به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیطزیست، علی مریدی با بیان این افزود: بعد از حدود ۱۰ سال پیگیری مستمر این سازمان، قانون حفاظت از خاک خرداد ماه ۹۸ به دولت ابلاغ شد. خاک یک منبع پایهای است که در کنار آب و هوا در سلامت و امنیت غذایی کشور تاثیر گذار است و با تصویب این قانون تا حد زیادی از تهدیدات تخریب خاک مرتفع میشود.
وی در خصوص قانون حفاظت از خاک و کلیات آن تصریح کرد: این قانون از دو قسمت فرسایش و حفاظت فیزیکی از خاک و آلودگی خاک تشکیل شده که به ترتیب به سازمان جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست محول شده است و در این قانون بیشتر فعالیتها و صنایع مشمول نظارت سازمان حفاظت محیط زیست هستند.
مریدی نبود قانون حفاظت از خاک را یکی از دلایل فرسایش زیاد خاک در کشور دانست و افزود: تاکنون یکی از دلایل فرسایش بیش از حد خاک در کشور ما نبود قانون بود که منجر به از بین رفتن تالابها و مراتع میشد که این مساله امنیت غذایی و منابع طبیعی را به مخاطره میاندازد.
مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: بر اساس این قانون سازمان محیط زیست مکلف است تا آلودگی و عوامل آلوده کننده خاک را شناسایی و با آنها برخورد کند و آلوده کننده به جز جریمهای که باید پرداخت کند هزینه رفع آلودگی را نیز بپردازد.
وی در پایان ضمن تشکر از نمایندگان گفت: این قانون، یک قانون مترقی و جامع است و از نمایندگان به دلیل تصویب این لایحه تشکر میکنم و خوشحالم که جامعه ما به بلوغ محیط زیستی رسیده که از خاک پاسداری میکند.
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰
تهران - ایرنا - مدیرکل دفترحفاظت و مدیریت زیست محیطی آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه قانون حفاظت از خاک یک قانون مترقی است، گفت: بر اساس این قانون سازمان حفاظت محیط زیست مکلف است تا آلودگی و عوامل آلوده کننده خاک را شناسایی و با آنها برخورد کند.