گناباد- ایرنا- رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد از برداشت یک هزار و ۲۶۰ تن پنبه طی سال زراعی جاری در این شهرستان خبر داد.

جسین زارع حسینی روز جمعه طی گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان پنبه طی یک ماه گذشته از سطح ۴۵۰ هکتار اراضی زیر کشت شهرستان برداشت شده است.

وی ادامه داد: بیشترین پنبه تولیدی گناباد مربوط به بخش مرکزی و مناطق پسکلوت، روستاهای گیسور، روشناوند، نوده پشنگ و حومه این شهر است و از هر هکتار به طور متوسط ۲.۸ تن پنبه برداشت شد.

وی گفت: میزان برداشت پنبه در گناباد طی سال زراعی جاری در مقایسه با مدت مشابه پارسال تغییری نداشته و بیشتر بذرهای پنبه این شهرستان از نوع ورامین و ساجدی و از گونه های مرغوب و با کیفیت است.

زارع حسینی افزود: به دلیل مشکلات آب و هوایی و شرایط اقتصادی اکثر کشاورزان به سوی کشت محصولاتی مانند پسته و زعفران گرایش پیدا کرده و با وجودی که پنبه زود به مرحله بهره برداری می‌رسد هنوز نتوانسته با پسته و ‌زعفران در بازار رقابت داشته باشد.

وی ادامه داد: پنبه از نظر استراتژیک‌ و صنعتی ‌محصولی ویژه است و به دلیل مصارف گوناگون در بخش‌های مختلف صنعتی ،تولید محلوج تا روغن کشی نیازمند توجه بیشتر مسوولان است.

رییس اداره تولیدات گیاهی مدیریت جهاد کشاورزی گناباد با اشاره به جایگاه کشت و تولید پنبه در اشتغالزایی گفت: هر هکتار سطح زیر کشت پنبه از مرحله بذرپاشی تا برداشت برای ۶۰ نفر اشتغال ایجاد می‌کند.

وی  برگزاری کلاس‌های آموزشی، معرفی طرح‌های نو و سموم با کیفیت و مزارع آزمایشی جهت مقایسه تولید و انتخاب بذر مناسب از نظر مرغوبیت را مهمترین اقدامات مدیریت جهاد کشاورزی گناباد برای حمایت از پنبه کاران این شهرستان برشمرد.

وی افزود: در حال حاضر در گناباد یک کارخانه خرید پنبه فعالیت دارد که پس از جدا سازی بذر از پنبه جهت مصارف کارخانجات روغن سازی آن را به صورت محلوج در اختیار کارخانجات ریسندگی در سایر شهرها قرار می‌دهد.

۳۴ هزار بهره بردار بخش کشاورزی گناباد با ۲۰ هزار هکتار کشتزار آبی، ۱۷۰۰ هکتار دیمزار و ۵۰۰ هزار راس دام سالانه ۸۷ هزار تن محصولات زراعی، باغی و دامی تولید و روانه بازار مصرف می‌کنند.

۴۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی گناباد زیرکشت پنبه قرار دارد.
شهرستان ۹۰ هزار نفری گناباد در ۲۸۷ کیلومتری جنوب مشهد واقع است.