادارات باید از افراد غیرمتخصص پاکسازی شوند
هفتمین داوطلب ثبت‌نام کننده در حوزه انتخابیه سنندج، یکی از پزشکان شناخته شده و متخصص پوست، مو و زیبایی شهر است که به شدت از عملکرد مدیران کنونی انتقاد داشت و گفت: اعتقاد دارم که تمام ادارات کردستان باید از افراد غیرمتخصص پاکسازی شوند.

وی با بیان اینکه مدیران حال حاضر باید کامیونی برکنار شوند، اضافه کرد: کشور باید بر پایه اجرای قانون اساسی، صداقت، تخصص و اعتماد مدیریت شود، اگر اعتماد و آرامش فکری بر مردم حاکم باشد و مدیران صادق باشند، جامعه دچار نابودی نخواهد شد.

این پزشک متخصص سنندجی یادآور شد: هر ایرانی حق زندگی، مسکن، تحصیل و شغل دارد و دولت باید برای کسانی که خدمت صادقانه دارند و تلاش بیشتری می‌کنند، امتیازهایی در نظر بگیرد.

وی بر استقلال فکری و فراجناحی خود تاکید کرد و افزود: در صورت راه‌یابی به مجلس، از حق مردم کوتاه نمی‌آیم و در چارچوب قانون تمام تلاشم را برای خدمت به مردم حوزه انتخابیه و دیکر مناطق استان به کار می‌گیرم.

آخرین نفری که روز چهارشنبه در فرمانداری سنندج ثبت‌نام کرد پیمانکار و دارای مدرک کارشناسی ارشد بود. وی هدفش از داوطلبی نمایندگی مجلس را تلاش برای رفع فقر و محرومیت‌زدایی از مردم کردستان و ارتقای رفاه عمومی اعلام کرد.

ثبت‌نام ۱۲ داوطلب در حوزه انتخابیه سنندج

در روز چهارم از فعالیت ستاد انتخابات مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه سنندج، کامیاران و دیواندره، ۱۲ داوطلب ثبت‌نام کردند که هشت نفر از آنان در فرمانداری سنندج حاضر شدند و چهار نفر نیز در ستاد انتخابات مستقر در وزارت کشور نام‌نویسی کردند، همچنین یک داوطلب نیز در دقیق پایانی ساعت کاری حضور یافت که مراحل ثبت‌ نام نهایی او در دست انجام بود.

داوطلبی که مدارکش در حال ثبت‌نهایی بود، دکترای الهیات داشت و استاد دانشگاه کردستان است.

عوامل اجرایی ستاد انتخابات کردستان در حوزه‌های پنج گانه از یکشنبه ۱۰ تا ۱۶ آذر هر روز از ساعت ۸ صبح تا ۱۸ عصر آماده ثبت‌نام داوطلبان یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی هستند و انتخابات سراسری یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز جمعه ۲ اسفند امسال برگزار می‌شود.

اصل کارت ملی و یک نسخه تصویر آن، اصل شناسنامه عکس‌دار و یک نسخه تصویر کلیه صفحات آن، یک قطعه عکس ۴*۳ جدید، اصل و یک نسخه تصویر آخرین مدرک تحصیلی معتبر (حداقل کارشناسی ارشد و یا معادل آن)، اصل و تصویر گواهی رسمی مبنی بر قبول استعفاء و عدم اشتغال در پست و مقام و مشاغل مشمول استعفای موضوع ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و اصل و یک نسخه تصویر کارت پایان خدمت وظیفه عمومی یا کارت معافیت دائمی یا مدرکی معتبر دال بر روشن بودن وضعیت مشمولان خدمت وظیفه عمومی از مدارک مورد نیاز برای ثبت‌نام در انتخابات مجلس شورای اسلامی است.

همچنین به استناد ماده‌ی ۲۸ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی و تبصره‌های ذیل آن، انتخاب‌شوندگان هنگام ثبت‌نام باید دارای شرایط اعتقاد و التزام عملی به اسلام، التزام عملی به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران، تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، ابراز وفاداری به قانون اساسی و اصل مترقی ولایت مطلقه فقیه، داشتن مدرک تحصیلی کارشناسی‌ارشد یا معادل آن، نداشتن سوء‌شهرت در حوزه‌ی انتخابیه، سلامت جسمی در حد برخورداری از نعمت بینایی، شنوایی و گویایی و حداقل سن ۳۰ سال تمام و حداکثر ۷۵ سال باشند.

داوطلبان نمایندگی اقلیت‌های دینی مصرّح در قانون اساسی از التزام عملی به اسلام، مستثنی هستند و باید در دین خود ثابت العقیده باشند.

ملاک محاسبه‌ی سن اشخاص برای ثبت‌نام در انتخابات بر اساس تاریخ تولد اولیه‌ی ثبت شده در شناسنامه رسمی است و تغییرات بعدی توسط دستگاه‌های ذیربط به استثنای محاکم قضائی ملاک عمل نخواهد بود.

طبق قانون کلیه جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و رزمندگانی که حداقل ۶ ماه سابقه حضور در جبهه دارند از یک مقطع تحصیلی بالاتر برخوردار می‌گردند.

جمهوری اسلامی ایران یکی از دموکراتیک‌ترین کشورهای دنیاست که تاکنون در آن ۱۲ دوره انتخابات ریاست جمهوری، ۱۰ دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی، پنج دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا و پنج دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری و علاوه بر آن، چندین انتخابات موردی برگزار شده که به طور حدودی، طی هر سال یک انتخابات به اجرا درآمده است.

استان کردستان دارای پنج حوزه انتخابیه و ۶ نماینده در مجلس شورای اسلامی است، (حوزه انتخابیه سنندج شامل شهرستان‌های سنندج، کامیاران و دیواندره ۲ نماینده، حوزه انتخابیه بیجار یک نماینده، حوزه انتخابیه قروه شامل شهرستان‌های قروه و دهگلان یک نماینده، حوزه انتخابیه سقز شامل شهرستان‌های سقز و بانه یک نماینده و حوزه انتخابیه مریوان شامل شهرستان‌های مریوان و سروآباد یک نماینده) است، یازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار می‌شود.